Не са нужни още проверки на трагедията в Лясковец

Цацаров не коментира решението на ВСС за Ситнилски
21 мар 2014 16:37,
9
Не са нужни още проверки на трагедията в Лясковец
Снимка: Булфото, архив

Разследването по досъдебното производство, образувано във връзка с трагедията в Лясковец, при която загина спецполицай, а други трима бяха ранени, обхваща всичко - поведението на лицето, начините, по които са му разрешени притежаване на четири огнестрелни дългоцевни оръжия, всички предишни операции, настоящата операция, за да се стигне до трагичната ситуация преди седмица.

Затова не е необходимо да бъдат назначавани отделни проверки за едно, друго или трето обстоятелство. Това обяви днес главният прокурор Сотир Цацаров, който бе на посещение в Хасково, за да присъства на отчета на местната Окръжна прокуратура.

Още по темата
Според главния прокурор назначаването на нови проверки е загуба  на време. По думите му досъдебното производство ще установи как стрелецът Петко Петков е получил разрешение за притежаване на четирите огнестрелни оръжия без нито един ден да е излизал на лов.

Според Цацаров ще бъде разследвано и поведението на служителите на службите КОС на Районното полицейско управление в Горна Оряховица по отношение на цялостния контрол. "Защото в крайна сметка лицето притежава 4 оръжия, а броят на боеприпасите е над 300", уточни той.

Той отказа да коментира уволнението на Камен Ситнилски от ВСС с мотива, че това е решение на колективен орган, което не се коментира.

Сотир Цацаров обяви още, че според него няма нарушение на правилника на ВСС при командироването на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев в Пловдив. Цацаров определи работата на местната прокуратура като незадоволителна на фона на растящата престъпно, особено корупционната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
политолог преди 10 години
България е обречена на комунизъм-социализъм. Щом като такова просташко самочуствие има в БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че са управляващи какво да кажем. Нищо , само едно това чудо го няма и в Африка. Победители в изборите са ГЕРБ , независимо на кой му харесва. След това в името на кражбите, убийствата и грабежите се обединиха превратаджиите и хоп новите партизани. Това обаче се подкрепя от ***, пенсионерите и маргиналите с надеждата за някоя жълта стотинка. Честито получавате 4. 50 лв. на МЕСЕЦ НЕ НА ДЕН от юли , а кашкавала е 14 лв. и сиренето 10 лв. Прости и неграмотни Андрешковци достойнство
7
0
 
4
 
! Отговори
sttekata преди 10 години
БРАВО НА "СТАНИ" ! Много точно казано !!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Stani преди 10 години
Не търсете вина в колко патрона имал !! Сега вземете да ощетите ловджиите и да ходят на лов с по 5 патрона, защото някакъв ваш СПЯЩ и НЕЗРЯЩ колега не си е свършил работата като е разчитал да стане чудо, за да ги върне оръжията!!!! ВИНАТА Е У ВАС и САМО ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ С БЕЗДЕЙСТВИЕТО И БЕЗХАБЕРИЕТО СИ !!!
5
0
 
5
 
! Отговори
Стани преди 10 години
Извинявам се като поправям:Т.Е.: 2 ГЛАДКОЦЕВНИ = 300+300=600БР. И ЗА 2БР. НАРЕЗНИ =100+100=200БР! ОБЩО:800 патрона!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Stani преди 10 години
Цацаров, уж си прокурор пък дори закона не знаеш!!!! Смешен си!!!"огнестрелни оръжия за лов - дългоцевни огнестрелни оръжия сгладкостенна цев, която е с дължина над 51 сантиметра, и до 300 броя боеприпаси завсяко оръжие, и дългоцевни огнестрелни оръжия с нарезна цев и до 100 броябоеприпаси за всяко оръжие;"В ЗАКОНА Е ЗАПИСАНО ДО 300БР ЗА ВСЯКО!!! Т.Е.: 2 ГЛАДКОЦЕВНИ = 300+300=600БР. И ЗА 2БР. НАРЕЗНИ =300+300=600БР!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата какъв се явява на служба КОС? Защо прокуратурата се меси в работата на МВР? Да преместят служба КОС на подчинение на Цацата. Какво разбира прокурор от КОС? Соте стана много велик. Да се уволнят всички, от КОС и да оставят само Цацата.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петко не е единствения в България.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алооооооо ,досегашните всички ,измитайте се защото ни омръзна от некадърници.