Една от пострадалите край Сливо поле постъпи отново в болница

В преобърналия се бус имало и правостоящи
3 май 2014 20:45, Анисия Иванова
8
Една от пострадалите край Сливо поле постъпи отново в болница
Снимка, архив Булфото

Една от пътничките в автобуса, който се преобърна край Сливо поле, постъпи по спешност в русенската болница, след като вчера е била освободена от лечебното заведение като здрава.

Синовете й възнамеряват да съдят болницата за небрежност. В същото време майка им разказа, че в буса са пътували и правостоящи, в разрез с правилата, съобщава bTV.

Още по темата

Иванка Тончева от Тутракан си тръгва от Спешното отделение в петък с прорезна рана на крака. През нощта състоянието й се влошава. На сутринта синовете й я карат в местната болница.

„След като отидохме долу в болницата, установихме, че тук докторите неправилно са си свършили работата, просто със счупена кост там отзад, прешлен там спукан”, обясни синът на Иванка Мирослав Тончев.

„Дадоха ми една бележка и ми казаха да си тръгвам. Само зашиха раната и казаха стой в една стая, аз стоях там и след малко казаха добре ли си, добре, и ме пуснаха. То явно сега друго се оказа, нито ми направиха такава снимка, каквато трябва”, разказа още пътничката.

60-годишната жена трудно преживява кошмара от катастрофата. Седяла до една от пътничките, които починаха в тежкия инцидент. „В автобуса имаше двама правостоящи, аз това го гарантирам, че двама бяха. И той каза, хайде влизайте, влизайте, и след това жената вика - отворете малко, че много е народът, да се проветри. И той какво се наведе и какво стана, гледам, хвърчим по земята. Въобще не съм спала и вече като кошмар ми е това нещо, може би никога няма да се кача в автобус. Цяла вечер сънувам, че летя нещо, че падам на земята”, разказа Иванка Тончева.

От фирмата-превозвач заявиха, че нямат информация за правостоящи пътници, но това ще го установи със сигурност разследването. Синовете на Иванка пък са категорични, че ще съдят болницата в Русе заради случилото се с майка им.

От болницата коментираха, че състоянието на жената не е налагало лечение. „Изследване със скенер на
целия гръбнак на Иванка Костадинова е показало, че няма увреждания на телата на прешлените, но на два от тях е спукан по един страничен израстък. Това не налага някакво лечение, а само обезболяване”, обясни началникът на Спешното отделение към болницата в Русе д-р Илия Великов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимния 5 от 1Не знам колко *** съм аз, но ти явно дори не можеш да четеш. Никъде не съм споменал, че ме интересува дали е здравно осигурена, в случая важното е, че хората са си свършили работата, а МУНЧОВЦИТЕ искали да водят дело. А простотията ти може само да ме накара да пожелая някои неща на ТВОЯТА майка. Моята не я мисли!до 4 - че съм по-умен от теб, можеш да си сигурен.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен5, ти четеш ли бе "Изследване със скенер на целия гръбнак ", това е скенер бе умник, този скенер е 10 пъти по-скъп от снимка и ти ще го плащаш, а синовете сега заслужават да ги съдят за клевета, а тъпите *** наистина дават гласност само на селянията и простотията, за съжаление такъв ни е народа, включая и ти
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде малко по хамерикански да са съдим!
2
4
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Лелката е била и здравноНЕосигурена.Мунчовците-синове не са имали по 10 лв.да плащат на майка си здр.осигуровки.НО.......държавата е виновна.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, направен е СКЕНЕР, а мунчовците (синовете) щели да съдят болницата за небрежност понеже нямало рентгенова снимка?!!! То, че те са простаци, това става ясно, но защо им давате изобщо гласност на простотията?