В склада на „Арсенал“ е горял барут

Няма опасност за живота и здравето на хората
14 юни 2014 09:20,
16
В склада на „Арсенал“ е горял барут
Снимка: БТА

Няма опасност за живота и здравето на хората след пожара в склад на "Арсенал" край Казанлък, който се разрази след 21.00 часа в петък. Това увери пред bTV Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора.

Тя обясни, че инцидентът е нанесъл само материални щети - по базата на склада и тревни площи наоколо. По информация на Оперативния щаб на място става въпрос за пожар в артилерийски склад, в който са се съхраняват огромни количества барут.

Още по темата
Това увери и главен комисар Иван Чолаков - директор на МВР-Стара Загора. "Към настоящият момент не можем да говорим за умисъл. Това, което е горяло, е барут. Това са данните, които сме получили от фирмата", заяви той.

Още снощи пожарът беше овладян и локализиран, районът остава отцепен. Разследващите органи вече работят. Търсят се причините и се оценяват щетите”, допълни Аладжова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Арсеналбарут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
гавраил преди 9 години
язък за барута
10
1
 
1
 
! Отговори
* преди 9 години
До БацеТака е ...Но ако бяхме казали , че барута е гръмнал заради петък 13-ти , щяхме да покажем колко сме се американизирали
9
1
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Нещо много зачестиха пожарите в складове за боеприпаси.То като изгори *** дири сметка колко е гръмнало и колко е продадено.
8
1
 
6
 
! Отговори
. преди 9 години
Аз бях забравил , че нещо е горяло ...много бавно скалъпихте версията. Ами да като гърмят отвреме навреме разни военни хранилища всичко е окей , каква опасност може да е това за хората , като падат къщи и тераси в центъра на София също не е опасно , най-много да затрупат две младо момичета , още по-безопасни са срутващите се мостове под гумите на кола с четирима души, понеже и т.н. листа продължава до безкрай, пък дано и вие да си похарчите откраднатото "безопасно" , дано не се задавите ...
7
2
 
6
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 9 години
Драги сънародници, хайде да погледнем сегашната ситуация от друг ъгъл, без политика. Без да коментираме какво е било и какво ще бъде а само в момента какво е . Спрени еврофондове, Наказателна процедура срещу България заради Южен поток, Понижаване на кредитния рейтинг на Държавата, ежедневни тежки престъпления с убийства и грабежи, никаква справедливост от т.н. съдебна система, прокуратурата и лично Цацаров изпълнява политически поръчки на БСП и ДПС и още много негативи в нашата страна. Е при това положение трябва ли да ни управляват БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ?????????
6
2
 
9
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Добре е,че няма пострадали,а също и че пожарникарите са си свършили изключително професионално работа.Жалко,че полицията ни не е на същото ниво.Не,не е горял барут.Горели са улики и доказателства за кражби и престъпно-износна дейност на оръжия и боеприпаси.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тази новина вече за пети път със различни заглавия виждам.
4
5
 
7
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Тука има тука нема. Това е БСП-ДС. Днес ще подаваме оставка, утре няма да подаваме оставка. Днес ще строим Южен поток, утре няма да го строим. Целуваме се с Местан , но сега не се целуваме и вече се мразим. Още много може да се каже за просташкото управление на БСП-ДПС-Атака-ДС-КГБ. Това , което вече се вижда е катастрофата на Държавата, а за това честните хора говориха цяла година, но никой не искаше да ги чуе. Е сега вече ще си платим сметката, а тя е над 5 милиарда лв. Честито.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е да...то взрива е един вид свръхскоростно горене...Та как е горял барута та на зима да си палим печките с него ?
2
5
 
4
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Това е терористичен акт според мен ! Там пожар няма как да стане !
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В склада на Арсенал е горял барут. В един оръжеен склад какво искате да гори, обувки ли?