Отмениха бедственото положение в "Аспарухово"

Заповедта влезе в сила в 17.30 ч.
14 юли 2014 17:56,
1
Отмениха бедственото положение в "Аспарухово"
Снимка: архив Impact Press Group

Бедственото положение в „Аспарухово“ беше отменено в 17.30 часа в понеделник. Това стана със заповед на областния управител на Варна Иван Великов.

Още по темата
Бедственото положение в квартала беше обявено на 19 юни вечерта, когато стотици тонове вода и кал заляха хора и къщи. Трагедията взе живота на 13 души, а десетки останаха без дом и покъщнина.

В преодоляването на последствията от кошмара се включиха стотици доброволци, които заедно с местните хора успяха да върнат част от нормалния живот в района. Възстановяването на квартала продължава вече цели 25 дни.

Според първите разчети щетите от наводнението са за над 22,5 млн. лв. 3,6 млн. лв. са отишли за неотложните аварийни възстановителни работи.

След трагедията беше изградено аварийно селище от 30 фургона за 130 души на територията на бившето военно поделение до квартал „Аспарухово”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
гражданка преди 9 години
Общините не събарят незаконното строителство дори, когато е потвърдено от съда . Правят го заради разходите по събарянето . В Аспарухово се вижда какъв контингент се е населил там . Стигаме до извода , че няма нужда в Общините от органи, които контролират строителството .Само да констатират служителите ,факти на които не са в състояние да противодействат , по различни причини , не става . Нама нужда от такива служби и от плащане на заплати . Събитията показват , че е безсмислено !