Забавачките в Тетевен отварят след 23 септември

Вече са избрани фирмите за доставка за храна
9 сеп 2014 12:53, Анисия Иванова
0
Забавачките в Тетевен отварят след 23 септември
Архив: Булфото

Детските градини в Тетевен ще останат затворени до 23 септември заради липса на доставчик на хранителни продукти, каза изпълняващият длъжността кмет Десислав Цветанов.

Проблемът там започна на 1 септември, когато детските и социални заведения не отвориха врати. Тогава Цветанов заяви, че договорът на тогавашния доставчик на  хранителни продукти е изтекъл на 26 август, а нова обществена поръчка не е правена, тъй като от ДАНС са иззели документацията на кандидатстващите пет фирми.

Още по темата

Единствената възможност била удължаване на договора с досегашния доставчик за още шест месеца, но фирмата отказала. Затова изпълняващият длъжността кмет преминал към процедура за договаряне без обявление. Тя обаче подлежи на предварителен контрол от Агенцията по обществени поръчки за законосъобразност. Оттам все още липсва становище, но въпреки това в общината са постъпили три оферти на фирми, уточни Цветанов за БТА.

По думите му вече са избрани фирмите за доставка на хранителни продукти, но трябва да изтече 14-дневният срок за обжалване, преди да се сключат договори с тях. 

За доставка на хляб и хлебни изделия е избрана ловешка фирма, а за останалите продукти - луковитска. До 22 септември е срокът за обжалване.

Във връзка с доставката на храна на детските градини през март срещу кмета на общината Милен Милев и неговия заместник Детелин Пърлев бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари