Пилоти от САЩ, Гърция и Румъния ще тренират у нас

Тренировката е с участието и на наши ВВС
23
Пилоти от САЩ, Гърция и Румъния ще тренират у нас
Снимка: Булфото, архив

Съвместната летателна тренировка „Тракийска звезда 2014” ще се проведе от 26 май до 4 юни с участието на българските ВВС и представители на ВВС на САЩ, Гърция и Румъния, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Бойните самолети на четирите държави ще провеждат полети във временно отделени зони от българското въздушно пространство, включително и на малки височини.

Мисиите и задачите ще се изпълняват от летателни екипажи на изтребители МиГ-29 и МиГ-21, щурмови самолети Су-25 и учебно-бойните L-39ZA на българските ВВС, екипажи от 148-о авиокрило на Националната въздушна гвардия на американския щат Минесота с изтребители F-16, екипажи на МиГ-21 Lancer на румънските ВВС и F-16 на гръцките ВВС.

За изпълнение на тренировъчните полети американските изтребители ще се пребазират на летище Граф Игнатиево. Румънските и гръцките самолети ще провеждат полети в българското въздушно пространство, оперирайки от своите бази за постоянна дислокация.

Бойна техника, изнесена на позиции в райони на Хасково и Стара Загора, ще изпълнява зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната. Преходите на ешелоните от зенитно-ракетните комплекси ще се извършват в посочените райони, денем и нощем, за заемане на позиции.

Съвместни тренировки от подобен характер се провеждат у нас ежегодно от 2005 година и са в изпълнение на Споразумението между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната. През последните няколко години се разширяват параметрите на коалиционното сътрудничество с участието на Военновъздушните сили на съседните на България страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Александър преди 10 години
До Анонимен !9Човекът ти казва да се поинтересуваш, а ти не щеш! Има написано предостатъчно, има клипове, абе вземи и просто разбери, че янките са се паникьосали от това,че цялата им електроника е умряла по време на тази руска хулиганска гавра. Екраните - сиви! А с картечници не могат да свалят Су-24 - добре е брониран. Само крайцерът "Москва" веднаж да кихне, няма да остане чужд кораб в Черно море. Умните турци и този път не се правят на велики, въпреки че флотът им е по-голям от руския.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До луд умора нямати какво искаш? Да вземат да свалят самолета ли, че после руснаците да ореват навсякъде че са нападнати? :-)На такива провокации, по-умният просто си мълчи.
15
0
 
4
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
До бутафорния американоидиот 18:Я се поинтересувай бе тъпоумник,какво стана с "великия и непобедим" американски ескадрен миноносец,въоръжен със "супермодерната и непобедима "система "Иджис".Спомни си как тържествено влезе в Черно море,за да прави заедно с наши и румънски "непомедими" трошки и при каква гробошна медийна тишина се изхлузи,като пръдня от ***.Прочети,за да видиш,как "непобедимия" стоеше оглушал и заслепен безпомощен,докато един "бътафорен" Су 24 спокойно го облита 12 пъти.Прочети.
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mястото на БГ е в Европа и НАТО.Русия трябва да знае, че няма място на Балканите и е нежелан агресор никъде!Хищническата си природа показа само преди 2 м. в Украйна.
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е в НАТО!На парадите в Москва кремъл" впечатляваше"***, като нашите русофили с бутафорни 20 м. ракети от картон.Колко са добри самолетите им видяхме в Ирак, когато американците ги смляха още в началото на войната. Сваляха ги като преяли пъдпъдъци!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако щат да се накъкат от тренировки и да си местят комплексите,кадето се сетят-ще ядат здрава хурка!трябва да си абсолютно зомбиран,за да вярваш,че в един реален военен конфликт нато може да устои на руския военен потенциал.а пък ние ще сме защитени колкото пилешарник,кога гладна лисица вече го е емнала!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE NA VOYNATA!!!!!!!!!!!!!!!
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано по-скоро постигнем пълна оперативна съвместимост с НАТО и да заколим Путинова Русия.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
може да прелитат над България,НО,трябва да знаят че тука е като в бермУдският триягълник.да не си търсят после самолетите по нелегалните депа за скрап
8
5
 
18
 
! Отговори
уу.................. преди 10 години
Защо правят хората на ***? Какво правят американците тука? Дразнят руснаците и ние се правим на ***. Помагаме, вместо да се озъбим. Не могат ли да се усетят нашите управници. Какви гърци , какви румънци? От ясно по-ясно, че са само американци. Ама сигурно ще си намерят майстора, малко остава.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ние и защо все ние а ми не Гръцко като сме се на дупили на НАТО от тези еврейски кучета......
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашето прекрасно небе в какво ще се превърне.Мислят само за печалбата *** мръсни
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОЛИТИЦИ ПРОДАЖНИ -НА ПРОТЕСТ ДА СИ ТРЕНИРАТ В ГЕРМАНИЯ ,АМЕРИКА ТУРЦИЯ БЪЛГАРИНА Е ОТ НАЙ-БОЛНИТЕ ПРИРОДАТА,ВОДАТА НИ ЗАМЪРСИХА СЪС ЗЛАТО ДОБИВА СЕГА И ВЪЗДОХА
4
1
 
10
 
! Отговори
гаргаджия преди 10 години
ами ние от зенитните няма ли да се включим по някое време може и да се запишем?
3
2
 
4
 
! Отговори
evgobul преди 10 години
mig 21 leti li o6te?!
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евалакис Евалакис.
1
2
 
21
 
! Отговори
урунгел преди 10 години
Един самолет замърсява въздуха колкото десет хиляди коли.