Стоматолози и зъботехници протестираха в Ловеч

Да не се продава сградата на бившата стоматология, настояват те
6 окт 2014 21:56, Анисия Иванова
1
Стоматолози и зъботехници протестираха в Ловеч
Снимка, архив Булфото

Стоматолози и зъботехници излязоха на протест пред общинската администрация против продажбата на сградата на бившата стоматология, съобщи БТА. Те издигнаха плакати с надписи: "Долу ръцете от стоматологията", "Не ни вземайте хляба", "Не продавайте стоматологията".

Причината за недоволството им е, че кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев е внесъл в комисията "Приватизация и следприватизационен контрол" предложение за продажбата на сградата, тъй като до общината е постъпило инвестиционно предложение за изграждане на частно здравно заведение.

По думите на Казанджиев общината не разполага с достатъчно средства, за да я поддържа във вид, отговарящ на всички технически норми. "Другият проблем е, че ние държим нашият град да има добро здравно заведение. Това е и изискването, което ще заложим в процедурата за продажбата на сградата", добави кметът.

По думите му това, че има заложено инвестиционно предложение от инвеститор не означава, че тази фирма ще спечели. В търга могат да участват самите стоматолози и зъботехници, както и други фирми. Кметът припомни, че още преди години сградата е била предлагана за продажба на много по-ниска цена, но това не се е случило.

Сега първоначалната цена за продажба е 909 600 лева с ДДС.

Зъботехниците и стоматолозите изразиха притеснение, че трудно ще си намерят помещения, които да отговарят на изискванията за тяхната дейност, а преместването ще изисква средства и време за нова регистрация, което ще затрудни обслужването на гражданите.

Те добавиха, че това са единствените зъботехнически лаборатории в общината, които обслужват цялата област.

В момента заседава комисията по приватизация и следприватизационен контрол, а окончателното решение за съдбата на сградата ще вземе Общинския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари