Ако Станкова не се справя, ще я уволня, зарече се Андреева

Фондът за лечение на деца не може да работи така, смята тя
20
Ако Станкова не се справя, ще я уволня, зарече се Андреева
Таня Андреева. Снимка: Булфото, архив

Ива Станкова все още е на поста директор на Центъра "Фонд за лечение на деца", въпреки че преди дни здравният министър Таня Андреева призна, че е вероятно Станкова да подаде оставка.  Станкова пък отсече, че няма намерение да напуска въпреки критиките на пациентски организации.

В Троян днес Таня Андреева заяви, че ако Ива Станкова не се справя с работата, няма да се поколебае да я отстрани, предаде БТА.

Още по темата
По думите на Андреева д-р Станкова е добър лекар, педиатър, менажирала е медицински център и има много предложения за промяна в работата и оптимизацията във фонда.

"Казах й, че разчитам на нейната добра преценка дали би могла да се справи с промяната на философията на работата на фонда, защото той не може да функционира по този начин", заяви министърът.

Според нея в политиката на този фонд трябва да се промени организацията на работа, тъй като в последните години се увеличава броят на медицинските досиета, които фондът разглежда и по които взима решения. Таня Андреева припомни, че преди месец е била сформирана работна група със задача да предложи оптимизация в работата на фонда, по отношение на административния капацитет и предложения за промени в правилника за работа на фонда.

Следващата седмица на заседание на Обществения съвет ще бъдат обсъдени тези предложения.

Андреева коментира и методиката за разпределяне на бюджетите за дейност на лечебните заведения, предложена от управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова, за която Надзорният съвет не е могъл да стигне до решение. "Винаги съм застъпвала тезата, че финансовият ресурс на касата в по-голяма част трябва да отиде за финансиране на дейности в лечебните заведения и да се работи върху по-гъвкави механизми, така че да се намали разходването на публичния ресурс за медикаменти и медицински изделия, заяви министърът. Тя допълни, че е готова да изложи тезата си и на извънредно заседание на Надзорния съвет на НЗОК.

Андреева каза още, че до края на годината ще бъдат изградени три Национални болнични комплекса за спешна помощ, като първият ще е в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
otkade si sigyrna che ti se spraviash .
18
2
 
8
 
! Отговори
пациент преди 10 години
Парите на тази излишна институция отиват за толкова излишни изследвания и манипулации, защото и стандартите й са глупави, че даден болен с хронично заболяване трябва да бъде изписан здрав!Е как да стане тая за пет или шест дни пътечки?Господа, идете в болниците и не да проверявате подписи и запетайки, попитайте персонала кое е излишно и глупаво, за да го коригирате, а не да сте като коне с капаци.
17
2
 
13
 
! Отговори
мръсни гадове! преди 10 години
Никъде в Европа няма такава скандална " потребителска такса", която ни задължават да даваме на личния лекар, който само от такси взема по няколко хиляди на месец. Отделно за всеки записан пациент личният лекар получава по 1 лев на месец, без значение дали се е преглеждал или не. Например ако има записани 2500 пациенти, то получава допълнително 2500 лв. върху заплата, плюс потребителските такси. Плащаме здравни осигуровки и пак ни дерат кожите с някаква такса. Да се направи референдум за отмяна на т.нар. потребителска такса.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бързай, защото май ще си преди нея.
15
3
 
11
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Мили ми сънародници, как не разбрахте за 70 години , че проклятието на България е БКП-БСП-ДС. За какво се радвате на терористите от БКП-БСП-ДС , затова , че избиваха хора без причина или за това, че им отнеха имотите. Гласувайте за който си искате, но запомнете от мен никога няма да живеете достойно и с нормални пенсии и заплати.
14
1
 
14
 
! Отговори
БЧК преди 10 години
То както е тръгнало, в скоро време няма да имаме здравеопазване, др. Андреева щяла да уволнява. Лекари масово са пред напускане, в бърза помощ също има свободни места, личните лекари и те преглеждат за без пари, въобще пълен фалш.
13
2
 
0
 
! Отговори
Косьо преди 10 години
Сигурно има основателна причина...
12
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Няма газ в лампата,няма да светне.
11
2
 
10
 
! Отговори
DOK преди 10 години
TAIA KVA E PROTIVNA
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коя си ти че да уволняваш.Ръководителите в МЗ се назначават от брата на мъжа ти Емил Райнов и Нигяр Джафер от ДПС.Тая няма думата.
9
1
 
8
 
! Отговори
боц преди 10 години
Тази закана я чуваме за трети път, но действия няма!
8
1
 
14
 
! Отговори
пепи готиното преди 10 години
И кои ще сложиш? Твоята приятелка доктор Данчева ли? Бившата жена на строителния предприемач Светослав Петков Савев ли?
7
1
 
19
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Ти не се справяш - уволнена си!
6
1
 
18
 
! Отговори
Иво преди 10 години
ПОРЕДНИЯ НЕКАДЪРЕН МИНИСТЪР В ТОВА МИНИСТЕРСТВО.
5
1
 
12
 
! Отговори
люспи преди 10 години
Станкова да не е преминала към АБВ?
4
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2Ако това е из*од , не знам с какви епитети бе се обърнал/а към предишните няколко министърки, имайки предвид как се държаха пред обществото, как изглеждаха и какво вършеха!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както казва един познат "Ако не знаеш какво да правиш по даден въпрос, или да го шкартираш и протакаш - създай работна група!"
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ *** НА СНИМКАТА ДА СИ ДАВА ОСТАВКАТА ОЩЕ ТАЗИ ВЕЧЕР ...
1
1
 
10
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Опит грешка на гърба на болни ДЕЦА. Когато фонда работеше добре, казваше може и по-добре сега други са виновни.