Майката на Паоло: Чувствам вина, че съм жива

"Бих искала извършителят да си понесе достойно наказанието"
Обновена: 9 юни 2014 15:16 | 9 юни 2014 10:28,
112
Майката на Паоло: Чувствам вина, че съм жива
Снимка: Нова телевизия

В момента изпитвам много силна вина, че съм жива, че мога да ям, да дишам да пия вода, а моето дете не може. Това разказа майката на 4-годишния Паоло Красимира Иванова, който беше прегазен на пешеходната зона в Стара Загора от джип на 2 юни.

Още по темата
"Изпитвам вина и пред другото си дете", добави още тя.

Пред Нова телевизия почернената майка разказа за деня на фаталния инцидент. Малкият Паоло излязъл с тротинетката си, а сестра му Анджела с колелото си. След това дошло тяхно приятелче, за да карат колело заедно. „Паоло дойде усмихнат и щастлив и каза: „Мамо, знаеш ли кой е тук? Виктор! Ще караме колела”, разказа през сълзи жената.

Малко след това се случила трагедията.

Майката на починалото дете разказа, че няма спомен за шофьора от деня на инцидента. „Когато видях детето си, не знаех как да си пусна телефона, как да набера 112. Паднах на колене пред една жена и я помолих да набере 112. Тя ми каза, че вече са извикали. Отидох при детето ми, просто се надявах да диша. Исках аз да бъда на негово място”, заявява Красимира Иванова. „Просто искам аз да бях на негово място“, добави още тя.

Красимира Иванова заяви, че иска извършителят да се изправи достойно и да каже, че ще си понесе наказанието, което съдът ще му постанови. „Какъв цинизъм е това да убиеш дете и да имаш очи да застанеш пред хората и да кажеш „Удариха ме, биха ме“, попита майката.

Тя се закани, че никога повече, когато види нарушение, няма да го отмине. „Ще бъда безкомпромисна, където видя нарушение, ще подавам сигнал”, допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че е вече време да се премахне опцията "Коментари под статията". ***, които по случайност са се научили да пишат, представляват интерес само за психиатрите си.
2
96
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 години
Само ли е било навън 4 годишното дете? Как можеш да го оставиш без надзор, независимо от пешеходната зона?
1
4
 
77
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
Може да звучи грубо, но когато става дума за дете... живот за живот.