Провален Великден в луксозен хотел без вода и с мухъл

Оказало се, че проблемът не бил нов
22 апр 2014 09:30,
109
Провален Великден в луксозен хотел без вода и с мухъл
Снимка: Нова телевизия

Великденските празници бяха провалени на над 160 души, блокирани в луксозен четиризвезден хотел в Чифлика без вода и в стаи с мухъл, съобщава Нова телевизия.

Проблемите с водата започнали в събота сутринта, след като в местността цяла нощ валял дъжд. Въпреки обещанията на персонала, че водата ще дойде всеки момент, това така и не се случило. На почиващите е обяснено, че аварията не е в хотела.

Привечер хората се събрали спонтанно във фоайето и разбрали, че този проблем се случва не за първи път. За това свидетелства книгата на хотела за похвали и оплаквания. Оказвало се, че без вода са били почиващите преди два дни, както и тези на 3 март. Според написаното през 2012 г. тогава също имало мухъл в стаите.

Жена, пропътувала 2000 км от Франкфурт, за да почива в Чифлика, показва условията в стаята си. Тоалетната не е добре укрепена, а по фугите има мухъл. Снимки от спа центъра на хотела показват неизправни съоръжения и плесен.

Около времето за официалната великденска вечеря вода все още нямало. Тоалетните във всички стаи вече били използвани.

Част от гостите се опитали да се свържат с Комисия за защита на потребителите, а други дори звъняли на 112. По-късно вечерта гостите решили да си тръгнат и поискали да им бъдат възстановени парите. Оказало се, че пари в хотела няма. От рецепцията обещали още в първия работен ден парите да бъдат преведени по сметките на потърпевшите. Излъганите хора повикали полиция, която не могли да направи нищо повече от това да напишат докладна по жалбата на хората.

С много нерви и провалена почивка приключил празникът за не малка част от гостите. Една част от тях се прибрали по родните си места, а други се насочили към съседни хотели, където водата не е спирала. Наложило се всеки от пострадалите да намери сам изход от ситуацията, тъй като хотелът нямал практика да уреждат свои гости другаде.

Гостите така и не успели да се свържат с управителя на хотела. Те подготвят иск в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
8
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
Даи да ти дам 2 жокера!Не си минала по гръцки път ,а по Европейски път!Не си ходила в гръцко село ,а в гръцки туристически комплекс ,лъснат като за сезона.Прави разлика бе душице !Явно не си обикаляла по света изобщо ,то и тук един компекс грее и свети ,ама само за сезона.Всяко нещо де е красиво и подържано иска тея лошите мангизи ,без тях става като България.Че то и тук беше така до 89-та чисто,хармонично ,бяло и подържано ,сееха се цветя навсякаде.
56
8
 
7
 
! Отговори
Жалка истина! преди 10 години
БГ-БАБАЙТИпреди 1 часПрекарах почивните великденски дни в Гърция на Халкидики. Гърция грее като слънце като минеш границата, прекрасни пътища, бяло и чисто, подредено, културата се усеща навсякъде, нищо общо с нашата ***, Космополитна атмосфера, Великолепна храна, Кулинарни деликатеси дето на съня си не сме сънували, Усмихнати хора но с усмивка от сърце че сме ги посетили и предпочели за почивка, Веселие, Неповторимо Обслужване на Високо Ниво, Думи си нямам, Велик и Мъдър народ, прибрах се направо ЩАСТЛИВА!
55
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪЛГАРИЯ Е ТАРАТАЙКА МОСКВИЧ ДОКАТО ГЪРЦИЯ Е МАЗЕРАТИ! НЯМА СРАВНЕНИЕ, само дълбоко комплексирани индивиди могат да сравняват че уж сме били конкуретоспособни на гърците, глупости на търкалета, каква връзка може да има между *** и белия свят?
54
2
 
4
 
! Отговори
Глас Народен преди 10 години
Да съдят хотела. Нас какво ни занимават по медиите. В крайна сметка като се погледне, това може и да са група невярващи и неразнуващи Великден, които само искат да извлекат компенсации.Хотела ги е прецакал. Не виждам защо би трябвало да им съчувствам по медиите.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На град Кавала хората имат една популярна приказка, "КЪДЕТО СТЪПИ БЪЛГАРСКИ КРАК ДОРИ ЦВЕТЯТА УВИШВАТ"!
52
4
 
