Опит за атентат е извършен срещу видинския кмет Герго Гергов

Неизвестни хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под кола в двора на къщата му
Обновена: 5 апр 2014 18:11 | 5 апр 2014 18:10, Веселина Йорданова
53
Опит за атентат е извършен срещу видинския кмет Герго Гергов
Герго Гергов. Снимка: БТА

Срещу кмета на Видин Герго Гергов тази нощ е извършен опит за атентат. За това съобщи Гергов на извънредна пресконференция.

Неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал, уточни Гергов, цитиран от БТА.

Автомобилът е бил паркиран на сантиметри от помещението, в което са били спящите в къщата деца.

Гергов е забелязал тази сутрин изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, след което е сигнализирал полицията.

Като причина за това злодеяние той посочи твърдата политика, която води като кмет на Видин за стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите.

Гергов посочи още, че е получавал заплахи и преди и е сигнализирал за това в полицията.

В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че има посегателство и върху семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който преди дни е подал сигнал за случая в полицията.

От видинската полиция съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието, води се разследване, а за случая е уведомена и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
11
 
! Отговори
бау преди 10 години
Тая от коя партия е кметичка?
23
2
 
36
 
! Отговори
Джони преди 10 години
От МВР ще регистрират случилото се.А кметът на най-бедната община с кола за 120 хиляди лева - пълен цинизъм.
22
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това още веднъж потвъждава, че не ставаме за нищо - един фитил не моат направят като ората, нацията загива!
21
4
 
13
 
! Отговори
Стамати преди 10 години
Сега след всички журналисти и всички кметове да ходят на протест пред МВР-то - щото на тоя му палнали автомобила! Че като се наредят на протеста - кмет, журналист, кмет, журналист, кмет .... кметове до журналисти, майно льо ...все отбор юнаци!
20
4
 
21
 
! Отговори
баче кико преди 10 години
ТАРИКАТ БИЗНЕСМЕН
19
1
 
22
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
МВР Пикчърс представи новия епизод "Мокър фитил не гори"
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като го гледам : МУТРА отвсякъде
17
4
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 14За съжаление брат, Октайчо тук поне 80% от форумците го имат за герой.Колко жалко, нали?Но аз не съдя народа си- просто са си се родили овце хората и не мога да ги съдя! Не са искали да са овце и с такова примитивно елементарно мислене, но такива са се родили и не могат да се променят. Запомни от мен едно- човек не може да си промени възгледите.Човек не може да се промени! Променя си само поведението в даден мослучай понеже обстоятелствата го налагат. Характера е един и същ!
16
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойде БСП на власт и веднага се започнаха палежите, поръчковите убийства и сплашванията на неудобни политици, служители в администрацията, кметове и журналисти.За поголовните уволнения да не говорим.
15
4
 
23
 
! Отговори
баче кико преди 10 години
АБЕ ТОЯ КМЕТ СЕ ВОЗИ В КОЛА ЗА 120 000 БОНА ???? ДАЖЕ И БОЙКО НЕ Е ТОЛКОВА НАГЪЛ
14
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кмет подкара лъскаво возило BMW X6 в най-бедния град не само в България, но и в целия Европейски съюз.Градоначалникът на Видин Герго Гергов си е купил лъскав джип, който малцина биха могли да си позволят, научи Конкурент. " xDrive40d, 306 к.с. Цена 128 450.00 лв. - с ддс. Кметът на най-бедният град в цяла Европа си купува джип от който не би се срамувала царска особа.Нито един американски или европейски кмет не би направил така...Щеше да му е кофти заради хората който са го избрали.
13
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
До АТАКИСТ, атентатора да не е българския" герой" октай енимехмедов.
12
1
 
12
 
! Отговори
Пиги преди 10 години
Прасенце си е,не е от недоимък.
11
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 11Не, по-скоро се нервим на новини, които ни осведомяват, че разни *** са отървали Рая.
10
0
 
9
 
! Отговори
Овчев преди 10 години
Сега ще им пратиме жандармерията да разпуска в това хубаво време малко във видин.
9
4
 
13
 
! Отговори
Видинлия преди 10 години
Тоя е много честен. Възмутен съм че са му посегнали. Толкова хрисим и благ човек не познавам .
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТе остава и да почнат да се занимават по единично с битови престъпления. Няма ли полиция за тия работи, тиквата нали им беше главна секретарка, неговите хора, болшинството наети по негово време. Проблема е, че никой не си върши работата, нито управляващи, нито опозиция, нито институции, нито нищо. Проблема е че сме калпав народ, те нали са "народни представители" - каквито са те такива сме и ние. Няма култура, няма стандарти, няма стремеж за нищо градивно.
7
5
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Само срещу МИШКИ хвърлят и посягат вече. Къде са бандюгите убийци на Андрей Луканов? Ако сравняваме тоя смешен жалък опит за сплашване с убийството на Луканов, това е все едно да сравниш опит за убийство на *** пред това на кон вързан на двора.Що изобщо ни занимавате с подобни евтини рекламни акции? Убиват го - четем го у вестниците и в сайтовете за един ден и толкова.Когато е убит подобен ***- тогава е "достоен" за медийно внимание.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До политологА кой мислиш ги върти тия шашми? Самозванци мутрички или шефовете им, през чието управление слушат защото цоцат на дебело, а когато властта се смени ги пускат да грабят и вилнеят, хем изкарват и правителството лошо. Хайде стига глупости, знаем ги всичките какви са. Жалко е да вземаш страна и да бълваш политическа пропаганда против едни и в подкрепа на други, при положение, че всичките са за въжето.
5
1
 
12
 
! Отговори
ACID преди 10 години
Някакви аматьори са метнали безуспешно *** по паркиралата му кола ... и вие го пишете АТЕНТАТ :D Това е по-скоро опит за нанасяне на материална щета дори и покушение не може да се нарече.