Вземем ли само 30 000 гласа, излизам от политиката!

БСП е първата частна партия, отсече Георги Първанов
10 мар 2014 19:31,
54
Вземем ли само 30 000 гласа, излизам от политиката!
Снимка: БТА

Георги Първанов влезе в задочен облог със заместник-председателя на БСП Димитър Дъбов, като категорично заяви, че ако АБВ вземе само 30 хил. гласа на предстоящите избори за ЕП, то той ще напусне политиката.

След като Първанов рестартира проекта АБВ, Дъбов направи прогноза, че формацията ще вземе между 25 и 30 хил. гласа на евровота. "Ако ние вземем 30 000 гласа, аз повече с политика няма да се занимавам. Ако обаче вземем повече от прогнозата на Дъбов, той да поеме ангажимент да излезе от политиката, той и без това няма бъдеще като политик, поне да излезе с чест в резултат на един загубен облог", каза днес в Шумен Георги Първанов. „Много неприятно е в 21 век да превърнеш една партия със 120 години история в първата частна партия. Много неприятно е, когато гледаш на партийните членове и избирателите като на крепостни“, допълни той.

По думите му АБВ ще има ангажимента да реабилитира политиката, която според него вече се е превърнала "в средство за облагодетелстване и разрешаване на лични проблеми вместо тези на хората".

Още по темата
В петък Националният съвет на БСП взе решение и разпореди на местните структури на партията да следят за прояви на симпатия към идеите на АБВ и да наказват провинилите се. Първанов коментира този ход, посочвайки, че „силово не можеш да задържиш нито електората, нито членския си състав“, такива методи са се прилагали "само по времето на Сталин".

В решението е записано, че „градските и общинските (районни) съвети на БСП, в чиито организации има партийни членове, които участват или подкрепят други листи, както и които системно нарушават уставните норми, да предприемат действия в съответствие с Устава на БСП”. "В модерната политика, ако имаш идеи, ако имаш визия, ако имаш хора – печелиш“, каза Първанов.

Той коментира и тезата на управляващата коалиция, че ако събере повече гласове от опозицията, това ще е знак и за подкрепа на управлението и правителството на страната. „Ако тази постановка се възприема от двете партии, нищо по-естествено от това БСП и ДПС  да си направят предизборна коалиция. Така поне ще е по-честно към избирателите. Мисля, че тази сметка, философия, е лишена от логика. Съдбата на правителството зависи от това как работи самото правителство. Ако управлява добре, то има своето бъдеще. Ако обаче парламент и правителство още месеци наред ще бъдат непродуктивни, това поставя под съмнение изкарването на мандата и прави реални предсрочните избори. Защото и днес ако парламентът се събере и направи кворум, е новина. Кога се е случвало това за тези 25 години на преход?“, попита той.

Първанов обяви, че до дни АБВ ще излезе с конкретни предложения за развитие на политики по отношение на петте си основни приоритета за развитие на България. Сред тях са борбата с демографската криза, реформа на икономиката, както и идеи за преструктуриране на здравния, социалния и образователен сектор, съобщават от пресцентъра на движението.

Преди дни Първанов и социалистите, които се присъединиха към проекта му, бяха обявени за "самоизключени" от столетницата. От БСП съобщиха в петък, че приемат, че 10 от членовете й са се самоизключили. Това са президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, бившите министри Румен Петков и Евгений Желев, кметът на Перник Росица Янакиева, бившият лидер на БСП в Монтана Емил Константинов,  Ивета Станкова, бившият общински председател на БСП-Добрич Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева, Людмил Веселинов. Редиците на левицата напусна и проф. Георги Близнашки, защото застана на страната на протестиращите студенти и на президента Росен Плевнелиев за провеждане на референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце мама,и 3000 няма да събереш!Няма толковамного предателив България!Надценяваш се!
43
4
 
6
 
! Отговори
разстрел и общ гроб преди 10 години
Като не ги избесихме червените по светофарите 1990 година, сега ще страдаме
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари дайте да възродим ОФ начело с Милко Багдасаров.
41
1
 
5
 
! Отговори
не преди 10 години
*** и си вярва. Даже и името му е неприятно да произнасяш, толкова опротивя на всички.
40
4
 
8
 
! Отговори
'ую преди 10 години
Аз ще гласувам за Първанов ......така ще се самоизяде БСП.Да се издавят бесните кучета.
39
3
 
