Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила

Очаква се днес защитата да поиска изпращането й в психиатрия
Обновена: 14 апр 2014 07:11 | 14 апр 2014 07:10, Веселина Йорданова
98
Алекс нарекла децата на Атанаска грозни, тя я убила
Близките погребаха момиченцето вчера. Снимка: БулФото

Думи, казани от Алекс по адрес на синовете на Атанаска, са отключили агресията у 43-годишната жена, казват разследващи, цитирани от „24 часа“.

Когато първокласничката се качила в таванската квартира на Атанаска, жената  показала снимки на двамата си синове. Момчетата в VIII и X клас живеят далече от майка си - в димитровградското с. Ябълчево. За тях се грижи изцяло бащата.

Още по темата
Разглеждайки снимките, Алекс си позволила да нарече момчетата “грозни” и “изроди”, най-вероятно на шега. Това обаче дълбоко засегнало майката, която явно дълбоко страдала от липсата на децата си, смятат психолози.

Едва тогава Атанаска е решила да посегне на момиченцето, убедени са разследващи. Те смятат, че убийството не е било планирано, а е станало инцидентно. Както и че жената не е имала преки съучастници.
“Обвинението е за убийство с 2 квалифициращи обстоятелства - на малолетно дете и извършено по особено мъчителен за жертвата начин”, каза наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.

Юристи обясняват, че това са текстове от НК, които увеличават тежестта на обвинението. Днес Маджаров ще внесе в Бургаския окръжен съд искане за постоянен арест на Атанаска Георгиева. В 13 ч изтича 72-часовото  прокурорско задържане. Очаква се до този час делото да бъде насрочено.

През уикенда са извършвани поредица следствени действия, включително и разпити пред съдия, според запознати. Атанаска не отказвала да отговаря на поставените въпроси, разкрила е доста подробности от случилото се. Твърдяла, че Алекс сама се е качила при нея. Била много шумна, непрекъснато говорела и това я дразнело.

Съседката не скрила, че изпитва негативно отношение към семейството, защото чувствала пренебрежително и надменно отношение от тяхна страна. Капката, която преляла чашата, била обидата към децата. Жената обаче твърдяла, че не си спомня момента на убийството.

Когато дошла на себе си след гневния пристъп, видяла детето да лежи на пода с глава, увита в торба и пристегната с тиксо. Атанаска признала също така, че е свалила картата от апарата на детето и от нея е пратила SMS с искане за откуп.

В крайна сметка тялото на детето е намерено, след като тя показала къде е - под леглото в мансардата.
Самопризнанията обаче не са всичко. Разследването е в самото начало, има още много действия, предупреждават юристи. Роднините вече са наели адвокат за защита на заподозряната Георгиева. Поведението  по време на разпитите дава сериозно основание човек да се замисли дали тя има психиатрични проблеми, каза адвокат Благой Потеров, който от събота е поел нейната защита.

Той е ангажиран от мъжа на сестра  Северина - хотелиера Веселин Тошев. Според Потеров извършването на комплексна психиатрична експертиза е задължително. Тя вече била назначена от разследващите. Очаква се днес адвокатът да поиска Георгиева да бъде изпратена в специализираната болница в Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Разбира се тази убиица е толкова гадна и проста които и вярва тои е сьщия като нея.Има и друг виновен.Тя не е сама.Които и е взел адвокат тои се измьква.Полицията е подкупил сега и прокурора.Ето ти корупцията в нашата дьржава.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Димитровградска община няма село Ябълчево има Ябълково и там децата са точно кукуриго
81
0
 
5
 
! Отговори
простак преди 10 години
До Еркюл Поаро 66-Оня,дето сгази момчето в Катуница го описаха като 55 годишен полувисшист с инплантирана сачма в х...я.Полувисшист-полуи...иот,тогава цял висшидт дали...?
80
0
 
4
 
! Отговори
простак преди 10 години
До Анонимен67 Много правдоподобно е така да е станало.
79
0
 
