Работниците от "Мини Марица-изток“ ще получат пари за юни

Сами си откривали сметки в други банки след проблемите с КТБ
Обновена: 23 юни 2014 17:10 | 23 юни 2014 17:10, Веселина Йорданова
7
Работниците от "Мини Марица-изток“ ще получат пари за юни
Снимка: Dnes.bg

Работниците от "Мини Марица-изток“ ще получат заплатите си за юни, въпреки че сметките им са в КТБ. Това заяви инженер Георги Златев, изпълнителен директор на въгледобивното дружество в отговор на притесненията на синдикатите.

Още по темата
Работниците сами са започнали да си откриват нови сметки в други банки, съобщи Златев пред БНР. Тези, които не са го направили, ще получат на 25-и юни заплатите си "на ръка". Останалите сметки на държавното въгледобивно дружество не са в КТБ, която ще отвори отново на 21 юли.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев също заяви, че не очаква проблеми в изплащането на заплатите в двете държавни дружества в региона "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток" 2.

Според него истината за кризата в банката ще стане ясна на един по-късен етап. Тренчев отхвърли възможността да се повтори банковата криза от 1996-1997-а година.

Попитан как държавата се справя с бедствената ситуация след наводненията, синдикалистът припомни, че още през 2004-а година е поискал създаването на национална гвардия, която би могла да бъде използвана не само за опазване имуществото на хората, но и в ситуации на кризи и бедствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за кой юни - 2013 или 2012
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви са тия заплати за месец който не е свършил? или е следизборно плащане?
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете с това КТБ, бееее!!Да арестуват Доган и ще миряса държавта.