Русия ограничава вноса на едър и дребен рогат добитък от България

Мярката е временна и се налага заради болестта "син език"
Обновена: 6 авг 2014 17:11 | 6 авг 2014 17:11,
12
Русия ограничава вноса на едър и дребен рогат добитък от България
Снимка: архив Булфото

Руската федерация забранява временно вноса на едър и дребен рогат добитък, диви животни и циркови животни заради възникналите огнища на болестта "син език” в Хасковска област.

Мерките се отнасят и до всички други животни, които могат да бъдат засегнати от болестта, както и на ембриони на дребен и едър рогат добитък.

Още по темата
Това става ясно от съобщение на руските ветеринарни власти. Забраната влиза в сила от утре, 7 август.

Още от днес обаче е ограничен вносът на овце, кози и млечни продукти от тези животни, които са отгледани и произведени на територията на Пловдивска област. Причината е разпространението на шарка по овцете в този регион, пише още Россельхнадзор.

С други решения на ветеринарните власти е ограничен вносът на животни и животински продукти още и от Румъния и Гърция. От днес се забранява внасянето на едър рогат добитък и различни месни произведения от румънската област Клуж, тъй като в региона е открита спонгиформна енцефалопатия по говедата.

Заради епидемия на "син език” на полуостров Пелопонес от утре се ограничава вносът на едър и дребен рогат добитък, животни от зоопаркове и циркови животни, обясняват още от Россельхнадзор.

Засегната от подобна мярка е и Италия, като се забранява вносът на животни и животински продукти от региона на Лацио.

Още икономически новини четете в Investor.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eto ti reakzia na sankziite , zaradi prodaznoto prawitelstwo stradat obiknowenite hora.
10
1
 
3
 
! Отговори
АМАН преди 9 години
АМАН... Цялата Смрад в европа идва от Турция, или по-скоро от гадните Твари идващи от там... Визирам и Хората...
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже става дума за език, сега да направим едно фелацио на ЕС, но първи да го направи другаря Плеввнелиев. Все се питам, Плевнелиев не идва ли от плевел.?
8
1
 
11
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Новина която няма да прочетете тук:Русия сключи 5 годишен договор с Иран обхващащ сътрудничество в сферата на енергетика, инфраструктурата, машиностроенето, потребителски стоки и земеделието. Целта е да бъде намален до минимум ефекта на санкциите от запада срещу двете страни.
7
2
 
12
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Dnes.bg е в грешка. Забраната е за 1 година.Новина от последния половин час: в отговор на санкциите, г-н Путин забранява вноса на агрокултурни, млечни и месни изделия от страните наложили санкции на Русия преди седмица.RT.ComС червени големи букви на главната страница.
6
2
 
10
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... хм, не е интересно за джурналята, че има епидемия от Син език у нас... интересно им е, когато се спомене "Русия ограничава вноса на животни от България... заради Син език"...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А проверки на БГ производителите и търговци ще направят ли или щом е за вътрешният пазар няма значение така или иначе сме много и трябва да намалеем
4
2
 
13
 
! Отговори
Ivailo преди 9 години
вместо да храним овце, и след това да се чудим къде да ги продаваме, не е ли по-добре, сами да вземем да пасем тревата. Ще си решим много проблеми бързо.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинМного си спрял чуек.Сигурно си бивше комсомолче!!!
2
4
 
15
 
! Отговори
Чобанов преди 9 години
Навремето руския пазар беше сериозно перо в износа на животни,животинска и земеделска продукция ....Но засега искам да успокоя братушките :скоро ке се гътне и последната овца в България ,няма нужда от забрана ,то няма какво да се изнася
1
15
 
8
 
! Отговори
овчар преди 9 години
пука ми, все едно цял живот съм изнасял за руския пазар.