Язовирите около Мизия не се стопанисват добре

Големите беди идват от малките язовири, заяви експерт
17 авг 2014 10:30,
19
Язовирите около Мизия не се стопанисват добре
Снимка: Архив, Булфото

Язовирите по поречието на река Скът не се стопанисват добре. Това заяви Валентин Славов, технически директор на „Напоителни системи” в ефира на Нова телевизия. Въпреки това според него основният виновник за наводнението в Мизия е дъждът.

Още по темата

По думите на Славов не са установени скъсани язовирни стени, но е имало такива, през които е преливала водата през стената, тъй като са повредени преливниците.

Недоброто състояние на язовирите е установено още през миналата година. „За съжаление в цялата страна при първия оглед след трагедията в с. Бисер, която се случи беше, направен оглед на всички язовири в страната от специалисти на язовири и каскади, „Напоителни системи”, областна управа и общини и 68 язовира бяха определени като предаварийно състояние”, заяви Славов.

Славов подчерта , че големите беди на България идват от малките язовири, защото големите язовири, които са публична държавна собственост се стопанисват от „Язовири и каскади”, от „Напоителни системи” АД, ВиК дружества.

„Има нужда от контролен орган, който да следи за състоянието на язовирите, да предписва необходимите мерки и да налага санкции”, заяви експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
50 процента преди 9 години
Най-голямата беда в България е многото чиновници, които размиват, както разпорежданията, техните изпълнения и безотговорносто зо неизпъэненията. Неабходимо е минимум 50 процентно съкращение на държавните администрации. Иначе - БСП, ДПС, ГЕРБ, Иван Костов и незнам колко други правителства и партии ща са виновни. Никое правителство, при такава раздута администрация, нищо не може да направии.
11
0
 
2
 
! Отговори
се преди 9 години
А добър ден та може ли българския алчен частник да стопанисва добре нещо ,,подарено''му от държавата.Сега ли се установява когато загинаха за пореден път хора и се нанесоха загуби за милиони че не се стопанисват малките язовири?Язовирите трябва да са държавна собственост и да си има държавна структура която да ги стопанисва със съответните специалисти и техника.Чорбаджиите на малките водоеми са бивши партиици,военни,силоваци,мутри.Пълна национализация гега веднага и търсене на отговорност !
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във България какво ли се стопанисва добре. Всичко е оставено на произвола на съдбата. Вижте пунктовете по границата че са обрасли в бурени и са ръждясали та които иска си влиза у нас.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То да беше само около Мизия...
8
5
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До до антимутра 14ГЕРБ ДОКАТО СА БИЛИ НА ВЛАС МОТОТО БЕШЕ: ПАРИ НЯМА И НЕ ДАДОХА НИТО ЛЕВ ЗА УКРЕПВАНЕ НА ЯЗОВИРНИТЕ СТЕНИ И ПОЧИСТВАНЕ НА КОРИТАТА НА РЕКИТЕ!!ЕДВАМ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА И ТО ЧАК ОКОЛО СРЕДАТА СЕ НАМЕРИХА ПАРИ ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ!!!ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСИЧКО Е НА ГЕРБ КАКТО И ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ НА НЕЩАТА! ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ВСИЧКО Е НАПЪЛНО УМИШЛЕНО В ТЕЗИ СЛУЧАИ ЗА ДА СЕ ПОДКОПАЕ УПРАВЛЕНИЕТО И НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО УПРАВЛЯВАЛО НЯКОГА БЪЛГАРИЯ И НАЙ-ГОЛЯМ *** БОРИСОВ ДА СЕ ВЪРНЕ!
7
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
nqma i da priznaqt 4e 6tetite ot navodneniqta sa ot qzovirite,tva se slu4va samo u nas
6
5
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ДО 8ТО Е НАПЪЛНО ЯСНО, ЧЕ ЕЛЕКТОРАТА НА ГРОБ Е НАПЪЛНО *** ПРЕДИМНО А ОСТАНАЛОТО СА ИНТЕРЕСЧИЙ!КАК ЩЕ ГО ПРАВИ БСП И ДПС ДОКАТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ, ЧЕ ДА ИМ СЕ СЪСИПВА РЕНОМЕНО!!!ГРОБ Е ОТГОВОРА И ТО ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕИЗВАДНО!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистите започнаха да взривяват язовирите за да създават хаос в България ...Та никой да не се рови в КРАЖБИТЕ НА МИЛИАРДИ ЕВРО ....ЗА трагедията на България има един виновник и това е БСП БСП БСП
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stiga be, kak e vyzmojno tova :O
3
0
 
9
 
! Отговори
681 преди 9 години
Какво значи "не се стопанисват добре "?Кажете право да ви разберат хората ,че се използват хищнически не се поддържат дигите ,отливниците са циментирани, затревени са каналите за водата ,тинясали са бреговете и когато дойде зорът никой не знае чия е арендата!Няма контрол за дейността на тези мошеници, защото си плащат дебело,та те са от нашите хора и никой не ги притеснява в дейността даже тези кътчета се ползват за практикуване на проституцията !Народееее!
2
5
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Напълно нарочно и платено по-поръчка на ГРОБ и султан БУДА се нарежда да се изпускат язовирите точно във най-големите дъждове!!!!!Всичко е напълно организирано за да може държавата да потъне в хаос и султан Буда да се върнел!НО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ЯЗОВИРИТЕ ИЗПУСКАНИ ЛИ СА НО СЕГА НА ВЛАСТ Е ТРУПАТА НА АЛ БУДА И 400-ТЕ РЕАЗБОЙНИКА!
1
1
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
2-3 гьола били потопили Мизия.Явно тази оценка е направил хидроинженер като този от Цанков камък.Мизия беше залята от вода,която да напълни половин язовир Искър. Кой некадърник стигна до извода за малките гьолове.