Река Скът в Мизия се прибра в коритото си

Нивото й все още е високо и не позволява да се отводнят къщите
6
Река Скът в Мизия се прибра в коритото си
Снимка: БТА

Река Скът в Мизия се прибра в коритото си, след като мощни хидромоторни помпи бяха включени тази сутрин към дъждовно-дренажната система на града.

Помпите са доставени на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" преди дни по проект по оперативната програма "Околна среда" и се използват за първи път в кризисна ситуация, съобщи старши комисар Васил Василев, заместник-директор на дирекцията и ръководител на кризисния щаб в Мизия, цитиран от БТА.

Още по темата
Помпите са включени към дренажната система, за да подпомогнат работата й и по принципа на скачените съдове да започне източването на водата от разлива в наводнения град, обясни той.

Нивото на реката видимо е спаднало, но все още е високо, което не позволява да се отводняват къщите и дворовете в най-ниската част на града, които все още са под вода.

От кризисния щаб очакват тази дейност да започне през следващите два дни.

Там, където имотите и сградите вече са достъпни, продължава събирането на труповете на животни и извозването им в екарисаж.

Очаква се през следващите дни да има голяма необходимост от почистващи и дезинфекционни препарати, ръкавици и маски, посочиха от общината.

Доброволци на Българския Червен кръст продължават да осигуряват пакети с храна и вода на пострадалите и евакуирани от наводнените квартали на Мизия.

Дарения пристигат от АЕЦ "Козлодуй", политически партии, общини, фирми, граждани от цялата страна.

Предстои от утре да започне приготвянето на топла храна от военнополевата кухня, която бе разгърната вчера в града по искане на кризисния щаб.

Продуктите за храната ще бъдат предоставени също от БЧК, като ще се купуват с част от събираните дарения, съобщи директорът на БЧК-Враца Гергана Михалчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Шъ сЪ Управим ли? преди 9 години
Пак прикриха фирмичките,дето ни наводняватМного силни тия мутри Няма да сЪ Управим
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бгейците са биле превземани от толкова много и разнообразни неща, че едни зарази нема ги занулят. Те пак ще са си живи и такива, само малко по-мизерни. Като от Мизия.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 2:*** ламера си,честно,през градчето тече в продължение на едно денонощие река с дълбочина 2 м.,кво ще отводняват...В момента е точното време да почне това мероприятие-досега съм обикалял улиците на Мизия...
3
1
 
3
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
До Анонимен 2... кое да направят... отводняването ли? При метът-два вода в половината град, къде да отводняват? Празно ти е междуушието.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и защо трябваше да чакат 4 дена?Това трябваше да го направят още първия ден от формирование на ГСМ от армията.Абсолютна лаикщина от страна на държавата и институциите.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И така до следващото наводнение.