Остава тежка обстановката в бедстващите райони

336 сигнала в пожарната за три часа
Обновена: 20 юни 2014 15:26 | 20 юни 2014 14:30, Веселина Йорданова
71
Остава тежка обстановката в бедстващите райони
Варна. Снимка: БТА

Остава тежка обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” са 10, потвърдена е информацията за един загинал на територията на област Добрич.

Още по темата
И в трите области работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, свободни от дежурство.

За периода от 9 до 12 часа днес звената „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.

В област Варна е обявено бедствено положение в град Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места. Няма достъп до село Генерал Кантарджиево, при което е залято мостовото съоръжение, свързващо селището с главния път.

Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка. Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен.

Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Ген. Кантарджиево. С последиците от наводнението на терен се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника. Не отговаря на истината информацията, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване. Мостовото съоръжение и изправно, но преминаването е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка.

На територията на област Добрич работят 8 пожарни и спасителни екипа. Осигурена е евакуация на застрашените от стихията хора. По поречието на река Суха река е спряно електрическото захранване. Сигналите за наводнени сгради и улици в областта са над 250. Пътят Балчик-Кранево е затворен.

На територията на общините Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи и промишлени обекти. В района на Дебелец са евакуирани 8 души. Бедствено положение е обявено още в община Горна Оряховица и с. Първомайци. Към момента преливат язовирите Стамболийски и Плаково.

Вижте кадри от Аспарухово във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Напиши коментар Коментари
19
0
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Къде са старите служби, които поддържаха коритата на реките, язовирите, напоителните системи, и т.н системи ????Като сте против задължителните бригади,защо не се организират волнонаемни бригади срещу някакво заплащане?МЪРЗЕЛЪТ Е ВЕЛИКА СИЛА, КАКТО И ТЪПОТАТАНИЕ НЕ СМЕ АМЕРИКА, НИТО ВЕНЕЦИЯ.ЗАЩО СИ ГО ПРИЧИНЯВАМЕ САМИ ????СПРЕТЕ ДА ЗАТРИВАТЕ И ЗЕМЯ И НАРОД !!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7Ами те са защитен вид. можеш ли да им пипнеш бърлогите? - не.Аз помня от години е имало спорове за копторите и в розова долина и над стара гара..Но се надигат разни *** и майка му жална на този който ги пипне.Сега е момента за изчистване на цялата ***.Жалко за невинните жертви.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"....няма държава...".По-точно Варна няма кмет,а едно ***,което не знае какво да прави при форсмажорни обстоятелства.Ама сами сме си виновни.След като миналата година излязохме по улиците и дадохме пример нба цялата дсържава как се сваля корумпирана власт,след като наш съгражданин се самозапали в знак на протест срещу управата на града,ние пак си избрахме същите.Питам се ДОБРЕ ЛИ СМЕ ИЛИ НЕЩО СМЕ СБЪРКАНИ???
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
voina triabva ne pomoshti a voina smart za prodajnicite kyrshyma 26 god ni tormozite parazitiiiiiiiiii,*** vi prodajna.
15
0
 
3
 
! Отговори
Вярно бе, така е преди 9 години
До Съд и бесило7plus7.net/2014/06/20/%D0%B1%D0%BD%D0%B1-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-pr-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%82%D0%B1-%D0%B2%D1%8A%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B4%D0%B0/
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четете повече в 7plus7. netСамо там под лупа всичко с парите на народа, къде са те сега, и кой ги гушна само за 1 месец
13
6
 
4
 
! Отговори
Де Гол преди 9 години
Мойте са в Евро , а и банките имат гаранционен фонд до 50 000 E на влог. СПОКО. И после пак ще търсим Иван Костов, но първо Бойко СИКаджията в затвора.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възможно ли е в бедстващ район ,обстановката да не е тежка ??????
11
4
 
4
 
! Отговори
супер бясна преди 9 години
само пари са ви в главите, *** такива.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задайте си въпроса защо са забранени коментарите под статии за банките?!
9
1
 
8
 
! Отговори
Всички се изпортиха преди 9 години
Само Портних ли се е изпортил? Изпортиха се всички порти, които се правят на политици, а в същност са нагли наглеци, *** и *** и пладнешки крадци. то бива *** и проста мафия, то бива, ама *** и проста като българската няма никъде по света. Върховно *** и върховно безмозъчни безнравствени псевдо-човеци са тези наричани политици и управници в България. Да се удавят дано!
8
5
 
3
 
! Отговори
супер бясна преди 9 години
продължавайте да си мислите за избори, ИВН, нови коли, лаптопи и да не мислите за Бога. Случка СТРАШНА ще ви се случи, обещавам ви
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега пак няма да има виновниПортник се изпокриНе може да каже гък Чака паричките,"да ги усвои"Е как, като няма общински служители по улиците , да описват щетитеВерно е че няма държава, иначе кметът вече щеше да е при прокурора и да " се именува" - да каже дали е написал поне едно "предупреждение" до тия самонастанили се хора, които са застроили дерето, та сега градът бедства?*** държава- *** управаДобре че ни изпратиха сирийци, та да се цивилизоваме малко
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За политическата мъгла това нещастие за цяла България дойде като голям късмет. И под неговото прикритие се подготвя фалит на банковата система в страната. Прасето (Дясната ръка на ***) и сега прави големи поразии. Представяте ли си какво щеше да стане, ако беше станал шеф на ДАНС! Това защо е проблемен коментар и защо не пускате коментари в новините за КТБ и банковите новини?!
5
2
 
1
 
! Отговори
супер бясна преди 9 години
Апокалипсисът това е времето ЗА ВАС, понеже го заслужихте
4
0
 
0
 
! Отговори
супер бясна преди 9 години
Имате "управници" и очаквате от ЧЕЗ и ЕВН да ви оправят проблемите? Чакайте си
3
3
 
0
 
! Отговори
супер бясна преди 9 години
ще ви се стъжни животакогато народът искал храна от мария антоанета а тя му отказала с "като няма хляб, яжте пасти" и я обезглавили, какво очаква народ, предложил на царита си "да пасе трева".
2
3
 
1
 
! Отговори
супер бясна преди 9 години
когато народът искал храна от мария антоанета а тя му отказала с "като няма хляб, яжте пасти" и я обезглавили, какво очаква народ, предложил на царита си "да пасе трева".
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Костов е виновен