Ужасът, който потопи България

Вижте кадри от бедствието, което сполетя страната
20 юни 2014 19:58, Красимир Ангелов
155

Варна, квартал Аспарухово. Снимка: Impact Press Group

Изключително тежка остава обстановката в областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове.

По последни официални данни жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” са 10, потвърдена е информацията и за един загинал на територията на област Добрич.

В градовете Дебелец и Килифарево обстановката също е тревожна, като има залети дворове и наводнени къщи.

Проходът на републиката (Хаинбоаз) също пострада сериозно, след като огромна вълна буквално е отнесла част от пътя във великотърновска област. В момента той се разчиства, като по неофициална информация може да остане затворен до края на лятото.

Към този момент до възстановяване на движението шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Доган преди 9 години
Само не ми е ясно докога ще правят народа на будали, време е да разберат че болшинството от народа мисли и още съвсем малко ще им гледа сеира на свинете политици. Какви лай.а ще ни пръскат сега, какъв неизвестен извършител дрънкат прокуратурата и полицията пак. Ами тръгнете нагоре по баира бе *** и ще стигнете до мястото от където е тръгнала вълната и ще разберете от военното поделение ли идва всичко или от другаде. *** жалки, ще ви дерем живи скоро, долни евреи.
73
0
 
4
 
! Отговори
N преди 9 години
Направо ми е жал за всички вас, гговорейки празни приказки за партиите. Партиите се менят, държавата си седи на същия хал. Вместо да се намирате на приказка, вземете помогнете, всеки с каквото може, на хората в Добрич, Варна и Търново и изобщо навсякъде където стават такива бедствия. Ние народ ли сме или стадо малодушни овце ?
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** се срива...
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБоже пази ни нека дойдат безоблачни и слънчеви дни,а ако ни пращат ХААРП на нашата беззащитна земя нека Русия ни помогне-----русия е бензиностанция маскирана като държава, никой няма да ти помогне...
70
0
 
4
 
! Отговори
дебел депутат преди 9 години
сега е момента цената на тока да скочи с 200%,хората ще останат изключително доволни.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано всички наши политици ги удари съвестта и мъдростта и повече да не ограбват измъчения български народ и народа на таз земя българска да има съвест и мъдрост, нека се сплотим и да си помагаме .Заедно можем да си помогнем Боже пази ни нека дойдат безоблачни и слънчеви дни,а ако ни пращат ХААРП на нашата беззащитна земя нека Русия ни помогне
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nikoi 26 godini qdiha kradaha i piha ,naroda plashta dokoga edni i sashti paraziti vav vlasta ,e kak na shipka patia oselia ot jivkovo vreme a vashite patishta i infrastryktori se srytiha ot edin dajd tva govori za korypcia ot stroitelnia nadzor i firmi kradene qko ,kakto 60 miliona se vlagat v letishte bezmer za 500 metra asfalt kradat se 50 miliona kak vi se stryva a ......
67
0
 
21
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Не разбирам защо има толкова учудени и ужасени от случката .В други държави канализацията представлява тръба в която се движат изправени спокойно хора . По този начин се прави лесно годишната профилактика на канализацията . В България всичко е една бъркотия и низ от тъпизми . Взимат си данъците и всичко се повтаря . Трябва на ново да им изградят канализация, защото "бедствието " валял дъжд, ще се повтаря често .Жалко за невинните жертви .
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На практика тези малки улички са направени като делтата на една река и не е проблем да избутат тарантайките на живеещите там !В Сърбия цели къщи бяха отнесени и другизакопани но нашите си мислят то тука няма да да дойде...Климатът е ТРОПИЧЕСКИ а това означава МНОГО ВАЛЕЖИ отдавна не е умерен и няма характерните четери сезона -ДОБРЕ ДОШЛИ В ТРОПИЦИТЕ БЪЛГАРИЯ !!!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А и да добавя освен кметовете (в дадения случай са по-малко виновни) , цялата общинска власт до чистачките вън без право да заемат длъжност в обществения сектор за срок от 10г. Има *** с пожизнен мандат откровени *** и маргиноли.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sopolSopol si I spool shte siostanesh!!!
63
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тея ужаси трябва по често да се случват, тогава *** ще разбере колко е безсилен
62
0
 
18
 
! Отговори
susp преди 9 години
Според мен тази вода не е от силен дъжд. След шока гледах отново едното видео и ясно се вижда, че вали силен дъжд, но не и нещо особено. Изпуснали са нещо водосборно над квартала. При силен дъжд водата се покачва равномерно и постепенно се увеличават потоците вода, а това чудо вода идва за секунди със зверска сила и огромно количество. Дали ще кажат истината....Лека им пръст на загиналите! Жалко за пострадалите семейства.
61
10
 
10
 
! Отговори
варна преди 9 години
Затвор за престъпния кмет на Варна.Мафията ***,герб +купуване на *** гласове вече много години ди върти далаверите във Варна.Кметчето било неадекватно,ми вожда му да не би да е нормален.Бог да прости загиналите хорица.Ако прокуратурата и съда не намерят виновен,варненци могат и трябва да ги намерят много лесно.
60
0
 
2
 
! Отговори
men преди 9 години
не долу а горе, по стълбовете и дърветата. да видим следващите как ще слугуват на руските олигарси, *** комисари и банкери и амерканските баламурници и бананоядци. до тях ще са неправителствените организации и бежанците.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛУ ГЕРБ И БСП
58
4
 
6
 
! Отговори
men do 73 преди 9 години
ами не знам дали щяха друга песен да пеят но кметчето и неговите братковци и батковци можеше да не са окупирали всичките длъжности от които зависеше да спре незаконната сеч и незаконните *** строежи. но уви...
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
правителството е виновно за проливния дъжд,ако беше боко на власт и облаците щяха друга песен да пеят
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nehaistvoto na edna Darjava vodi do jertvi, bez vina da imat jertvite.
55
2
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Две неща мога да кажа по въпроса, първия е че нехайството ни към природата и пренебрежителното ни отношение си казва думата, и второ хронично не подготвени са всички за реагиране при кризи!Под всички разбирам от държавните институции до последния човек в държавата! Винаги се върви след събитията и мерките са плачевни , а загубите големи!