По-евтини ще са билети за Международния панаир в Пловдив

Български електромобил и шоу с роботи ще са сред атракциите тази есен
25 сеп 2014 14:43, Анисия Иванова
2
По-евтини ще са билети за Международния панаир в Пловдив
Снимка: Пловдивският панаир

Билетите за Международния технически панаир в Пловдив ще бъдат с 30% по-евтини в чест на 70-годишнината на изложението, съобщиха от изложбения център. Есенното издание на панаира започва на 29 септември и ще продължи до 4 октомври тази година. Цената на билета ще е 4 лв., инвалиди, пенсионери и ученици ще плащат 2 лева за вход, а картата за цялата седмица ще струва 12 лева.

На тазгодишното издание ще се представят фирми от 37 държави, а изложението за пореден път ще демонстрира възможностите на иновативното мислене, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

С иновациите е свързана и една от атракциите – шоу с роботи, което се прави за първи. Деца от Националното училище по роботика в Пловдив ще покажат различни модели. Събитието е под надслов "Рестарт на българската икономика чрез роботизация“, за да подскаже идеи за този бизнес, който някога е бил развит у нас, обясни Соколов.

Сред 13-те световни новости е и първият български електромобил, който се зарежда със слънчева и вятърна енергия. Той не изхвърля във въздуха вредни вещества, а неговата ефективност е над 95%, твърдят създателите му.

На панаира ще бъде представена първата в света трибополимерна нишка за 3D принтери. Според експерти новият материал е до 50 пъти по-устойчив на износване в сравнение с конвенционалните материали.

От панаира уточняват, че общо 30 новости присъстват на тази година на есенното изложение. Експозициите може да бъдат разгледани в дните от 29 септември до 3 октомври от 9.00 до 18.00 ч., а на 4 октомври – до 14.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
И лев не давам за Гергов.