Остава тежка обстановката в бедстващите райони

336 сигнала в пожарната за три часа
Обновена: 20 юни 2014 15:26 | 20 юни 2014 14:30, Веселина Йорданова
71
Остава тежка обстановката в бедстващите райони
Варна. Снимка: БТА

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” са 10, потвърдена е информацията за един загинал на територията на област Добрич.

Още по темата
И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство.

За периода от 9 до 12 часа днес звената „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.

В област Варна е обявено бедствено положение в град Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път.

Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен.

Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника. Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка.

На територията на област Добрич работят 8 пожарни и спасителни екипа. Осигурена е евакуация на застрашените от стихията хора. По поречието на река Суха река е спряно електрическото захранване. Сигналите за наводнени сгради и улици в областта са над 250. Пътят Балчик-Кранево е затворен.

На територията на общините Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи и промишлени обекти. В района на Дебелец са евакуирани 8 души. Бедствено положение е обявено още в община Горна Оряховица и с. Първомайци. Към момента преливат язовирите Стамболийски и Плаково.

Вижте кадри от Аспарухово във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой ако си мисли ,че вятърните централи са абсолютно безопасни се лъже.Тези централи забавят изравняването на потенциалите между две области.Още повече ,че черпят и енергия...................................За слагащите минуси!Да видят какво е писал Бернули преди доста време(по - точно за съпротивленията във флуидния поток).И когато го проумеят да слагат минуса и директно да се явяват за нобелова награда.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видя се ще герберските кметове са *** и нищо не става от тях също като своя лидер бойко тиквуняка. Да подкрепим пострадалите от наводнението в Варна със DMS Varna на 17777 без ддс.Нека тези пари от есемесите отидът за пострадалите варненци от наводнението за да могът отново да си построят разрушените къщи и да си стъпят на крака.
37
1
 
0
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Стига с глупавите коментари-мислете за последствията.fermer.bg/Земеделци: Докато търсим пари за ракети, останахме без реколта! (СНИМКИ)Поройните дъждове и градушките от последното денонощие в много части на страната продължават да нанасят поражения на земеделските култури
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
High Freguency Active Auroral Research Program or simply HAARP.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dosta beli hora sred zasegnatite...xaxaxxaaxaaaa
34
0
 
5
 
! Отговори
Game Over преди 9 години
Вече трудно ще се възстанови тази бедна държавица!Още малко дъжд и Game Over.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имате си кмет, плачете на него
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагли *** + нехайна администрация + блееща полиция + малко дъжд = бедствие.На нас не ни трябва ХААРП, достатъчно е да е налице гореизброеното, то е по-страшно.
31
1
 
3
 
! Отговори
Костов преди 9 години
е виновен!!! Да се знае :Д
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както виждам всичко се е изляло в "Канал 1" .За незнаещите - това е плавателния канал море-езеро.И както казват че е имало и тиня и камъни и пясък и както се вижда на една от снимките даже има и автомобили в канала се питам .Някой сети ли се да направи промер на канала да се види дали е плавателен безопасно.Утре да не вадим заседнал кораб.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След идването на Лавров на 7 юли очаквайте втора серия бедствия Честитка от САЩ. Изпитано вече от Сърбия,СТОП НА ЮЖЕН ПОТОП,ВСИЧКИ ПО ВЪРХОВЕТЕ ЗНАЯТ КАКВО СЕ СЛУЧВА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ПРЕДОПРЕЖДАВАТ НАСЕЛЕНИЕТО,КАЖЕТЕ НА ХОРАТА ЧЕ ЩЕ НИ ОДАРЯТ СЪС ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
prokurora, доста по-срамно е, че Ореха е тука, ама цяла нощ не направи нищо.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато БСП е на власт, някои неща са просто задължителни:1. Понижаване на кредитния рейтинг2. Спиране на еврофондове3. Фалити на банки
26
0
 
11
 
! Отговори
mene преди 9 години
Сега остава да минат и тия от КАТ и да ги глобят за неправилно паркиране.
25
5
 
6
 
! Отговори
gude преди 9 години
ОСТАВКА!!!!
24
1
 
18
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
А Сталинка Георгиева следи в Туитър. Инак публикувала, че било международния ден на Бежанеца. Пълен срам.
23
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варналии...гагаузи...ГА..ГА...ГАААА...
22
0
 
7
 
! Отговори
Кремиковци преди 9 години
НАДИН ще намаже, както и магазините за авточасти.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БиеСеПето на власт и банките почнаха да фалират. ***. Ако някой човек обере банка, му лепват 10 г. затвор , а ако банката обере спестяванията на хората нищо. И сега хората няма могат да си теглят спестяванията 3 месеца.
20
0
 
14
 
! Отговори
притеснен преди 9 години
Олеле, ще избягат туристите!