Не събаряли незаконни ромски къщи, за да печелят гласове

Тодоров: Гледат на тях като на платени гласоподаватели
Обновена: 12 май 2014 11:01 | 12 май 2014 10:50, Камелия Цветанова
54
Не събаряли незаконни ромски къщи, за да печелят гласове
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Стара Загора видя политически мотиви зад отказа на МВР да охранява акцията по събарянето на  незаконни постройки в ромския квартал "Лозенец".

Той беше издал заповед, според която събарянето трябваше да започне от днес, след като на нарушилите закона роми е била дадена възможността сами и доброволно да премахнат постройките до този момент.

В събота обаче кметът е получил писмо от директора на ОД на МВР в града, с което той отказва да осигури охраната и обществения ред при извършването на тази акция.

„Това се случи в последния момент, ден преди фактическото събаряне на тези постройки, което за нас е много притеснително, защото ние бяхме насрочили отдавна тази дата и днес трябваше да пристъпим към конкретното изпълнение“, коментира Тодоров по БНР.

По думите му аргументите на МВР са свързани с това, че няма да може да бъде осигурен общественият ред, тъй като трябва да има достатъчно по численост присъствие на полицията, за да може да се подсигури изпълнението на заповедта, която ще засегне 500-600 души.

В писмото са изброени мероприятия, които полицията трябва да охранява по това време, като например матурите, абитуриентски балове, масови мероприятия във връзка с изборите, празника на розата и т.н.

„За мероприятията, които са изброени, се знае много отдавна, за мен това говори за нещо друго, което се крие зад това писмо. Подозирам политически мотиви с оглед на това да се спечели електората в ромския квартал“, обвини Тодоров.

Според него обаче в момента кой каквото и да обещава на ромите няма как постройките им да  бъдат узаконени.

Живко Тодоров смята, че проблемът е, че на тези хора се гледа като на платени гласоподаватели.

С мълчаливото съгласие на властта на практика тези гета се разширяват постоянно, изтъкна той.

Кметът подчерта категорично, че след изборите ще бъде насрочена нова дата за акцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимна 44 е права преди 9 години
Вгледайте се в снимката и си направете изводите - една част от *** се шляят по улицата, други - цели групи,седят на клюки. А ние се изтрепваме да работим по на две-три места. Как така едни ще лентяйстват и ще взимат помощи наготово,оправдавайки се, че за тях няма работа, а други винаги си намират работа и не се срамуват даже да чистят някой офис след работно време,макар и да са с висше образование?Няколко стотин хиляди чифта млади, здрави работни ръце могат да работят земеделие.Но не щат!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми да се палят ***,кво толкова? Ама много се съмнявам *** да се запали!На абитуренските балова,какво толкова ще им пазите! Най-много някой абитурент да гътне някоя съученичка на кревата и толкоз?!Пък извикайте жандармерия в крайна сметка!Не съм привърженик на ГЕРБ,но приветствам твърдото решение на кмета за събаряне на незаконнните постройки! Циреят се е надул,скро ще се пръсне и ще ни оплиска с гной смрад! Крайно време е да се покаже на ***,че в тази държава има Закони!
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ela v PAZARDZIK DA TE IZ4YKAT I DA RODISH TOGAVA SHTE POLY4ISH I TI NESTASNICO LAZLIVO...
42
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ХОРА! ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В КАДРОТО КАКВИ СА КАБЕЛИ КАКВО Е ЧУДО!.А АКО ДОЙДЕТЕ В ПАЗАРДЖИК И ПОГЛЕДНЕТЕ *** КВАРТАЛ"ИЗТОК"- БЕВЪРЛИ ХИЛС ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ НИЩО ПРЕД НЕГО. КАКВИ СА СТРОЕЖИ , КАКВО Е ОБЗАВЕЖДАНЕ, КАКВИ СА ВХОДОВЕ- СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ, А ВСЕ СА НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. ДАЙТЕ И НА НАС ПОНЕ МАЛКО БЕ ГОСПОДА ЗАЩИТНИЦИ НА ТОВА" МАЛЦИНСТВО"-ТА И НИЕ ДА СЕ ПОЧУВСТВАМЕ ХОРА БЕЗ ДА РАБОТИМ, А САМО ДА ДЪРЖИМ ЛЕГЕНИ В РЪЦЕТЕ И БРОЕНИЦИ.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еничарите могат само да бият майки с деца и студентки. Видят ли на сергейчето беззъбият,*** електорат веднага сменят памперса.
40
3
 
5
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
"Луд изяжда и два зелника, ако има кой да му ги даде!" Трето поколение "роми" живеят безгрижно на гърба на работещите българи...а БКП/БСП управляват от 1944 насам - и раздават зелника, който работещите приготвят! И се множат, и претенциите им растат...обаче съответното трето поколение работещи българи вече работи в чужбина...какво ще раздава вече БСП? Ножа опира до кокъла, ромите грабят, мародерстват и бият, защото са разглезени! Гласувайте за БСП/ДПС!! Подкрепяйте беззъбата Атака! Бареков!!!
39
4
 
6
 
! Отговори
tosko преди 9 години
hva6taite bratq sopite i da si opravim darjavata. svi4ko razvaliha v tazi darjava.
38
2
 
