Две ленти в посока Варна-София, една в обратна посока

Реорганизация по пътищата заради празниците
5 май 2014 09:38,
9
Две ленти в посока Варна-София, една в обратна посока
Снимка: Архив, Булфото

От 11.00 часа днес до 13.00 часа на 7 май ще има две ленти за движение в посока Варна – София и една в посока София - Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

От 11.00 часа при 67-ми км от АМ „Тракия” ще бъде възстановена организацията на движението, която е в сила от стартирането на ремонта на съоръжението през миналата година. Ще има по една лента за движение в посока София – Пловдив и Пловдив – София, както е в момента. При необходимост движението на превозните средства ще бъде пренасочвано по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово” по път III-8402 - село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия”. Приблизителната дължина на този обходен път е около 5 км.

Движението на тежкотоварните превозни средства при 67-ми километър в посока от Бургас към София е ограничено. То се пренасочва по следния маршрут: град Пловдив при пътен възел „Север” при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София. 30-ти км от АМ „Хемус”, виадукт „Бебреш”.

Освен по АМ „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и път II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом. Друго алтернативно направление е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

През почивните дни се очаква интензивно движение и по път I-1 (Е-79) София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.

Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: магистраламаршрутАПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4вонята на София идва от такива като теб
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ли качествено ги направи Борисов !Магистрали по света не мърдат по 50г . ( железобетон ?Тия спестиха материала !! Отчетоха големи разходи и след 2 години ремонт !Българио ! !
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМного бихме искали защото не ни се диша вонята на София, ама като няма работа
2
1
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
такива като теб ли
1
3
 
12
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
Колко прави са Станишев и Орешарски, че страхът е изчезнал. Щом като и затворниците бягат въобще няма страх. Това е първия случай в най новата ни история и то при мъдрото управление на БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ. Хвала на такЪво правителство. А иначе ежедневните убийства, грабежи, самоубийства и всякакви престъпления на никой вече не прави впечатление, защото това при престъпно правителство е практика. Айде сега да гласувате за нашите, че ще повишат догодина заплатите и пенсиите с 5 лв.