Рокерите в Розино питат къде са правата на българите

Близо 300 човека поискаха справедливост за нападателите на Георги Рогачев
27 сеп 2014 20:47,
112
Рокерите в Розино питат къде са правата на българите
Снимка: Dnes.bg

Рокери направиха протестно шествие до карловското село Розино. Те протестираха срещу действията на местни роми, които пребиха собственик на газстанция в селото. Мъжът е в болница в тежко състояние. В шествието се включиха близо 300 рокери.

„Малцинството бие мнозинството – кой го пази, къде са правата на българите?”, попита един от рокерите, който се включи в протеста.

Протестно шествие от Сопот до карловското село Розино направиха стотици рокери от цялата страна. Те стигнаха до мястото, където 58-годишният Георги Рогачев беше пребит зверски от местни роми заради неплатена сметка от 20 лева. Сред протестиращите беше и дъщерята на бизнесмена Марияна Костадинова. Тя разказа, че баща й продължава да бъде в кома. Рогачев е със счупен череп и фрактури по цялото тяло.

„Баща ми са го ударили веднъж, паднал е и са скочили върху него още 5 човека, бил е в безпомощно състояние, но са го пребили допълнително. За мен е необяснимо”, разказа пред Dnes.bg дъщерята на Рогачев – Марияна.
Рокерите изразиха подкрепа към близките на Георги Рогачев с ръкопляскания. Те поискаха сурови наказания за хората, пребили зверски Георги Рогачев.

Всичко започва в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

„В момента, когато чух изтрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите, беше с калашник”, твърди един от ромите в Розино.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание.
Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: протестрокериРозино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До EU citizenabe majkar mnogo lesno ot kompa nali zashto dnes ne si bil tam pri rokerite da vidim kashte t hem ***...... hem shte te biqt ama koi te zne kakav palq4o si
14
19
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Разследващите установили, че пръв войната е започнал 52-годишният Кольо Рогача, който ударил с юмрук в лицето Николай Сребрев по време на спора. Кольо Рогача, който е известен с тъмното си минало и дълго криминално досие, също е бил удрян. Той е добре, изписан е за домашно лечение.-------------- Одъртяха мутретата и нещо не ги бива...
13
2
 
26
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 9 години
Само този,който не си е имал работа с "ромуланци".Не знае за какво,става въпрос!
12
3
 
23
 
! Отговори
А следващото шствие? преди 9 години
Рокерите предприели мирно протестно шествие.А кога ултрасите ще предприемат немирно шествие с възпитателна цел? Нали знаете онзи израз - "Аз не го бия, аз го възпитавам", рекъл един, когато го питали защо пердаши еди кого си.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До EU citizenти да не си джихадист?
10
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami otkade ima tozi subekt tozi boen ARSENAL prosto pitam
9
46
 
13
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Не ми обяснявайте, че един закоравял мафиот, който налита на бой и стреля с незаконен автомат за 20 лева има нещо общо с човешко същество. Не защитавам ***, но в случая са се самоотбранявали с лопата срещу калашник. Аз да бях, щях да го заколя само за това, че е дигнал цев срещу мене.
8
33
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Не знам дали ще е твърде нахално да предположа, че мутрите-газаджии са успели да налеят 55 литра газ в 40-литрова бутилка...
7
28
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Без да гледам бях сигурен, че са стари мутри, ето какво дава гугъла:Десетки роми от карловското село Розино са нападнали и пребили до смърт Георги Рогачев. Мъжът е брат на емблематичния от 90-те години за карловския регион мафиот Кольо Рогача
6
23
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
58-годишните собственици на газстанции по провинцията са едновремешните отпреди 23 години мутри, от които беше пропищяла държавата.
5
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО КЪСНО СЕ СЕТИХТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА БЕ МОТОРЖИИТЕ. КЪДЕ БЯХТЕ 25 ГОДИНИ? КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО УНИЩОЖАВАХА ДЪРЖАВАТА? КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО МУТРИТЕ ПРИВАТИЗИРАХА? КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО В ПАРЛАМАТА ПРАВЕХА ЗАКОНИТЕ ПРОТИВ НАРОДА? ДА НЕ БИ ДА ОБИКАЛЯХТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И ДА ЗАРЕЖДАХТЕ ЗА ПО 1 СТОТИНКА? В ЗНАК НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТИКВАТА КОЙТО ВДИГНА АКЦИЗА НА БЕНЗИНА ЗА ДА УГОДИ НА ДРУГАРЯТ ЗЛАТЕВ. МНОГО СТЕ ЗАКЪСНЕЛИ БЕ МОТОРЖИИТЕ. САМО 25 ГОДИНИ.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Свободата, Санчо, е на върха на копието."Ако насила ти забраняват да имаш копие точно тогава, когато ти е необходимо, ти ще се видиш принуден да си го набавиш по незаконен начин.Не се знае какво ще се случи по-нататък. Над това да се позамислят някои. Защото търпението на българина никога не е било чак толкова голямо, колкото на германеца. Някои си мислеха, че германското търпение е безгранично и се самозабравиха в безчинствата си. Знаете какво се случи после - през 30-те години в Германия.
3
1
 
37
 
! Отговори
"Свободата, Сан преди 9 години
на върха на копието", беше написал един мъдър човек.Кога ще можем свободно да си купуваме лично оръжие?Кога понятието "неизбежна самоотбрана" ще стане валидно и за българите?Кога и у нас ще влязат в действие някои разумни и подходящи за днешна България закони, които в САЩ отдавна се спазват?- Ако някой влезе насила в дома ти и ти го убиеш при самозащита, не носиш отговорност;- Ако някой посегне на полицай, пазителят на реда може да го застреля;- Отнемане на децата на родители под 18 г.
2
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е хубаво, но къде бяха "рокерите" когато преди седмица един пиян милиционерски *** уби едно бебе в количката си?? А *** вече се разхожда на свобода. Нещо ги нямаше рокерите тогава. Или когато едни пияни *** пребиха до смърт един студент преди няколко години и в момента се разхождат на свобода и те. Къде бяхте с кожените ви якета ментаци?
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
(Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат ОРЪЖИЕТО!. Така той изпада в безсъзнание.)извадиш ли оръжие -използвай го