6
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Гоце има да си връща на Станишев 1. защото позволи да му се отвори досието!2.В сегашното управление,не сложи стари муцуни.3.Не замина за Брюксел като председател на ПЕС,и да остави /върне /партията.Старите муцуни разбраха че са бита карта и без власт са НИЩО.Изход-Отделяне.Гоце говори за политика.АБЕ Първанов политиката е висша форма на икономика.Там където ссвършват парите започва политиката и многото пари..А Гоце е обещал БЕЛЕНЕ.А без власт е НУЛА.Не симпатизирам нито на Станишев нито на Гоце.
38
3
 
11
 
! Отговори
cop преди 10 години
тази партия изби интелегантните хора в белене защото простака с трето отделение по лесно се манипулира тази партия прогони наборите ми за да остави *** тази партия стопи нацията тази партия отдавна трябваше да бъде закрита със закон а членовете и зад решетките поне тези които доведоха българите и държавата до банкрут
37
3
 
11
 
! Отговори
Лустрация преди 10 години
Това трябваше да се случи още през 1990г. и подобни недуразумения като Гоце щяха да са в клоаката от която изпълзяват винаги, когато доносника трябва да изпълни мисията си.Архитекта на тройната коалиция агент Гоце е не по-малко гнусна "личност" от Андрей Луканов.Заради такива като този мазен *** сме най-бедната държава в Европа!Този селски тарикат къде беше с неговот "социално" мислене докато българите обедняваха прогресивно?Къде се кри този мишок последните 4 години?
36
11
 
8
 
! Отговори
Другари преди 10 години
След като видяхме ограничените възможностите и задкулисието в управлението на бсп+дпс е време да дадем шанс на АБВ да разкрият техният потенциал в правенето на нови политики с повече морал, прозрачност и социална ангажираност. Изберете изцяло българският независим проект АБВ!
35
3
 
18
 
! Отговори
Защо ли? преди 10 години
Изпозастреляха съветниците му на тояЗащо ли?
34
3
 
16
 
! Отговори
ВГЗ преди 10 години
ПАК СТЕ ТУК И ПАК СТЕ СИ СЪЩИТЕ! ДР. ЛИЛОВ КАЗА- БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ НОВИ ПАРТИИ, А ОТ НОВИ ПОЛИТИЦИ!
33
18
 
21
 
! Отговори
българин преди 10 години
Много дежурни писачи ,но истината е,че Първанов е най-успешния ни политик!Действията на Станишев са отчаяни и необмислени,страхливи!Най-големият му грях е извинението към ДПС,а кой му дава право да говори от името на народа?И, до кога ще търпим изборния туризъм от хора,които не само,че не живеят в България,но не знаят и езика????Това се отнася и за българите,които не живеят тук повече от 1 година!Съсипахте умишлено държавата ни безумци!
32
2
 
4
 
! Отговори
miki преди 10 години
abe toq golqm naglec be i srebrolubec !polu4i paricite da plue varhu horta koito rabotiha i go izdignaha dva pati za prezident!evala v tozi smisal na petar stoqnov kato razbra ,4e ne redno da....
31
9
 
17
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
това ще рече, че ятаците и триперливите по съребрена линия извън сирищник са 30 тисяч? Браво на станишев, може да е всякакъв, но да разкара от политиката гроб начело с белият крал/генерал, агента на да и цру цвък, барабар с румен фонтански и гоце трипера е истински принос за БГ!
30
16
 
16
 
! Отговори
Че Геварата преди 10 години
"БСП - частна партия"????Ти Гоце си *** отвсякъде !!!Как може да не познаваш партията си , правилно те натириха, завистлив кариерист и ***!!!Пфууу!!!
29
5
 
10
 
! Отговори
Ъгент преди 10 години
Ъгента си остава Ъгент, по някое време става ясна и зЪдачъта,накрая може да има има и крЪстене,ВЕРВАЙте ми!
28
6
 
15
 
! Отговори
всичко е пустиня преди 10 години
Разпадането на БСП е програмирано. Всички компрометирани партии на прехода трябва да изчезнат. Първанов и Станишев просто си вършат работа, за която са ги наели. Друго логично обяснение за самоубийственото им поведение няма. Ставаме свидетели на изключително историческо събитие - смъртта на една стогодишна партия.
27
2
 
17
 
! Отговори
до N 22 преди 10 години
"АБВ се появи, защото в ляво има огромен брой хора, които не искат секс със ДПС"N 22, забрави ли, че именно този Първанов стана два пъти президент, втория път - особено брутално, именно с гласовете на ДПС - т.е. той пръв отпочна секса с ДПС?...
26
4
 
5
 
! Отговори
varg преди 10 години
Гоце не ми се излизаше навън щеше да видиш ти как се идва в Шумен без моито разрешение.
25
8
 
12
 
! Отговори
ар4и преди 10 години
По-добре Гоцко отколкото Станишко.Вторият просто много нагъл и миризлив.Ако ще комунист поне да е Гоцко.