МОСВ предупреди: Реките се покачват, възможни са наводнения

Предупреждението е за реките западно от р. Огоста
28 юли 2014 11:25,
0
МОСВ предупреди: Реките се покачват, възможни са наводнения
Снимка: архив Булфото

От екоминистерството предупредиха, че е възможно значително покачване на нивата на реките и наводнения в родопските планински водосбори. По-рано от НИМХ съобщиха, че над Западна, а следобед и над Централна България, ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще вали з акратко, ще има гръмотевици и засилване на вятъра.

Още по темата
Затова, според МОСВ, е възможно заради високата почвена влага да има повишение на водните нива. Предупреждението е за реките западно от р. Огоста (реките Тимок, Тополовец, Войнишка, Арчар, Скомля, Лом и Цибрица), както и на реките Нишава, Ерма, горната част от водосборите на Огоста и Искър (р. Блато и р. Искрецка) и горното течение на р. Струма (р. Конска, р. Трекленска, р. Драговищица, р. Соволянска Бистрица).

Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен източен вятър.

Според прогнозата на синоптиците жълт код за интензивни валежи е обявен в две област на Северозападна България - Видин и Монтана. Там се очаква количеството дъжд да бъде до 15-25 л/кв.м, на отделни места е възможно да достигне и 30-40 л/кв.м. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: наводнениеМОСВдъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари