Мотивът за убийството на Алекс е несериозен

Експерти: Няма афект, който да те накара да убиеш дете
Обновена: 14 апр 2014 10:16 | 14 апр 2014 10:04,
18
Мотивът за убийството на Алекс е несериозен
Снимка: Булфото

Мотивът на Атанаска Георгиева, която е обвинена в умишлено убийство на 8-годишната Александра от Поморие, че първокласничката е обидила децата й, е несериозен.

Това заяви адвокат Марин Марковски в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него не може да става въпрос за обида от детето и затова истинските мотиви трябва да се търсят в посока личностни отношения със семейството на детето.

Още по темата
8-годишната Александра изчезна в четвъртък. Ден по-късно детето беше открито мъртво в дома на Атанаска. Атанаска Георгиева е направила самопризнания за убийството пред разследващите, след което ги е завела в квартирата си и е посочила къде е скрит трупът.

Адвокат Марковски и ген. Васил Василев, директор на полицията от 1997 г. до 2003 г., коментираха, че е изключително важно да се установи дали е имало предварителна организация на престъплението. Според тях това може да стане, след като се установи часът на смъртта, в колко часа е направено обаждането, с което се иска откуп, както и кой точно се е обадил.

Според ген. Василев няма афект, който да накара някого да убие дете. Затова той посъветва да се потърси по-дълбоко в семейния кръг и да се установи какви са имотните и финансовите отношения. Назначената съдебно-психиатрична експертиза е рутинна практика в такива случаи, каза още той.

Марковски заяви, че според него Атанаска Георгиева е психически здрава. По думите му един психически болен човек има прояви, които са характерни и се проявяват и в други ситуации. Той прогнозира още, че Атанаска ще бъде осъдена на 30 години затвор. Марковски коментира, че за такива престъпления се дава доживотна присъда, но в случая е имало самопризнания.

Същевременно стана ясно, че екипи от психолози ще работят с децата в ОУ „Иван Вазов“, в което е учила Александра. Директорът на училището заяви, че ще се проведат и срещи с родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsichko e vapros na i za pari,drygo niama tozi lihvar e vzel kashti 30 broia e kvo da ochakva ot horata qsno kvo otmashtenie drygia pat da se naychi a horata koito gi e izmamil te deca niamat li....
15
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Така си е, трябва доста повече омраза и доста повече афект да увие торба на главата на едно дете с тиксо и да го гледа две минути как се бори за глътка въздух, докато изпадне в безсъзнание и след това да го чака да умре.Колкото и обществото ни да е 70 години в бездуховност и 25 години безнадеждност, нелепо ми се вижда. Ама знам ли, като имаше скоро случай ученик наръгал с нож друг заради спор, кой на кого да даде път...
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФеликсТака де *** къде тук е намесена организираната престъпност ?Дори и да е отвличане, то изрично трябва да се знае, че имат работа с организирана престъпност-Че те и по митингите пращат маскирани робокопи.И там ли има организирана престъпност ?За снимката, че може и да е архивна пък Днеска.бг са фърлили нещо колкото да го има съм съгласен :)
13
7
 
2
 
! Отговори
Криминалист преди 10 години
Каква реклама си направиха на хотел Лагун тези хора в началото на курортния сезон без да дадат и 1 лев.
12
0
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Абе, чак ненадминат!Малко го играе повече медийна звезда, отколкото юрист, но...
11
11
 
5
 
! Отговори
policaq преди 10 години
хора , полицеиските ку4ета са обу4ени само да гонят и повалят хора , не могат да надушат дори наркотици,
10
1
 
5
 
! Отговори
народен съд преди 10 години
Око за око, зъб за зъб ! Нищо друго няма да спомогне за промяна в борбата с престъпността.
9
4
 
23
 
! Отговори
художника преди 10 години
Училището се намира на около 150м. от блока. Сега Поморие е в извън курортния сезон и няма много хора по улиците. Как едно дете остава незабелязано на връщане от училище? Как никой не е видял, че се е срещнало на улицата с "убийцата", която уж го е посрещнала навън, а в последствие го е примамила в стаята си?Това дете с магическа пръчка ли се е озовало в таванската стая, за да бъде удушено?
8
1
 
25
 
! Отговори
Феликс преди 10 години
До 4 , полицайте, които се борят с организирана престъпност си слагат маски по време на задържания. Това е разпространено и в много други страни. По такъв начин се пестят средства за охраняване на тях и семействата им от актове на отмъщение.Не вярвам снимката да има пряка връзка със случая.
7
3
 
31
 
! Отговори
агент 007 преди 10 години
Тук пак има потулване на фактите. Още, когато "разтарашиха" хотела и все още мислеха, че е отвличане, сто процента са проверили и квартирите на сестрите. Кучето не може да не е надушило трупа, това е абсурдно! По вероятно е после някой да го е сложил там, но защо и кой ето това тъпите полицаи няма да кажат. Прикриват отново някой, който сигурно ще подпомогне партийната касичка на една хубава партия!
6
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Арестуват Анатаска, претърсват с куче, труп няма. Трупът се появява след "самопризнанията". Нали беше спала с него????? Убийството не било планирано. А тиксото и плика??? Случайно са били под ръка. Или "убийцата" е казала на детето: "Чакай да отида да донеса едно тиксо и един плик"? Или полицаите са адски *** или нас ни мислят за адски ***.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ген. Васил Василев, директор на полицията от 1997 г. до 2003 г"Защо в следствието се месят разни генерали, бивши директори ?Тоя случай не е като другите ли ? НА обикновените да речем хора...Бе верно пишман-демокрацията ни е нанесла необратими психични изкривявания.Сега си имаме пишман-елит, пишман-бизнесмени, за които се грижат пишман-генерали.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък като гледам картинката друго ми идва наум. Какви са тия маскираните ? Ние нормална криминална полиция нямаме ли си ? Що навсякъде щъкат разни въоръжени незнайни с бронирани коли и с какво се борят след като идват на местопрестъплението постфактум ?Плашите ли някого с тия или просто от некадърност ги пращате навсякъде ?Какви маски на лицата бе ? Вие нормални ли сте ?
3
1
 
23
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Очаквам да се появи 4-та сестра,която да каже какво е станало..всичко до сега е по-зле и от съшито с бели конци
2
5
 
40
 
! Отговори
Kris преди 10 години
Според мен има прекално много въпросиелни в информацията която се представя. Не само, че мотивът е несериозен, но и фактите са противиречиви: труп под легло - очевидно е крит, ако тя го е убила защо ще го крие от себе си? смс-и до родителите, ако детете е убито защо да предизвиква внимание върху себе си вместо да си мълчи? майка на 2 деца да убие друго?? По-скоро съм склонна да мисля, че е нагласено и тя е заплпашена с риск за нейните деца. Жертвата и преди е била там..защо сега да я убива??
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато Марковски говори и боговете мълчат.Ненадминат в нашите географски ширини