Вземем ли само 30 000 гласа, излизам от политиката!

БСП е първата частна партия, отсече Георги Първанов
10 мар 2014 19:31,
54
Вземем ли само 30 000 гласа, излизам от политиката!
Снимка: БТА

Георги Първанов влезе в задочен облог със заместник-председателя на БСП Димитър Дъбов, като категорично заяви, че ако АБВ вземе само 30 хил. гласа на предстоящите избори за ЕП, то той ще напусне политиката.

След като Първанов рестартира проекта АБВ, Дъбов направи прогноза, че формацията ще вземе между 25 и 30 хил. гласа на евровота. "Ако ние вземем 30 000 гласа, аз повече с политика няма да се занимавам. Ако обаче вземем повече от прогнозата на Дъбов, той да поеме ангажимент да излезе от политиката, той и без това няма бъдеще като политик, поне да излезе с чест в резултат на един загубен облог", каза днес в Шумен Георги Първанов. „Много неприятно е в 21 век да превърнеш една партия със 120 години история в първата частна партия. Много неприятно е, когато гледаш на партийните членове и избирателите като на крепостни“, допълни той.

По думите му АБВ ще има ангажимента да реабилитира политиката, която според него вече се е превърнала "в средство за облагодетелстване и разрешаване на лични проблеми вместо тези на хората".

Още по темата
В петък Националният съвет на БСП взе решение и разпореди на местните структури на партията да следят за прояви на симпатия към идеите на АБВ и да наказват провинилите се. Първанов коментира този ход, посочвайки, че „силово не можеш да задържиш нито електората, нито членския си състав“, такива методи са се прилагали "само по времето на Сталин".

В решението е записано, че „градските и общинските (районни) съвети на БСП, в чиито организации има партийни членове, които участват или подкрепят други листи, както и които системно нарушават уставните норми, да предприемат действия в съответствие с Устава на БСП”. "В модерната политика, ако имаш идеи, ако имаш визия, ако имаш хора – печелиш“, каза Първанов.

Той коментира и тезата на управляващата коалиция, че ако събере повече гласове от опозицията, това ще е знак и за подкрепа на управлението и правителството на страната. „Ако тази постановка се възприема от двете партии, нищо по-естествено от това БСП и ДПС  да си направят предизборна коалиция. Така поне ще е по-честно към избирателите. Мисля, че тази сметка, философия, е лишена от логика. Съдбата на правителството зависи от това как работи самото правителство. Ако управлява добре, то има своето бъдеще. Ако обаче парламент и правителство още месеци наред ще бъдат непродуктивни, това поставя под съмнение изкарването на мандата и прави реални предсрочните избори. Защото и днес ако парламентът се събере и направи кворум, е новина. Кога се е случвало това за тези 25 години на преход?“, попита той.

Първанов обяви, че до дни АБВ ще излезе с конкретни предложения за развитие на политики по отношение на петте си основни приоритета за развитие на България. Сред тях са борбата с демографската криза, реформа на икономиката, както и идеи за преструктуриране на здравния, социалния и образователен сектор, съобщават от пресцентъра на движението.

Преди дни Първанов и социалистите, които се присъединиха към проекта му, бяха обявени за "самоизключени" от столетницата. От БСП съобщиха в петък, че приемат, че 10 от членовете й са се самоизключили. Това са президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, бившите министри Румен Петков и Евгений Желев, кметът на Перник Росица Янакиева, бившият лидер на БСП в Монтана Емил Константинов,  Ивета Станкова, бившият общински председател на БСП-Добрич Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева, Людмил Веселинов. Редиците на левицата напусна и проф. Георги Близнашки, защото застана на страната на протестиращите студенти и на президента Росен Плевнелиев за провеждане на референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
6
 
! Отговори
трут преди 10 години
Гоцко, с теб смие-Сливен.Аз ще гласувам за теб.
23
7
 
14
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Вземем ли само 30 000 гласа, излизам от политиката! Защо да чакаме почти 3 месеца, Гоцеееее?Излизай още сега, че се изчакахме да ти чакаме.
22
6
 
28
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
АБВ се появи, защото в ляво има огромен брой хора, които не искат секс със ДПС. Явно от Позитано не го осъзнават, което тласка все повече членове на БСП към нас. Станишев води самоубийствена за левицата политика.
21
6
 
13
 
! Отговори
Nikson преди 10 години
Каша от думи. Скучно и общо взето нищо. По същият безсмислен начин звучат Томислав Дончев и Лиляна Попова. Баят като шамани за да ни омагьосат. Няма смисъл от лоши думи за тях. Ще ги свалят от шоуто поради нисък рейтинг.
20
2
 
18
 
! Отговори
боко тиквочев преди 10 години
гоце фон сирищник е най-хитрия от всички ***,съсела пак ще му диша прахта
19
1
 
12
 
! Отговори
козел архаров преди 10 години
ох,добре че е Йотова да охлабвам жилата от време на време
18
15
 
16
 
! Отговори
Алено Верую преди 10 години
Голям политик и Човек с огромно сърце е Първанов,класи и класи над всики останали!
17
2
 
13
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
...ЛЪЖЕШ БЕ ГОЦКО.....ХА,ХА,ХААААААААААААААА....ТИ ОТ ТОВА СЕ ХРАНИШ ,БЕ ГОЦЕ!АКО НЕ Е ПОЛИТИКАТА ---ГЛАДЕН ЩЕ СЕРЕШ ГОЦЕ!ЗА КОМУНЯГАТА .....ПОЛИТИКАТА Е ДОЙНА КРАВА !
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Излизай от политиката, не ни трябваш повече, *** смотано!
15
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-Добре АБВ отколкото съсела и *
14
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срамувам се, че си бил държавен глава на моята родина.Срамувам се да кажа, че съм гласувал за теб.Срамувам се да кажа, че плюя на такива като теб.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е с БСП има и още една частна партия и тя се казва България без цензура,а може и те двете да са на едни и същи собственици.
12
5
 
19
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Ти беше първия частен президент
11
7
 
12
 
! Отговори
ЕТ ГЕРБСП преди 10 години
ГЕРБери подкрепете Гоце. И той е достоен комунист.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тук сте нула.Нищо полезно не казахте за държавата и за изберателките.Само лични интриги.На не щипани моми.Смешно и пусто ви е държанието на абв....ъ
9
2
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
А, ако са 15000 оставаш ли в политиката ???
8
5
 
22
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
всеки знае,че БСП вече е на подчинение на дпс
7
0
 
10
 
! Отговори
az преди 10 години
ni6to nqma da Vzeme6 OBITAK umrql xopata ta nau4ixa 6to za mur6a si
6
2
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Ще вземе 30 001 гласа, а когато му напомнят какво е казал, ще се измъкне по стар комунистически обичай с оправданието, че все пак е взел повече гласове отколкото се е зарекъл.
5
0
 
15
 
! Отговори
Край! преди 10 години
Както Първанов, така и БСП, са кауза пердута.