Закриват сезона в Банско на 6 април

Пускат отново кабинковия лифт за Великден и Гергьовден
1
Закриват сезона в Банско на 6 април
Снимка: Булфото, архив

Ски сезонът в Банско се закрива на 6 април, съобщиха за БТА от дружество "Юлен", което е  концесионер на скизона "Банско".

След тази дата няма на работят кабинковият лифт и останалите съоръжения и пистите ще бъдат затворени. В последните дни на сезона цените на лифт картите са намалени с 20 процента.

“Дори и при липсата на достатъчно естествен сняг през тази зима, успяхме да осигурим добри условия за скиорите, сноубордистите и любителите на белите спортове и зимната планина и отчитаме ръст на туристите в сравнение с миналия сезон”, отчете маркетинг директорът на скицентъра в пиринския курорт Иван Обрейков

Той съобщи, че кабинковият лифт ще бъде пуснат за великденските празници и ще работи на 18, 19 и 20 април. Ако времето в тези три дни е подходящо и има сняг, може да бъдат отворени и някои от пистите и съоръженията към тях, допълни той.

Предвижда се кабинковият лифт да работи и в почивните дни в началото на май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: скибанско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Посока преди 10 години
Беше кратък тази година, но пък пак си беше хубаво. Надявам се следващата зима да е по-снежна. Иначе Банско много се е променило - страхотно е станало градчето. Пълно с чужденци. Определено кефи.