500 хил. автомобила за 1 година минали по "Дунав мост" 2

Това е с 30 на сто повече от прогнозните резултати
Обновена: 14 юни 2014 14:39 | 14 юни 2014 14:15,
15
500 хил. автомобила за 1 година минали по "Дунав мост" 2
Снимка: архив, БТА

"За една година по "Дунав мост" 2 са преминали близо 500 000 автомобила". Това каза днес при посещението си на моста "Нова Европа" при Видин-Калафат председателят на Народното събрание Михаил Миков.

"Това уникално съоръжение, което открихме точно преди една година, работи успешно и по него всекидневно преминават повече от 1000 моторни превозни средства. На практика за една година по моста са преминали с 30 на сто повече автомобили от прогнозните резултати", каза Миков.

Председателят на Народното събрание съобщи, че до един месец ще започне работата по изграждането на пътя с. Салаш - Ново корито, Сърбия, където ще бъде изграден новият ГКПП със Сърбия.

По-късно днес Михаил Миков ще направи първа копка в с. Раковица по проект за рехабилитация на водопроводната мрежа. Проектът се финансира по инвестиционната програма на правителството и е на стойност над 529 000 лева.

Селото е единственото във Видинска област, което е на воден режим през лятото, и ремонт на водопроводната мрежа не е правен от 60 години, уточняват от пресслужбата на областната администрация.

В петък вечерта Михаил Миков даде начало на осъществяването на още четири проекта, финансирани от инвестиционната програма на правителството, в община Чупрене, на стойност 709 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Дунав мост 2автомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Абсурдно е да се харчат милиони държавни пари за инфраструктура на община, в която живеят едва 2-3 хил. човека, повечето пенсионери. След 10-15 години, когато Чупрене се обезлюди кой ще ползва тази инфраструктура?
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков,нещо ми се чини, че ти се е вдигнала кръвтга в алкохола и си изгубил връзка с главния мозък!
8
4
 
5
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници, хайде да погледнем сегашната ситуация от друг ъгъл, без политика. Без да коментираме какво е било и какво ще бъде а само в момента какво е . Спрени еврофондове, Наказателна процедура срещу България заради Южен поток, Понижаване на кредитния рейтинг на Държавата, ежедневни тежки престъпления с убийства и грабежи, никаква справедливост от т.н. съдебна система, прокуратурата и лично Цацаров изпълнява политически поръчки на БСП и ДПС и още много негативи в нашата страна. Е при това положение трябва ли да ни управляват БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ?????????
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАК ДА СТИГНЕМЕ ДО ТОЗИ МОСТ ДРУГАРЮ ПИЯНДУРОВ? НЕ ТРЯБВАШЕ ЛИ ПРЕДИ ДА СЕ ПОСТРОИ МОСТА ДА СЕ БЕШЕ ПОСТРОИЛА МАГИСТРАЛА ДО МОСТА? С КОЛА МИ ТРЯБВАТ 7 ЧАСА ОТ СОФИЯ ДО ВИДИН И НЕ СЪМ СИГУРЕН ДА ЛИ ЩЕ СТИГНА. ЗАЩОТО КАТАСТРОФИТЕ ПО ТАЗИ УЛИЧКА ЗА ВИДИН СА ВСЕКИДНЕВНИ. АМА НАЛИ СЕ ИСКА АКЪЛ ЗАТОВА. А ОТ БЕЗ АКЪЛНИ НЯМА КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОСВЕН ТИКВИЗМИ
6
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 9 години
500 000 х 10 лева винетка -5 000 000 лева само от дунав мост 2 къде са парите ?
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре ,че Б.Борисов направи пътища и мостове. Нали не ядете асфалт? Всичко хубаво при Станишев, Местан и Сидеров е в бъдеще време, само провалите са в сегашно.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аре у уево, пиандурник!
3
1
 
18
 
! Отговори
фулев преди 9 години
С какви очи го казват тея пропаднали пияници.....комунисти мръсни
2
6
 
22
 
! Отговори
Потребител преди 9 години
Ухилен сякаш той е копал и строил на моста. Нека не забравяме че предишното правителство направи нужното за да го има този мост. Преди това почти 20 години работата само се протакаше.Комунистическата чума да не си преписва чужди заслуги.
1
4
 
13
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
То убаво ама за чии ни е този мост като няма магистрала и тунел под Петрохан?