10 т храна за животни получават във Великотърновско

"Четири лапи" ще ги раздава в пострадалите райони от пороите
Обновена: 24 юни 2014 12:41 | 24 юни 2014 12:41, Анисия Иванова
3
10 т храна за животни получават във Великотърновско
Пораженията във Великотърновско. Снимка: архив Булфото

Фондацията "Четири лапи" ще раздаде храна за животни в пострадалите от наводненията населени места в община Велико Търново. Това съобщиха от фондацията. Раздаването започва от днес до края на седмицата.

Хората от засегнатите райони Дебелец и Килифарево ще получат близо 10 т концентриран фураж за селскостопански животни и гранулирана храна за кучета и котки.

"Районът е характерен с това, че много домакинства отглеждат животни, на които разчитат за прехраната си. В наводнените части фуражът също е унищожен и хората няма с какво да хранят животните си", посочват от "Четири лапи".

С предоставената помощ ще се осигури прехраната на около 700 животни през първите, най-критични седмици след наводнението.

От събота екип на "Четири лапи" е в засегнатите райони и съвместно с представители на местната власт прави опис на нуждите от храна за животни, за да може всяко пострадало домакинство да получи подкрепа.

От "Четири лапи" имат готовност да помогнат и с лечение на животни, които са пострадали по време на наводненията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Онзи дето щял да се САМОУБИВА,банката му блокирала 1,600 000 лева, защо не даде някой лев за да помогне.*** ТИ И ДЪРЖАВАТА.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Похвално!! Но, защо трябва да стане някакво бедствие, за да бъдем единни? Ако действаме, като едно - всеки ден, ще бъдем по-щастливи, по-спокойни и така любимите ни европейци няма да гледат на нас, като диви зверове.. (не че трябва да ни интересува мнението на ЕС, но все пак е добре да се целим към върховете, а не към консерватизъм и консумация вовеки)