Задържаха бежанци край каварненското село Свети Никола

Те са от Сирия, Афганистан и Пакистан, корабче ги стоварило при "Болата"
11 сеп 2014 16:33, Анисия Иванова
23
Задържаха бежанци край каварненското село Свети Никола
Снимка: архив Булфото

22-ма бежанци са задържани в района на крайморското село Свети Никола. Сред тях има жена и две деца, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев.

По думите му местните хора първи са открили бегълците, които са излезли на групи от гората тази сутрин. По информация на задържаните те са от Сирия, Афганистан и Пакистан и са пътували с корабче от Истанбул.

Говорителят на Областната дирекция на МВР Стоян Стоянов потвърди за БТА, че в Районното полицейско управление в града днес на обяд са задържани 22 лица, комуникацията с които е трудна, и тепърва ще се изяснява тяхната самоличност.

По думите му вече е осигурена общинска сграда, където задържаните чужденци ще нощуват.

Кметът допълни, че по техни разкази капитанът на плавателния съд, който ги превозвал, тази сутрин спрял между местността "Болата" и курорта "Русалка" и ги оставил под претекст, че горивото е свършило или корабчето е претърпяло авария.

Групата е била по-голяма - може би до 30-35 души, и издирването на останалите продължава, каза Цонев и уточни, че някои от бежанците са без документи.

Бежанците ще бъдат прегледани в болницата в Каварна. Потърсихме помощ и от БЧК за осигуряване на легла, на хранителни продукти и вода, допълни кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 9 години
До 1 htom kmeta se izkazva ,znaschi gi posreshnaxa ...................
20
0
 
4
 
! Отговори
off преди 9 години
След оградата, идва ред на морските мини слагайте мините вече.
19
0
 
10
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Истинските "бежанци" са такива до 1-вата сигурна държава - Турция. При нас влизат безпрепятствено нелегални имигранти! За да иска някой статут, трябва да влезе легално и в съседна държава да има война. Няма такова нещо! Освен това, какви "бежанци" от Пакистан?! "Журналистите", престанете да наричате нелегалните имигранти "бежанци"!!! Кого обслужвате?
18
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Такива нелегални имигранти пресичат необезпокоявано границите ни, а ние ги наричаме "бежанци" и ги обслужваме с храна, мед. и всякакви грижи. Сбъркана държава! До 30 г. България ще изчезне, ако не овладеем неграмотната раждаемост и нелегалната имиграция! А с тази смешна едноредова оградка по границата нищо няма да направим - Израел, САЩ и Испания какви огради имат! Дежурни кораби по морската ни граница да връщат нарушителите, а не да ги съпровождат до нашия бряг! Това държава ли е или какво?!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом са само мъже,със сигурност са колячи джидхадисти.С такива ще започне атаката им в България,Тогава нашите *** ще го отчетат за грешка ни прекалено късно,както винаги
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не чуваме някой да наказан че не пази Българската граница. Няма ли патрулки по морето , нямат право тия съдове да с в Български води ???Плевнелиев , бездушнико , кой заплашва България ?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе ка така ще дойде корабче до Границата и ще ги стовари даже . Бе тия акъл имат ли вече бе ?От Турция ги прекарват в България ?Натоварете ги на Корабче и обратно !Какви скалъпени лъжи ? Ще ни запалят държавата такова , избиват ни децата !
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами как няма да влизат като граничните ни са в кръчмите и после ни избиват децата.Позор за всички управляващи. Позор
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОНЯ ДЕН ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЕДНА ЖЕНИЦА КАК ПЛАЧЕШЕ ЗА РАЗРУШЕНАТА СИ КЪЩА ОТ НАВОДНЕНИЯТА.НЯМАШЕ КЪДЕ ДА ОТИДЕ. ЖИВЕЕЛА САМА.НО ЗА ТЕЗИ ДЖИГИТАЙЦИ ИМА ВСИЧКО-МЕДИЦИНСКИ ГРИЖИ, ХРАНА, ПОДСЛОН И НАКРАЯ ЩЕ ИМ ОСИГУРЯТ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. ПЪК И МОЖЕ И ДА СЕ РАЗБУНТУВАТ ЧЕ ЩЕ Е МАЛКА И ДА ИСКАТ ДА ИМ Я УВЕЛИЧАТ. ЗАТОВА ОЩЕ ОТ СЕГА НАДЪХВАМ ВНУКА СИ КАТО ПОРАСНЕ ДА ИЗЧЕЗВА ОТ ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА КОЯТО СЕ ПРЕВЪРНА В РАЗГРАДЕН ДВОР.ВСИЧКАТА ПРЕСТЪПНА ПАСМИНА ИДВА ТУК.ДЪРЖАВАТА Е СЛАБА,ЗАТОВА Е ТАКА
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези са ни безценен ,,дар'' от Запада, скъпи 12!
11
1
 
8
 
! Отговори
ДО БЛИЗНАШКИ преди 9 години
Ето пример за ХИБРИДНА война, г-н Премиер! Тихом- мълком НИ изпращат азиатци, може и престъпници от затворите да са1 Прав беше министър Шаламанов: замислете се дали не е пуска тактика.Кадафи по същия начин искаше да "бори капитализма", наводнявайки Италия и Европа с африканци.Замислете се за СИЛНА БРЕГОВА охрана на черноморската НИ граница ! Но не да се пропускат някакви "братски" лодки" или "заблудени руски туристи(уж!!)ЯВНО румънската брегова охрана не пуска никого!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9, не забравяй, че може да дойдат и с вече издадени паспорти. Нали наскоро в Пловдив хванаха голяма партида сирийски заготовки. А какво става с изпуснатите?!!
9
0
 
7
 
! Отговори
незабавно!!! преди 9 години
Незабавно да се осигури морска охрана както в Италия и на СЕВЕР!! Идват, ПУСНАТИ от ИРАН или през КРИМ от Путин! Вижте картата! През Русия могат да минат чрез осигурен канал, НАПУК, както Кадафи заплашваше Берлускони навремето, че ще нАВОДНИ Италия с африканци!2.Защо ги наричате БЕЖАНЦИ???ТОВа са НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ!! дЕЙСТВУВАЙТЕ БЪРЗО И ГИ връщайте ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ! нЕ СА бежанци!!!
8
6
 
3
 
! Отговори
лайнар преди 9 години
Арабските полу-човеци са точно на място в държавата на чалга-вулгарастите, очаквам да заживеят в пълна хармония (и смрад)!
7
1
 
5
 
! Отговори
rosomaha преди 9 години
Това наистина е страшно, не могат да бъдат върнати, чак след 3 години! Липсва информация, заливат ни!
6
1
 
9
 
! Отговори
Ласт нюз преди 9 години
Ще бъдат върнати обратно в Турция ,която подписа преди няколко месеца договор за депортиране на бежанци обратно в Страната това беше задължително условие на ЕС за падане на визите...
5
1
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Потапяйте им гемиите, това се нарушители на държавна граница, а не туристи.
4
1
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
В Турция са над 1,5 милиона бежанците и не спират да навлизат ,в няколко край гранични града имаше бунтове на местното население,бежанците там не се контролират и те мигрират към ЕС предимно през Гърция явно каналджиите са ги метнали тия ,сега като ги затворят в лагера ще им дойде акълеца...
3
1
 
26
 
! Отговори
Ник преди 9 години
Стига с това бежанци! Който влиза тук да чете не е ***!Незаконни имигранти са!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ СА бежанци а престъпници