7-годишната Пламена убита след удари по главата и тялото

Психолози ще разговарят със съучениците на починалото момиче
Обновена: 22 апр 2014 18:50 | 22 апр 2014 16:27,
85
7-годишната Пламена убита след удари по главата и тялото
Снимка: архив, Булфото

На бащата на починалото 7-годишно момиченце от Русе Пламен Петров е повдигнато обвинение за убийство, съобщиха от МВР. 

Още по темата
Полицията в Русе потвърди, че детето е починало след нанесен побой от баща си, като са установени видими следи от удари по главата и тялото. Използвани са тъпи предмети, както и удари с ръце и крака.

Навръх Велкиден, около 18 часа, в МБАЛ Русе е било закарано мъртво 7-годишно момиче. 38-годишният баща  сам закарал детето в болница, където само констатирали смъртта му.

Бащата и сегашната му съпруга - 32-годишната Е.П.,  разказали пред разследващите, че детето, 7-годишната Пламена, е пострадало, докато си играело - паднало в печката, вследствие на което си глътнало езика.

От полицията не са установили данни бащата или съпругата му да са употребили алкохол.

Мъжът има и още едно дете, 4-годишно момиченце Десислава, което веднага е изведено от дома си с помощта на служители от „Закрила за детето“.  С детето е разговарял психолог.  След изтичане на 48-часовия срок на полицейската закрила детето ще бъде настанено в подходящо приемно семейство или социално заведение.

Социален работник и  психолог ще посетят учебното заведение, в което е учило загиналото дете, за да се прецени необходимостта от оказване на психологическа подкрепа на неговите съученици. Планирано е посещение в детското заведение и на по-малкото дете.

Първата съпруга на Пламен Петров, която е майка на двете момичета, е предоставила правата за отглеждането на децата на бащата при развода им през 2011 година. В момента тя живее в Южна България и полицията ще установи контакт с нея.

В хода на разследването е установено, че бащата редовно пребивал децата си. Свидетели на това са били съседите. Но нито те, нито от училището, където е учило момиченцето, са подали сигнал срещу бащата. От 2013 година досега  не са постъпвали сигнали в отдел "Закрила на детето" за тормоз или насилие под каквато и да е форма над седемгодишното момиче, съобщиха вече от местната дирекция "Социално подпомагане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
8
 
! Отговори
срам преди 10 години
Майка зарязала децата си и живее на майната си . Южна България- а малкото на 4г. Бащата крейзи, а тая *** читава ли е ?
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Децата са били системно малтретирани, но социалните служби са си драпали макарите. Да ги обесят заедно с бащата тия безхаберници!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога при никое управление до момента не са били убивани толкова много деца като в момента!НИКОГА ПОВЕЧЕ ОРЕШАРСКИ !!!
31
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бог никога не би му простил.
30
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
SMART ZA TAKIVA *** A NE PRISADA I DA LEJI V ZATVORA I NIE NARODA DA XRANIME TAKIVA UBIICI TOVA NEMOJE DA E RODITEL KAMO LI NE6TO DRUGO KAK MOJE DA SI POSEGNE NA SOBSTVENOTO SI DETE NI6TO 4UDNO EDIN DEN KATO IZLEZE OT ZATVORA DA POSEGNE I NA DRUG SMART SMART TOI E OTNEL JIVOT VZEMETE I NEGOVIA LEKA PRAST NA DETENCETO DA PO4IVA V MIR A ZA NEGO SMART SMART SMART
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-отвратителни коментари не може да се намерят.Горките дечица.Смърт за всеки убил дете!
28
0
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Аз съм твърдо "ЗА" издевателствата и гавренето с подобни *** !
27
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 10 години
Да, така е, радват се, защото след това ги продават, следователно не биха си унищожили "Стоката".
26
0
 
6
 
! Отговори
художника преди 10 години
До МарияА бе Марче, твоите, като са *** що не си ги удушила до сега? - К`во чакаш?Деева и пляката скапана.
25
1
 
5
 
! Отговори
* преди 10 години
А на мен ми се струва , че историята е следната : Откачалката от начало е бил като всички останали , но след раждането и на второ дете - момиче и изгонил майката , взел и е децата за да я тормози , оженил се е за друга . Да , ама пък тя не ражда защото явно му знае акъла и , ако и тя роди момиче и тя ще иде по реда си ... Малтретирал е голямата момиче , защото явно на него е възлагал най-големи надежди да го кръсти на баща си ...Изобщо не е *** , *** се радват когато имат момичета ...
24
1
 
20
 
! Отговори
Румби преди 10 години
Що за социални служби имаме? На една майка й отнемат децата, защото не си платила ток за 400лв, а тук е имало системен побой и никой не е реагирал?!?!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МарияГоспожо, децата са такива, каквито си ги възпитаме.
22
0
 
17
 
! Отговори
босимеонов преди 10 години
Дa виждaм aз кaк съседa ми си пребивa редовно дечицaтa и дa не подaм сигнaл си е чист бългaрски мaнтaлитет. Ние сме тъпо племе.
21
3
 
6
 
! Отговори
Не разбрал преди 10 години
Вече втори ден само инициали ни давате. Публикувайте името на убиеца, какъв е, що е.Майката се отказала от децата, отпрашила на юг, бащата редовно ги пребивал (барабар с мащехата предполагам). Силно ми намирисва на *** история...
20
1
 
12
 
! Отговори
художника преди 10 години
Голем мъжкар, избива си комплексите с децата. С тоя ако сме заедно в затвора ще го пребивам всяка вечер, та да усети к`во му е било на детето.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото и да смятам, че скота си заслужава скотския живот като чета такива новини за убити деца и ми пада пердето пред очите - това не са хора бе!
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО ЧЕ ИМА ТАКИВА ИЗВЕРГИ МЕЖДУ НАС , ЗАТВОР ДО ЖИВОТ
17
1
 
10
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Колко трябва да си деградирал (меко казано) за да изоставиш децата си? Колко трябва да си безчувствен за да ги малтретираш, прибиваш и накрая евентуално убиеш от бой по особено жесток (според мен) начин?Не, това го има навсякъде. Германия, Англия, Франция, you name it. Просто се чудя как такива психопати имат деца, че си изкарват на тях собствените неучачи и проблеми.Ненормалници, и бесилка е малко за вас...
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо чудно и мащехата да ги е поступвала.
15
12
 
5
 
! Отговори
Турчин до 20 преди 10 години
ПО Бокове време имаше информационно затъмнение. Тв показваха вожда как реже ленти. Медиите бяха подвластни на Цветанов..не, че сега не са... имаше огромна група *** на ГЕРБ по сайтовете - и сега ги има и ти си един от тях. Но Боко няма да управлява повече за твое съжаление..дори да падне Орешарски ГЕРБ пак няма да управлява.Съжалявам, че се отклоних от темата. Бог да прости детенцето а *** трябва да бъде обесен за назидание.