Не е имало добра координация при бедствието във Варна

Найденов: Ситуацията е тежка, но се нормализира
Обновена: 20 юни 2014 09:13 | 20 юни 2014 09:11,
19
Не е имало добра координация при бедствието във Варна
Снимка: архив Булфото

Очевидно не е имало добра координация при бедствието в Аспарухово, призна министърът на отбраната Ангел Найденов. По думите му в кризисния щаб представителите на общината са опитали да направят всичко възможно, но въпреки това координацията не е била добра.

„Бързам да изразя своите съболезнования на близките на загиналите, всички сме съпричастни към тях в този толкова тежък момент“, каза още министър Найденов. Той каза, че е струпана техника и наличен състав, разчиства се, подпомагат се местните власти, има достатъчно екипи на „Гражданска защита“ и на Спешна помощ", добави министърът.

Найденов обяви, че потвърдените жертви от бедствието към момента са 9, а трима са в неизвестност. В момента полицейски екипи обикалят къщите в района и разговарят с живущите, за да се установи дали има и още в неизвестност.

Министър Найденов каза, че ситуацията продължава да бъде тежка, но се върви към нормализиране. Той изрази надежда, че прогнозите на метеоролозите ще се сбъднат и дъждовете ще спрат днес.

По думите на Найденов след подаването на сигнала за бедствието са предприети всички възможни действия. Първоначално са изпратени 9 екипа, а впоследствие и още 5. Присъединили са се екипи от доброволци. Кризисният щаб е започнал работа малко след 20 ч.

Кризисният щаб е снабдил нуждаещите се в Аспарухово с питейна вода. Към момента не е известно да има други нужди. Екипи на Червения кръст заедно с психолози минават по къщите и говорят с живущите.

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов съобщи, че басейнови дирекции и всички отговорни институции работят. По думите му нивото на река Янтра във Велико Търново вече се отича и е под критичните метри. Правят се лабораторни тестове за замърсяване.

Анастасов обяви, че при бедствието във Варна няма участие на воден басейн и язовири не са били изпускани. Затова според него случаят със село Бисер не е подходящ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама Майчето те е пуснала чак във Варна сам а и като отиде какво с другите двама Йовчев и Лазаров се скрихте в Ексиновгрд много правилно до там водата няма да стигне после се наспахте и Орешарски се появи и той след 12 часа като че идваше от Америка със самолет не от София . Дано Господ ви накаже за тази наглост но ВАС а НЕ НАРОДА
14
1
 
7
 
! Отговори
бобо преди 9 години
КОЛКО *** ТРЯБВА ДА БЪДЕШМОЖЕ БИ КОЛКОТО ТОЯ СМОТАН МИНИСТЪР НАЙДЕНОВЗА ДА НЕИЗПРАТИШ В ТАКЪВ ТЕЖЪК МОМЕНТ ЕДНА МАШИНА С МОЩНИ ПРОЖЕКТОРИ !! НАЛИ ЧУХТЕ ШЕФА НА ЧЕРВЕН КРЪСТ ВЪВ ВАРНАЧЕ НАЙМНОГО ГИ Е МОРЯЛА ТЪМНИЦАТА !!! НАЙДЕНОВНАЙДЕНОВ КОЛКО СИ *** И ЖАЛЪК !!!
13
0
 
7
 
! Отговори
bolka преди 9 години
За каква координация може да се говори?Едва ли има някой, който да може да изброи институциите, които би трябвало да осъществяват контрол и дейност в града. Да, много са, но никоя от тях не си изпълнява задълженията, само прилапва немалко средства, а полза - никаква.Защото ако имаше кадърност, при всичките тези десетки институции /а може би са и повече/, нямаше да се допусне безконтролното изсичане на гори, затлачване на дерета и шахти, незаконно строителство на *** къщи.Докога?
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е какво да направян от София да изпратят изтребители ли има си местна власт мой човек която не си е на мястото това прогледни най после какво във Варна няма гражданка ли багери ли техника ли стига не се излагай просто кметчето си е некъдърно
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политическите мародери налапаха микрофоните - кметът Потних цяла нощ търсеше къде да застане, че случайно да не би да срещне някой от работещите екипи и злорадстваше върху трагедията. Герберастия...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименте *** от една година сигурно режат горе в гората, да те шлякам в комуниста бълхясал
9
7
 
7
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Това е защото е Ореховски е още на власт!!!Ако беше подал оставка още на 17 юни,вторник това нямаше да се случи.Господ вижда!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!!ОСТАВКА!!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Кмета е бил там където са били повечето него ви съграждани-в калта. А ония мизерници от правителството, са се появили за половин час и после в Евскиновград,, до сутринта, за да ги дават по камерите. ***.
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3кмета е от година и поправя това което червеният Кирил Йорданов унищожи. Всички Варненци го виждат. Не ми дреме от коя партия е кмета , а дали си върши работата. Този засега е ОК. Така че духай супата и стига с тия простотии. И кмета беше с ботушите в калта, и там му е мястото. А министро в Евксиновград. Понимаеш таварищ.
6
11
 
15
 
! Отговори
Иван Потник преди 9 години
Държавата ми е виновна, че няма добра координация в града, за който нося отговорност. Извинете, отивам да дам интервю.
5
12
 
12
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Каквото и да си говорим това престъпно правителство не става за нищо. Когато имаше наводнение в с. Бисер веднага там заминаха Б.Борисов и Ц.Цветанов. След това се възтанови селото с нови къщи включително и с дарения от ГЕРБ. Сега гледайте какво става-нищо но от сърце. Просто докато тези престъпни партии БСП-ДПС-Атака са на власт нищо добро не ни чака.
4
17
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Кметът на Варна вместо да е в щаба и да координира от там спасителната акция, той се правеше на спасител в калта снощи.Това е трагедията на кадрите на ГЕРБ - всички подражават на тъпия си водач - Боко Тиквата от Банкя.
3
7
 
6
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
До Моника СтанишевМоже ле да ти го н....м *** голяма бяла птицо?????
2
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква кординация бе като имат един некъдърен герберски кмет във Варна който позволи на *** да изрежат гората над Аспарухово за да гласуват за него
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ИМАЛО ЛИ ВЪОБЩЕ НЯКАКВА КООРДИНАЦИЯ