2
 
! Отговори
мак преди 9 години
Един работен ден в *** махала.
37
4
 
12
 
! Отговори
drug преди 9 години
Кастрация и това е !!!!След второто *** и точка.Едно време тайно са я извършвали на ***галките .
36
4
 
15
 
! Отговори
Основания за съд. 7. преди 9 години
7. Когато се достигне пенсионна възраст,какво се оказва?Онзи, който е работил 35-40 г., полагайки полезен за обществото квалифициран труд и се е мъчил с мизерна заплата,та да има пари за соц.помощи на ***-***, ще получи пенсийка, която е само с някакви жалки левчета по-висока от социал.пенсия, която според законите ни се полага на паразита, който не е работил и един ден!Отиде ли българинът-пенсионер на село и създаде лично стопанство,наблизо се настанява *** катун,който го ограбва
35
4
 
17
 
! Отговори
Основания за съд. 6. преди 9 години
6. Откъде накъде младият български висшист ще получава заплата, по-малка от месечните придобивки на малолетната ***, която започва да ражда на конвеир, за да си осигурява доходи? Никой не й пречи, защото това били ромски културни традиции!А българката си "събира полите" до 30-годишна, когато с много усилия успява да създаде минимални условия за отглеждане на едно-единствено детенце. Хулят я, защото зачита културните традиции на българина - да създава толкова деца, колкото може да отгледа.
34
3
 
17
 
! Отговори
Основания за съд. 5. преди 9 години
5. Откъде накъде за *** законите няма да важат. Като се започне от масово практикуваното сред тях блудство с малолетни и се стигне до всевъзможните нарушения на правата на личността, на които са подложени българите вследствие на *** престъпления.И каква е реакцията на службите?Хванат го и после го пуснат, та да продължи да вилнее.Ако изобщо го хванат.Започнат ли да прилагат законите и спрямо ***, държавата ще се умири бързо,затворите ще отеснеят и ще се създадат трудови лагери
33
3
 
13
 
! Отговори
Основания за съд. 4. преди 9 години
4. Откъде накъде ще се дават помощи на хора, които сами могат да си изкарват прехраната, а също и да хранят децата си - чрез работа, която държавата може да им осигури. Имам предвид милионите декари пустееща държавна земеделска земя. Ама *** не искали да работят това! А бе ние от техните капризи ли ще си ръководим?!Заселването им по селата, за да заемат със селскостопанска работа ще избави градовете от тази чума - мръсотия, престъпления, задръстване на детските ясли и градини с ***.
32
2
 
17
 
! Отговори
Основания за съд. 3. преди 9 години
3. Откъде накъде за техните деца ще има какви ли не привилегии, които се създават в ущърб на българчетата. И какъв е резултатът? Хрантутеното по този начин *** остава или неграмотно, или ходи на училище само няколко години. И с бой не можеш да го накараш да учи повече. Изключенията едва ли се равняват дори на 10%.българчетата учат, търсят работа и като пораснат, те ще издържат държавата или ще забягнат в чужбина.
31
3
 
18
 
! Отговори
Основания за съд. 2. преди 9 години
2. Откъде накъде ще им позволяват да строят незаконни гета в градове, където за тях - ***, няма работа, защото те нямат образование и квалификация? *** си осигурява съществуването чрез кражби, защото помощите ги пропива за броени дни.А под формата на помощи, сумирани въз основа на това,което получават в рамките на една година, *** всъщност взима толкова пари, с колкото една българка ще поддържа изрядно домакинство. Но у *** това не се вижда - всичко се прахосва светкавично
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българеkuuhh ***
29
3
 
14
 
! Отговори
до Българе преди 9 години
Преди да пишеш глупости, не е зле да се поинтересуваш малко за проблема, МВР е известено за датата, месеци преди това, и е гарантирало сигурността на мероприятието, или ти си мислиш, че ей така на кмета му е хрумнало и решил утре да бутне някоя къщичка, проблемите в Стара Загора са много наболели и тази кампания се подготвя от една година, да не кажа от години, разбра ли мало*мнико..../безпартиен, запознат със случая/
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете му името на този директор на полицията.Каква работа имат там полицаите ,това да не са протестиращи срещу тройната коалиция?Това са поддръжници!!
27
3
 
16
 
! Отговори
Основания за съд. 1. преди 9 години
Аз не знам кога най-после ще се намери някой, който да подеме инициативата да осъдим ние, българите, собствената си държава в Страсбург затова, че от дълги години ни подлага на дискриминация - нас, които пълним хазната и крепим държавата на раменете си! Това трябва да бъде човек с юридическа подготовка.1. Откъде накъде, освен безбройните помощи, ние ще им плащаме и тока, и водата /защото те ползват такива, а не ги плащат и дружествата прехвърлят тези "загуби" по сметките на изрядните платци/.
26
21
 
1
 
! Отговори
Българе преди 9 години
Значи полицията да си зарежеграфика, да остсвири други събития, отдабна планирани, за да може Кмето да е щастлив!Кмет ***, преди да насрочиш дата, поискай синхронизация с МВР, *** ГЕРБав!