Принц Едуард поднесе венец на Военното гробище в Пловдив

Херцогът на Кент бе придружаван от трима посланици
18
Принц Едуард поднесе венец на Военното гробище в Пловдив
Принц Едуард. Снимка: БТА

Херцогът на Кент принц Едуард поднесе венец на Военното гробище в Пловдив в памет на загиналите английски и ирландски войници през Първата световна война.

Той бе придружаван от посланиците на Великобритания и Ирландия в нашата страна Джонатан Алън и Джон Бигар, както и от посланика на България в Лондон Константин Димитров.

Още по темата
Заупокойна молитва отслужи отец Патрик Ъруин, предаде БТА.

Събрали сме се в името на помирението да почетем загиналите войни и цивилни, загърбваме настоящите вражди, за да почетем нашето общо минало, каза в словото си посланик Джонатан Алън.

На церемонията принц Едуард произнесе Епитафа от Кохима, посветен на загиналите британски войници през 1944 г. край индийския град Кохима в битка с японската армия: "Върнете се в къщи, за нас припомнете"...,се казва в траурния текст.

Днешната церемония е част от възпоменателните прояви за стогодишнината от Първата световна война. Принц Едуард е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно,нещо им пипириже на *** на меките пиТки.Какво ли????Винаги са били врагове на България.Да не ми разиграват театри сега.
16
1
 
0
 
! Отговори
Hasancho, Filipovci преди 10 години
do k.11:am togava, toya Vazov masov ubiec i terorist na angleta turisti li e bil?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко ли българи са избили тези английски воници, преди да умрат като кучета?
14
10
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 10 години
До IIА руските войски уважаваш ли ги?Със сигурност, да. Въпреки, че и те са дошли тук и са направили хиляди мизерии.И...кой си ти, че да признаваш или не велика държава като Англия?! Селянина с колелото ще ми дава оценка на английския монарх.За да ни уважава света и ние трябва да уважаваме него. А не на голо шкембе да слагаме пищови и да се правим на голямата работа.
13
8
 
2
 
! Отговори
Do 3 преди 10 години
Абе, вие сте много долни, нещастни и дребни душици.Дошъл е английския монарх, а вие отваряте историята.Ами, ако дойде Ердоган тук и ни каже: Болят ли ви още задниците от 500г изнасилвания???Много *** народ сме, заради такива като теб и *** ще си останем.А вие си заслужавате мизерната, селска съдба.
12
0
 
8
 
! Отговори
Мустака преди 10 години
След като ни накараха да разрушим на всички поделения оградите от пленените пушки на французи и англичани(остана само тази на Военната академия в София и то благодарение на живия щит на ветераните), останаха чуждите гробове да ни напомнят за славните победи на българската армия в ПСВ. Тогава за 3 месеца са убити на южния фронт 120 000 английска армия и 90 000 френска армия предимно в ръкопашни боеве. Но Германците ни спират да слезем на юг за да не се унижожи този фронт - колко недалновидно
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гостЗащо да е срамно? Нанесли сме им такива поражения, че имат достатъчно гробове да посещават за още един век напред.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Hasancho, FilipovciГен. Владимир Вазов. На военен парад в Лондон след войната го посрещат с: Свалете знамената! Минава ген. Вазов - победителят от Дойран!
9
2
 
1
 
! Отговори
селска слюкарка преди 10 години
Вай божкее, Митата *** от наше село кога е станал и принц?
8
3
 
2
 
! Отговори
Hasancho, Filipovci преди 10 години
kako ma, koi gi e ubival tea angleta u Filibeto??
7
4
 
16
 
! Отговори
II преди 10 години
Български военни гробища в Британия няма,има британски в България. Тоест те са нашественици в Родината ни,а такива не мога да уважавам!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не е дошъл тука да поднася венци, тия да ги пробутват на баба ми! Размърда се руската мечка и сега ще има поредното набиване на канчета, защото не реагираме "правилно". На тия изобщо не им пука за никого, гонят си само финансовите интереси.
5
4
 
13
 
! Отговори
гост преди 10 години
Съпругът на ПЪРВАТА ни ДАМА бил ли е на това СРАМНО ЗА БЪЛГАРИЯ събитие ?
4
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Сега може би според политици и псевдо-историци трябва и да се извиним на Англия, че ТЕ с Ньойски "мирен" договор са откъснали Македония от България.След Първата Световна Война Македония е откъсната от България, може би завинаги чрез Ньойския Мирен Договор. Една от страните принудили ни да го подпишем е точно Англия.Нещо като с турското "присъствие" се получава.Нека принца си поставя колкото си иска венци на гробищата им. Това са техни войници умряли за Англия и аз никога няма да ги уважа.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Събрали сме се в името на помирението да почетем загиналите войни и цивилни, загърбваме настоящите вражди, за да почетем нашето общо минало, каза в словото си посланик Джонатан Алън."Още ви боли дупето от пердаха в Дойран, а принце?
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как кой, единстен толкова голям подлизурковец е Плевньо, за да докаже че е нещо ще прати майка си да робува, а родина е дума непозната за него.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя кой го доведе да се щура тука по гробовете на враговете на България?За гробовете на загиналите българи не се грижи никой, а цяла група прислужници правили компания на тоя в Плавдив...