6
 
! Отговори
до 43-44 преди 10 години
Аиде да не си говорим простотии и глупости!От едната страна било хубаво ,а от другата било мизерия.Ами давам ти за пример Неделино.Гърка ако не си удари една вар на керпичения коптор ще му падне на главата ,а щом има време да сее градина ,то толкова и работи.Сравняваики изоставени български села и къщи на песнионери не постигаш нищо.Интересно е къде да са тея сивите сгради на баровците.
51
0
 
14
 
! Отговори
един преди 10 години
отговорът беше ''амии имаме си редовни клиенти и с туроператори не работим"'!!?? Отказах се разбира се да опитвам повече, след няколко години направиха новия хотел.. след още 2-3 години получихме сърцераздирателен емайл ''колеги помагайте, изпращайте хора, защото банката ще ни вземе хотелите'' ами нека им е, взеха им ги...
50
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък си изкарах Великден вкъщи като бял човек - и вода, и тоалетна - всичко на шест. На екскурзии не обичам да ходя по празниците, защото тогава всеки хотелиер гледа да изкара някой лев отгоре и измамите се увеличават.Може би не си спомняте, но преди години имаше случаи с нашенци, измамени в Гърция и Турция, та не ми ги хвалете и тях.Празниците у дома, с всички удобства - хем и малко парици ще спестите.
49
5
 
13
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
Колко години в Гръцката икономика се наливат милиарди ?Колко години там се изхранват от Туризъм и колко им трае сезона.Абе като ни сравнявате имаите идея и с какво ни сравнявате.Имаш ли приходи всичко е наред и чисто и подредено.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хотела беше построен от един мошеник,но доколкото си спомням банката му го взе!
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БГ-БАБАЙТИПич,айде кажи името на тва райско гръцко селце дето си го видял точно на границата.С градините със цветя,светещите от чистота и белота улици и къщи.Щото като напиша в гугъл "greece village" и погледна резултатите... Пич тва прилича на фавела.С тая разлика,че фавелите поне имат прозорци. ето показвам- grandcanyon.free.fr/images/vueduciel14/original/Greece%20-%20Cyclades%20-%20Village%20On%20The%20Northern%20Point%20Of%20Santorini.jpg
46
13
 
19
 
! Отговори
с ивинение преди 10 години
Убедена съм че ако утре с една магическа пръчка 7 милиона българи се преместят в Гърция и обратно 11 милиона гърци в България, след една година Гърция ще се превърне в кравешки *** или по-точно *** а България ще светне!!!
45
16
 
13
 
! Отговори
БГ-БАБАЙТИ преди 10 години
Обедена съм че ако утре с една магическа пръчка 7 милиона българи се преместят в Гърция и обратно 11 милиона гърци в България, след една година Гърция ще се превърне в *** а България ще светне!!!
44
5
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Ей, лаладжии, нали уж нямахте пари бе?!?!
43
6
 
21
 
! Отговори
БГ-БАБАЙТИ преди 10 години
Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание.Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях.Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия.
42
5
 
39
 
! Отговори
БГ-БАБАЙТИ преди 10 години
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война.
41
6
 
30
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Извод:Ходете в Гърция и Турция и изобщо не си давайте парите на отрочената на цк на бкп, повечето хотелиери у нас са мутри или синове на комунисти. Любимите им руснаци да им търпят кочините, които не знам защо са наричани хотели.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък ходя на хотел с по две-три компаньонки! И през ум не ми минава дали има мухъл по ъглите, за друга рабтоа съм отишъл!
39
18
 
10
 
! Отговори
Кербала преди 10 години
За толкова пари, толкова. Все гледате да минете "тънко", обаче претенциите ви са безкрайни. Искате луксозни хотели, обаче цените да са като за бунгало. Няма как да стане.
38
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хотел без мухъл, хотел ли е?! Вчера излязохте от кирпичените къщи, днес вече малко мухъл ви притеснява! Ей, като почнете да се лигавите, не мога да ви търпя! То и сиренето РОкфор е мухлясало, ама е десет лева за 100 грама :)