Мълния удари 9-годишно момче край Айтос

Детето е настанено в болница, няма опасност за живота му
27 май 2014 21:30, Красимир Ангелов
18
Мълния удари 9-годишно момче край Айтос
Снимка: Reuters

Дете на 9 години е било ударено от мълния в земеделска градина до село Карагеоргиево, община Айтос, съобщиха от МБАЛ-Бургас, където е настанено детето.

Пострадалото момче се казва Йордан и е от Котел. Той бил заедно със свои роднини, които беряли череши в района, съобщава БТА.

Инцидентът е станал днес следобед, когато се е разразила буря. Детето се скрило под орехово дърво заедно с други хора, когато паднала мълнията. Останалите хора са останали невредими.

Мълнията е преминала през дясната половина на тялото на момченцето. То е настанено за  наблюдение в болницата, като все още се установява какви са пораженията в организма му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: детеАйтосмълния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да застанат под орех?! Старите хора винаги са предупреждавали, че при буря се стои далеч от дървета! Само под липа може.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Moia priatelka postrada ot gram zaradi metalnata zakopchalka na sutiena si, a predi godini baba i beshe sashto udarena ot gram dokato e pletiala do prozoreca v staiata.Taka che da pazi Bog
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То лесно да се каже, не се стои под дърво, ама като заплющи градушката, няма да стоиш на открито та да те пребие! Освен това светкавиците падат на големи разстояния една от друга. За лош късмет е ударила дървото и детето, но все пак е живо и ще се оправи.
10
0
 
4
 
! Отговори
Nikolay преди 9 години
Много *** народ се е събрал да коментира тук!
9
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До бай ПеткоУчениците от първи клас завършват на 24 май. Учениците от втори, трети и четвърти клас завършват на 31 май.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на гръмотевична буря не се стои под дърво, стълбове. Не се работи с мотика, лопата, брадва. Не трябва да се носи и чадър. По-добре на открито и мокър отколкото да привличаме гръмотевиците. Шанса за оцеляване е минимален и това не е за подценяване.
7
1
 
4
 
! Отговори
гадаещ бай Петко преди 9 години
Може да е тръгнало на шест години на училище, да е уникално умно и сега да завършва осми клас и да е на матура. А като пиша нещо много го мисля,като Петко
6
9
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
До анонимен 2 Преди да пишете - мислете. Детето е 9 год. поне втори клас, а учениците до 4 клас учат до 24 май !
5
2
 
8
 
! Отговори
обратно в първи клас преди 9 години
"Инцидентът е станал днес следобед, когато се е разразила буря. Детето се скрило под орехово дърво заедно с други хора, когато паднала мълнията. Останалите хора са останали невредими."Колко прости трябва да са, за да се скрият под дърво, по време на гръмотевична буря бе?!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТи може би си един от тях....право в мозъка...
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в земеделската градина гръм удари двама трима......
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Айтоско е пълно с *** от област Ямбол и Сливен. Идват с децата си за черешобера.
1
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ключовите думи са:- дете,девет години ,Котел,Айтос, родители,черешобер Защо на тея *** детето, във вторник не е на училище, а се шляе по полето? Не е зле да знаят че училището има гръмоотвод и там е по-защитено.,въпреки явно развилата се резистентност към високи напрежения,поради масовото бране на жица под напрежение.