Не събаряли незаконни ромски къщи, за да печелят гласове

Тодоров: Гледат на тях като на платени гласоподаватели
Обновена: 12 май 2014 11:01 | 12 май 2014 10:50, Камелия Цветанова
54
Не събаряли незаконни ромски къщи, за да печелят гласове
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Стара Загора видя политически мотиви зад отказа на МВР да охранява акцията по събарянето на  незаконни постройки в ромския квартал "Лозенец".

Той беше издал заповед, според която събарянето трябваше да започне от днес, след като на нарушилите закона роми е била дадена възможността сами и доброволно да премахнат постройките до този момент.

В събота обаче кметът е получил писмо от директора на ОД на МВР в града, с което той отказва да осигури охраната и обществения ред при извършването на тази акция.

„Това се случи в последния момент, ден преди фактическото събаряне на тези постройки, което за нас е много притеснително, защото ние бяхме насрочили отдавна тази дата и днес трябваше да пристъпим към конкретното изпълнение“, коментира Тодоров по БНР.

По думите му аргументите на МВР са свързани с това, че няма да може да бъде осигурен общественият ред, тъй като трябва да има достатъчно по численост присъствие на полицията, за да може да се подсигури изпълнението на заповедта, която ще засегне 500-600 души.

В писмото са изброени мероприятия, които полицията трябва да охранява по това време, като например матурите, абитуриентски балове, масови мероприятия във връзка с изборите, празника на розата и т.н.

„За мероприятията, които са изброени, се знае много отдавна, за мен това говори за нещо друго, което се крие зад това писмо. Подозирам политически мотиви с оглед на това да се спечели електората в ромския квартал“, обвини Тодоров.

Според него обаче в момента кой каквото и да обещава на ромите няма как постройките им да  бъдат узаконени.

Живко Тодоров смята, че проблемът е, че на тези хора се гледа като на платени гласоподаватели.

С мълчаливото съгласие на властта на практика тези гета се разширяват постоянно, изтъкна той.

Кметът подчерта категорично, че след изборите ще бъде насрочена нова дата за акцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
В България, е друже, в България, даже тези са вървежни, гледай що кабел са опънали на главите си.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24 Много са , трябва като в Китай:само по едно *** на семейство и то да е бе детски
23
2
 
9
 
! Отговори
3 преди 9 години
За *лите до две деца - не повече!!!!!!!!!!
22
3
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Кметът трябва да иска незабавното сваляне от постът му на местният полицейски началник !!! Щом полицията отказва да обезпечи с охрана прилагането на законите - в случая - премахването на незаконните *** развъдници, то защо тя въобще съществува - и не е ли доказателство това, че свинете са комбина с престъпниците-***?
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mnogo orientalska snimka be. izplashih se. tova v BG li e?
20
2
 
7
 
! Отговори
малко факти преди 9 години
"В събота обаче кметът е получил писмо от директора на ОД на МВР в града, с което той отказва да осигури охраната и обществения ред при извършването на тази акция. "Живко Тодоров: Избран е през 2009 г. за народен представител от ПП ГЕРБ, 27-ми старозагорски избирателен район. Областен координатор е на ПП ГЕРБ в Стара Загора.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...кметът е получил писмо от директора на ОД на МВР в града, с което той отказва да осигури охраната и обществения ред при извършването на тази акция"А защо не откаже да получава заплата, след като не желае да си изпълнява служебните задължения? Ако аз откажа да си върша работата, ще ме уволнят! Защо законът пак важи избирателно? И какво въобще върши МВР, след като непрекъснато стават престъпления, които никой не разкрива?
18
2
 
29
 
! Отговори
ГенералЛайнор преди 9 години
*** за какво ви е това МВР ??? Те само пазят богатите,властта и тея дето си плащат.
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не можете да ги узаконите - слагате им и водомерите по стълбовете, един нотариален акт със затворени очи както досега се управлява и ето Нова България. Изселете гадната българска *** от домовете им, за които са платили с по няколко живота на банките и настанете в тях братовчедите. Те са по-ценен материал но неудобните българи.
16
3
 
26
 
! Отговори
Ми така преди 9 години
Ми така де ,трябва да има къде да се наспят, със свежи сили да обират работещите хора за да има после рушвети .... той тоя дето работи от 8-5 на заплата рушвети не дава....
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нема ли кой да мине с една туба бензин :)
14
3
 
27
 
! Отговори
манги преди 9 години
предлагам да си построим квартал Кольовица в Борисовата градина на некоя поляна - може да е близо до езерото Ариана за да има къде да се къпем лятно време и да си перем килимите. Не е проблем да хъхря и бързо почернявам на слънце - ако искат да ми бутнат коптора че опищя всички правозащитни организации че имам право на единствено жилище. Искам права и аз като ***, искам да не плащам данъци и да си опъна палатката където ми е кеф, без да плащам ток и вода. искам секс с малолетни и помощи амин
13
2
 
42
 
! Отговори
заралия преди 9 години
Това, което стана в Стара Загора е безподобен резил и показва, че тази държава е мъртва. Вадят се хиляди полицаи и жандармерия срещу различни протестиращи, а сега: "нямали хора и не бил подходящ момента"... МВР отказа да спази закона. Как очакват гражданите от тук нататък да гледат сериозно на тях?! А колкото до ***, *** унищожиха горите и сринаха виличките около града с мълчаливото съгласие на властта от 25 години насам........
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново под слънцето.Това си е проблем,създаден от БСП.Те единствени са във властта през целия преход чрез явни и тайни сътрудници.ДПС също,даже имат претенции към гласовете на ромите,увенчаващи се с успех през последните години.Тук обаче проблем няма,защото тези две партии са си едно цяло по генезис.Атака,Бареков,НДСВ и т.н. са сменящите се сателити-поддръжници.Всички разчитат да не се връщаме много назад.ЗАЩО? Ясно е.Това си е част от корупционните им схеми за източване на милиони.Измамници.
11
15
 
7
 
! Отговори
Ромски славей преди 9 години
Няма незаконни ромски къщи. Всичко е законно.
10
4
 
38
 
! Отговори
Бай Герги преди 9 години
Тук атакистите мълчат и се правят на разсеяни...
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам кой,къде и как щял да бъде ангажиран,но това не е полиция а детска градина!
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неееее бъркаш се 1. Само "неграмотни *** и турци да гласуват за тях за едно с изкуфелите баби" не може да останат, просто щото трябва НЯКОЙ ДА ГИ ХРАНИ, че и да остава поне двойно ЗА КРАДЕНЕ от гнусните кгббкпейци. Та затова са намислили да закрепостят де що е останала средна класа, преди да избягат и последните към "гнилия" запад. Става страшно. скоро ще има кръв по улиците в България.
7
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, добро утро! Чак сега ли го разбрахте това? Че политиците просто нямат интерес гетата да изчезнат, защото там са и основните им гласоподаватели. Пък и евтино им излиза, 2 кебапчета, някой лев и *** и Айше гласуват както им кажеш. А българите задават неудобни въпроси и искат отговори.
6
2
 
33
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Евала Станишев !Вместо на боксьор да се правиш, снимай се на скарата с кебапчетата, сложи и Кондьо евродепутат и сте пак в играта с ДПС-то :))