Жестока катастрофа затвори надлез в Пловдив

Шофьор е отнел предимството на друг, има ранен
5 апр 2014 14:48,
30
Жестока катастрофа затвори надлез в Пловдив
Снимка: Dnes. bg

Жестока катастрофа в Пловдив затвори един от най-натоварените надлези в града – надлез „Родопи”. По неофициална информация един младеж е тежко ранен и откаран в болница.

Катастрофата е станала в посока район „Тракия”.

Най-вероятно кола с възрастен шофьор е отнела предимството на друг лек автомобил, в който пътували четирима младежи.

От силния удар едната кола е с почти отсечена предна част, а другата е със смачкване предница. От удара едната кола се забива в уличен стълб. На място са изпратени аварийни екипи на пожарната, за да извадят пострадалите.

„Пенсионерът ме засече и ударът беше неизбежен”, разказа единият шофьор пред Dnes.bg.
Според възрастния шофьор, младежите са карали с много висока скорост, затова ударът е бил неизбежен.

„Караха поне със 100 километра в час, дори не успях да ги видя, аз правих обратен завой и изведнъж се удариха в мен”, разказа възрастният шофьор.

В района се образува километрично задръстване. От удара са изкъртени 4 лампи на уличен стълб. На място са екипи на КАТ, а линейка на Бърза помощ е транспотирала пострадалия до болница. Младежите са на възраст между 20 и 23 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
29
 
! Отговори
ot plovdiv преди 10 години
Подкрепям поста под мен, въпреки че съм от Пловдив. Да тук в града водачите на МПС правят всички тези нарушения, които колегата е изредил. Всеки път се чудя, защо се кара така бясно, хайде през седмицата всеки е на работа и може би бърза, но да се кара така и през уикенда не мога да го разбера това състезание. Това се появи през последните 5, 6 год. от както няма кой знае колко катаджии по пътя
9
7
 
37
 
! Отговори
Alster преди 10 години
В Пловдив са едни от най-нетолерантните шофьори в България. От личен опит. Особено като видят друга регистрация. То не е било масово отнемане на предимство, то не е било притискане , то не е било селяния... като видят софийска регистрация и като се комплексират, та чак полудяват. Абе, не са ви виновни другите хора, вие сте си зле. Това е.
8
7
 
61
 
! Отговори
Дейна преди 10 години
Тодор Живков ги оправяше младите! След казарма не те оставят без работа ,веднага те намират и айде никакво хайманосване и мислене на глупости! Цяло лято бригади да то дойде акъла в главата и после учене! Затова и тези поколения израснаха като умни и трудолюбиви хора! Сега само гейове, лесбийки, наркотици и неграмотност ,много неграмотност! Въобще тези хлапета са без никакви добродетели и накъде ще отива тая държава незнам!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пишлеменцата са виновни сигурно, нали ги виждам такива земанета как карат!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Селянин умора няма.
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно е че възрастните водачи са рискови в по голямата си част. Това идва и от забавените реакции и от това че много от тях шофират все по рядко и губят форма. А и самата организация на движението никак не ги улеснява. Липсва маркировка липсват пътни знаци. Липсва и толерантност в повечето от шофьорите. Шофирането по нашите улици не е лесно
4
1
 
35
 
! Отговори
Моля преди 10 години
Вижте се,все по-късна възраст за пенсиониране е добре,но иначе възрастните да не се пречкат на младите на пътя...Всъщност няма възрастни,няма млади,има спазване на правила,възпитание и отговорност ,когато си зад волана...Не ще перчене ,иска опит и акъл ...Всеки ден пътувам и виждам голямо нахалство и липса на всякаква култура на пътя.Млади хора за къде сте се разбързали?Това не ви е виртуолно пространство,а реален живот...Знаете ли приказката за заекът и костенурката?Аз я гледам всеки ден на път
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има нещо разумно в това, което пише 2. Но не знаем какъв е конкретния случай. Ако "възрастният" е бил на 60 години и има шофьорска книжка от 35-40 години, а младежите са карали със скорост, два пъти по-висока от разрешената в този участък, тогава какви реакции се очакват от останалите шофьори? Да спрат, да отбият от пътя и да чакат докато някакъв умочко се надбягва със смъртта, за да се забавлява?
2
17
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Двете вресии на случилия се инцидент са действителност. Има превишаване на скоростта, но и реакциите на възрастните шофьори са проблем за пътната обстановка. Трябва да се помисли върху крайна възраст за шофиране. Редно е както в закона се посочва начална възраст за придобиване на правоспособност за водач на МПС, така да има и крайна възраст и да се отнемат шофьорските правомощия.
1
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната катастрофа заради липсата на контрол по пътищата след поголовните уволнения в КАТ извършени от Тройната коалиция. Всъщност те имат интерес да загиват повече хора!