2300 птици ще се разселят в монтанските полета

Местните ловци ще пуснат 1500 фазани и 800 яребици
1 апр 2014 14:30, Анисия Иванова
6
2300 птици ще се разселят в монтанските полета
Снимка Reuters

През тази пролет ловно-рибарското сдружение "Монтана" от Монтана ще разсели в природата 2300 птици, съобщи председателят му Стоян Аврамов.

Ловците от 60-те дружинки ще пуснат в своите ловни полета 1500 фазани и 800 яребици. Птиците ще бъдат купени от развъдници в Плевен и във Враца, съобщава БТА.

Те ще се на по 2-3 месеца, ще бъдат заселени предимно в равнинната част на региона, където хищниците са по-малко и вероятността да станат тяхна плячка е по-малка, уточниха от ловното сдружение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ловМонтанаптици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
гвгк преди 10 години
Е най-накрая да прочета нещо позитивно за нашата природа!!!Браво това наистина е похвално нека има повече такива позитивни неща за природата.
4
1
 
3
 
! Отговори
Гг преди 10 години
Ако няма ловци, ще гледаш еленчета само в зоопарка.
3
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
Това, че ти не виждаш, не означава, че няма. Баща ти с трактора и химикалите убива повече от ловците. Ааа, и "пилетата" не се гледат в домашни условия пред телевизора.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти остави ***, ама не разбирам, не е ли по-лесно просто да не се ловят фазани и яребици 1-2 години за да се възстанови бройката? Така ще напускат 2300 зальохани домашни пилета които не знаят как да си намерят храна и не се страхуват от хора и не знаят да се пазят от котки, орли и т.н. и после ще ги стрелят с пушка, каквото остане. Не виждам много логика.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви хищници бе хора ,по големи лисици от *** няма,те ще ги изловят.