4
 
! Отговори
do 68 преди 10 години
Щото в полицията не назначават според акъла и способностите, а по други критерии.Най-важният - да си "наше" момче.А и виж им само приемните изпити в Академията. До скоро криминалистите ги приемаха с изпит по литература и история. По-важно им е да могат да пишат доклади, отколкото да имат познания по химия или по логическо мислене.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
az jiveq v tozi blok i u4ile6teto e na 1 prqkaza 1 min se stiga go tam
77
5
 
5
 
! Отговори
Христо преди 10 години
За да убият детенцето, си мисля, че е знаело нещо за убийцата и баща му .Явно се е разприказвало и убийцата се е уплашила и по-най глупавия начин и е затворила устата .Децата много често не се усещат, като говорят истината, как нараняват хората и на някой не им издържат нервите .Трябва да има смъртна присъда в България, само така, ще се плашат бъдещите възможни убийци .Горкото детенце, никой и нищо не може да го върне .
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам дете на същата възраст, та друго се чудя. Как може да оставиш дете в първи клас да се прибира само от училище, и то в черноморски град с всякакви туристи и непознати? И да го оставиш да ходи по квартири без да го знаеш къде е? Дали му телефон. Направо е за бой майка му.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да ти каже едно дете как може до такава степен да полудееш, че да го убиеш по най-жесток начин. Това е работа на абсолютен психопат, не виждам как нормален човек може да направи такова нещо.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименняма дая убия в това съм сигурна
73
0
 
15
 
! Отговори
холмс преди 10 години
а защо детето е отишло на тавана при нея? да си играят на криеница ли? нещо не се връзва
72
0
 
13
 
! Отговори
Престанете да ни лъж преди 10 години
Хайде да направим един съдебен експеримент - я се опитайте да опаковате главата на когото и да е при условие, че действате съвсем САМ - и ще видите, че нито можете да направите това, а пълен абсурд - и да го увиете допълнително с ТИКСО. Че къде е било това тиксо? И как ще развиеш едно тиксо с една ръка - при условие, че с другата трябва да стискаш торбичката?Айде, стига глупости изсмукани от пръстите.И защо няма ДНК-експертиза изпод ноктите на детето?
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 75 имаш глупаво мислене.Казал съм че ако се държи по-този начин всеки ще реагира различно.Аз ще я изгоня и повече няма да идва у нас.Друг по-нервен ще и удари шамар.Трети с твоето мислене е направил фаталното.Казвам че не трябва да се толерира таковва поведение.Един въпрос. Ако тази пикла ти каже на теб лично, че си грозен и олигофренкаква ще бъде твоята реакция.Отговори ми на въпроса?
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 74Кой си ти и въз основа на какво съдиш за възпитанието на детето?!?! Само защото смяташ, че е зле възпитано, заслужава да бъде убито?!?! И изобщо мислиш ли като пишеш тия глупости?!?! Беше убито едно дете за Бога, ДЕТЕ!!!!! Дете на 10 години!!!! Грам човещина не ви е останала, оскотял народ!
69
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някоя пикла дойде у вас и ви каже, че децата Ви са грозни и изродикакво ще направите?
68
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
Пълни глупости
67
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изрусеният к*ляк майката на жертвата,не е ли учила детето да не посещава чужди жилища??? Ама,че простотия! Нека бере сега плодовете на неправилното възпитание тъпата мутреса!
66
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Достоверно. Детето на лихваря и самото семейство нормално да имат нагло поведение,да се мислят за нещо повече от останалите, детето да е нагло и да нарича другите грозни и ***.Ако такова дете слезе и ви нарече *** няма ли да и забиете един шамар.Това е възпитанието и морала в това семейство.Не се изненадвам.Тази ако беше пораснала щеше да движи с криминални ***.Нищо нямаше да стане от нея.Поредния *** като майка и.Възпитанието и е било такова.Възпитанието е най-важно за чо
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 10 години
До Анонимен (68) Защото полицията е твърде корумпирана ;) И защото всеки "***" както ти ни наричаш си има право на свое собствено мнение, представи си.
64
3
 
14
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Те това няма да го повярвам никога !Малко дете да каже глупост и голям човек и то родител да се върже ,че и да се ядоса да му посегне . Като говори някой глупости нормалната реакция е да бъде отбягван . Това е на будува жена по-вероятно майката да го е ударила от колкото наемателката да го убие колкото и луда да я изкарват