8 години затвор за майка, убила детето си

Решението на магистратите може да се обжалва в 15-дневен срок
Обновена: 17 мар 2014 14:06 | 17 мар 2014 11:09,
11
8 години затвор за майка, убила детето си
Снимка: Булфото, архив

Осем години затвор при първоначален строг режим получи Юлияна Илинова, която бе подсъдима заради убийството на новородения си син.

Решението е на Пловдивския апелативен съд, който потвърди присъдата, издадена от Пловдивския окръжен съд. Магистратите признаха за виновна Юлияна И. за това, че на 18 юни 2012 година умишлено е умъртвила детето си Юлиян И., което се е намирало в безпомощно състояние. Присъдата е издадена за престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс (НК).

Апелативният съд отхвърли твърденията на защитата, че деянието е извършено по непредпазливост, и прие, че подсъдимата е действала с пряк умисъл. Не беше прието и становището, че наказанието трябва да бъде намалено и подсъдимата да бъде осъдена условно, съобщават от пресцентъра на съда.

Още по темата
Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимата Юлияна признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наказанието в този случай се налага под предвидения минимален размер. Решението на магистратите подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.

На 14 юни 2012 година Юлияна оставила двете си деца при майка си и пристигнала в Пловдив, където в частна клиника родила със секцио. На бял свят дошло момченце, но тя не желаела да го вижда, нито да го кърми.

Два дни не му давала име и поискала да го остави за осиновяване. На 18-и поискала да оставят бебето в стаята й.

Когато останали сами, тя притиснала силно главичката му към рамото си. После го оставила и така го е задушила. Психиатрите и психолозите, извършили преглед на Юлияна, са установили, че тя не е била в състояние на следродилна депресия.

Престъплението й се определя като умишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Продължение на 9 преди 10 години
Детето на разведената в шести клас спря да ходи на училище, дядо му продължаваше да го глези и да му дава щедри джобни. Когато дядото почина, щерка му изведнъж се оказа в парична криза, но стари акрани на баща й назначиха нейния необразован син в охранителна фирма, та сега той храни откачената си майка и вече има две извънбрачни деца от момичета, с които не живее. Лудите да се плодят и още как!Детето на другата луда е докторант там, където баба му (активен борец) беше преди време професорка.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам каква е предисторията на този случай, но не е възможно тази жена да е напълно здрава психически. Чудя се какви са тези мъже, които се женят за откачалки и им правят деца. Познавам две такива жени. Висшистки са, завършили през соца, макар че нямат знания дори колкото един осмокласник. Бащите и на двете по онова време са били стабилни шефове.Съпругът на едната е безскрупулен кариерист, а другата тайно се омъжила за примитив без основно образование,защото забременяла, но техните я разведоха
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според НК, присъдата трябва да е между 15-20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. След като си е признала, трябвало да бъде под минимума. Ами лепнете й поне 12 години, та нали уж да има някакво възмездие. Правосъдие - един път...
6
1
 
1
 
! Отговори
wtf преди 10 години
До колкото си спомням, тя е искала да го даде за осиновяване, но сестрите зорлем са я убеждавали да го задържи. Не я оправдавам, но не сме и ние, тук коментиращите, тези които да я съдят за постъпката.
5
1
 
2
 
! Отговори
kkk преди 10 години
До запознатУрод се нарича такъв човек...но и това е меко определения май...Не знам...на всеки нормален, който е виждал, гушкал, докосвал такова малко същество, едва поело дъх на тоя свят, не би му минало през ума да го нарани по някакъв начин...Трябва да си ментално, емоционално осакатен, за да направиш подобно нещо...
4
1
 
2
 
! Отговори
майка преди 10 години
Защо сте написали в заглавието "майка"? Би следвало да е "жена". Тази жена не е майка, думата майка има друго съдържание... Господ да я накаже!
3
2
 
5
 
! Отговори
запознат преди 10 години
изключително нагло същество, разтваряла си е краката докато мъжът и е бил по работа в чужбина, след случилото се не демонстрира и КАПКА разкаяние за стореното, дори счита че цялото това нещо я е превърнало в медийна звезда... сещате се за какъв човек иде реч...
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая плаче за електрически стол.
1
7
 
2
 
! Отговори
super pi` преди 10 години
еееееееее ще ги избута за 5,и полувина години и пак ще е навън