Оставиха в ареста полицая, убил бебето в Крушевец

Стоянов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост
Обновена: 12 сеп 2014 14:09 | 12 сеп 2014 12:56,
44
Оставиха в ареста полицая, убил бебето в Крушевец
Снимка: архив Булфото

Костадин Стоянов, граничният полицай, който вчера уби с колата си 11-месечно бебе в Крушевец, остава в ареста. Това съобщи БНР. Прокуратурата удължи задържането му до 72 часа. Обвинението срещу Стоянов е за причиняване на смърт по непредпазливост, наказанието за което е от 3 до 10 години затвор.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, вчера граничният полицай не успя да вземе завой по главния път Малко Тръново – Бургас, влезе в насрещното и се качи на тротоара в центъра на Крушевец. Там помете детска количка,  в която на място загина 11-месечната Красимира. Проверка с дрегер показа, че в кръвта на полицая има 0,63 промила алкохол.

Все още не е готова кръвната проба. На граничния полицай е назначен и анализ за наркотици, който ще бъде направен в столична лаборатория.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Стоянов.

Срещу него е образувано и дисциплинарно производство за предизвикване на катастрофа след употреба на алкохол.

Междувременно родителите и близки на убитото бебе блокираха преди обяд международния
път Малко Търново-Бургас. Майката и бащата на детето поискаха доживотна присъда без право на замяна за граничния полицай.

Майката Нонка обясни, че протестът е насочен и срещу "войната" по пътищата, която взема все повече жертви. Близките на убитата Красимира поискаха още в селото, през което минава международният път, да бъдат поставени "легнали полицаи", които да ограничат скоростта на минаващите коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
има преди 9 години
Имаше една много хубава но брутална руска реклама в която полицай взема подкуп да пусне пил бизнесмен и след малко видя как този същия е блъснал жена му .....трябва да я пускат всеки ден на полицайте
25
0
 
4
 
! Отговори
az преди 9 години
три, пет десет, какво от това мир на праха му на това дете то никога няма да стане на три, пет, десет и повече години, и защото някой е пил до сутринта и униформата му е дала смелост да кара кола
24
1
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
и като гледа защо още в българия има 7 млн.престъпника,какво чака този т.нар.господ,че не ги унищожи
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е най-важно дали епил или не е пил!В НПК/наказателнопроцесионалния кодекс/ясно пише:Който по непредпазливостпричине смърт на единили повече хора смърт по непредпазливост,се наказва със затворот 6 до 9години!Ясно и точно!И още:ако това деяние е извършенопод въздействието на алкохол или други опойващи вещества,наказанието се увеличавас 3 до 5 години!Толкова!А врътките по ТВ и медиитова дали е пил или не еса пунта мара!Да се отвлича вниманиетона хората от самото деяние!
22
0
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Така е и така ще бъде. Прочетете във в.,,Преса,, днес статията на В. Велева с академика властник г. Биволчев и ще си обясните всичко,което става в нашата държава с мислите и идеологемите,които ни внушава академика, а такава нищета на мисълта имат сега всички горе,когато се опитват да ни обяснят явленията и събитията в обществото ни.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още не са му фалшифицирали кръвната проба?Баси тутляците!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бях съдия щях да му наложа--домашен арест с полагане на обществено полезен труд плюс отнемане на книжката до живот плюс солена глоба и кръвнина за родителите
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеизвестна истина е че полицайте и техните синове си карат пияни безнаказано, даже парадират с това.Спират те, показваш полицейската карта, даже да мирише на джибри в колата ще те пуснат.Гарван гарвана око не вади са казали хората.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Иманиizvinqvai ama ti moje6 li da predpoloji6 4e v 8h sutrinta 6te se domakne piqn policai na vsi4koto otgore,i trotoara e za tova da hodi6 po nego i da si v bezopasnost,ne da predpolaga6 4e piqni *** 6te se raztikvat po nego.I atiga ste govorili gluposti uvajete makata na horata.Prostotiqta v taq na6a darjava nqma krai
17
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 9 години
До ИманиЩо ти не използваш ли тротоара, като безопасно място или си ходиш по - улицата между автомобилите.
16
4
 
19
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ДОКАРА НЕСИГУРНОСТ В ЖИВОТА НА ХОРАТА.ВСИЧКИ МЛАДИ ШОФЬОРИ СА НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГРАМОТНИ ДА КАРАТ АВТОМОБИЛ СЪС НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.ТЕ НЕ СПИРАТ НА СТОП,ОБИЖДАТ ПЕШОХОДЦИТЕ-НАРИЧАТ ГИ ДРИСЛЬОВЦИ.МНОГО ДОБРЕ СИ КАЗВАТ ТЕ ФИРМАТА-НАИСТИНА ТЕЗИ ШОФЬОРИ СА ДРИСЬОВЦИ...В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТГОВОРНО ОБЩЕСТВО,МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ СЕГА НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ И ПОВЕДЕНИЕ ЛИПСВА САМОДИСЦИПЛИНА И ОТГОВОРНОСТ.
15
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А полицаите, които са му помагали, защо за тях няма да има справедливост? Нечий синове ли са?
14
4
 
23
 
! Отговори
васо преди 9 години
Този изобщо не трябва да го пускат-да го осъдят и направо да лежи 15 години и това е !
13
3
 
54
 
! Отговори
За другите преди 9 години
Полицаите, които са му помогнали да свали промилите да се уволнят и дадат под съд и те !
12
2
 
19
 
! Отговори
Предложение преди 9 години
Ефективна присъда и отнемане на книжката - това е решението, не само за него а за всеки пил шофьор и причинил катастрофа. По-голяма присъда и доживот без книжка ако е причинил смърт.
11
1
 
11
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
от 3 до 10 години. т.е ако е по бързото - под минималната - т.е условно. Айде честито на печелившите.
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой измисля законите в тази скапана държава ! След като е седнал пият зад волана, логиката е да се тълкува като умишлено убийство. Добри били законите , аре бе, не са добри , но за сметка на това не се и спазват !
9
1
 
34
 
! Отговори
до 167 преди 9 години
разбирам сарказма ти, но 'предумишлено убийство' означава да се засилиш, прицелиш и да убиеш детето, след като си го планирал предварително. между другото, законовото определение в случая също не е особено точно, защото 'непредпазливост' означава да е трябвало да си по-внимателен. а този тип просто е пил и не му е пукало, че сяда зад волана. в белите държави, особено в англо-саксонската система, си има специален термин за това - престъпление при грубо незачитане на приетите правила и морал.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ще е докато не вземем нещата в наши ръце.Ако беше моето дете тоя щеше да е мъртъв вече.Незнам на какво се надяват в тая държава.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В конституцията пише, че децата са под закрила на държавата. Така ли закриля държавата децата си?