99% от къщите във Въбел жертва на крадци с каруци

Жандармерия охранява плевенското село
130
99% от къщите във Въбел жертва на крадци с каруци
Снимка: архив, БулФото

От тази сутрин служители на жандармерията са включени в охраната на плевенското село Въбел.

Жителите, повечето възрастни хора, са проплакали от крадци, които с по една-две каруци идват нощно време от Никопол и обират къщите им.

По думите на кмета на Въбел в 99% от къщите в селото, които са над 300, са влизали обирджии.

Ситуацията във Въбел е изключително тежка, твърди кметът Дарин Кинов. Краде се поголовно всичко - хранителни продукти, зърно, зимнина, домашни животни, домакински уреди.

Селото за 24 часа два пъти го атакуваха, допълни той пред БНР.

В селото няма охрана. За реда се грижи квартален полицейски служител, който освен за Въбел, отговаря и за съседни села. Село Въбел е в полето. Лесно се влиза и излиза, и това улеснява крадците.

Групата на апашите не е по голяма от 15 души, пресмята кметът. Според него са необходими спешни мерки, а за видеонаблюдение пари няма.

“Малко по-засилена охрана. Горе-долу се знаят пътищата, по които влизат в града. Да има изненадващи акции, да се хванат няколко човека”, коментира той.

Според справка на полицията от началото на годината са получени 31 сигнала за престъпления в селото. Осем от тях са прекратени. Има образувани досъдебни производства, но не и осъден крадец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
читател преди 9 години
Във всяка втора къща по селата има поне по едно чифте.Ами да ги използват.А в Белене беше елитът на България, неудобен за ***.
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 22 S KAKVO VI E VINOVNO JIVOTNOTO-KON4ETO 4E GO UBIVATE?
60
1
 
5
 
! Отговори
митко преди 9 години
Е мерси за съветите!Но на други места имаше по-умни хора!Препоръчаха ми да продадем всичко и да се преселим, а с част от парите да реша проблема!Чао завинаги на бг днес!!!!
59
1
 
25
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Прощавай neNORMALEN, но никъде в статията не прочетох "***", "ром", "турчин", "българин" или "евреин" например. Има само "крадци" и "обирджии" ! Разбойникът няма народност, няма родина! Нацията му е тази на престъпното братство, негов дом е каторгата! Но у нас са престъпни и подкупни голяма част от правоохранителните и съдебни органи и ето ти резултат село без кучета !!!
58
0
 
5
 
! Отговори
митко преди 9 години
Да не мислиш че не съм го мислил тжя вариант? Ако ме хванат касво ще стане с детето!А първите заподозрени ще сме аз и баща ми!Даже *** пише в полицията жалби че ние го крадем!И постоянно ни привикват по неговите писаншя!Какво да правя бе хора????
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митко, намираш и ти 1 винкел, и по главата. Като те осъдят, ще кажеш, че на диво прасе ти се привидял... и така. Щом за тях няма пречки, и за тебе да няма.
56
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли най-накрая да ги забраните тези каруци? Какво прави превозно средство от средновековието по пътищата в 21 век. Освен че не подлежат на никаква регулация хе сяздават предпоставки за птп защото се движах с над 20 пъти по ниска скорост от автомобилите. ЗАБРАНЕТЕ КАРУЦИТЕ, живеем в ЕС, не в Индия
55
0
 
3
 
! Отговори
митко преди 9 години
То стреля по баща си с преправен газов писнолет и го уцели в рамото! А баща му беши с един крак!И дори при опита за убийство на собствения сибаща Иван не го осъдиха!Побъркан, въоръжен и опасен е!
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На една колежка от с. Беглеж цялата телена ограда отрязали...
53
0
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 9 години
Не е ли възможно по съдебен ред да искаш да ти заплати щетите този човек?Ако не ти плати щетите или ако пак посегне на твоя собственост, имаш моралното право да го напердашиш.
52
1
 
2
 
! Отговори
митко преди 9 години
А аз си мислех че тук има сериозни хора и исках съвет!!!Явно съм се излъгал -тук просто дращят от лаптопите някакви ***! Е ЧАО И дано и вас за ви съсипят айдуците За да помните за моя случай!
51
1
 
6
 
! Отговори
митко преди 9 години
Само не разбрах от пишещите тук за сакво ми пишете минуси!????Че къщата ми е пред срутване или че не съм го утепал оня *** тони пейджъро!???
50
0
 
13
 
! Отговори
До 38 преди 9 години
Вярно е, че повечето от работещите в службите по чистотата са от ромски произход. Но нали на тях им се плащат заплати за тази дейност?Човекът по-долу предлага, ако нарушителите нямат доходи, да си плащат глобите чрез труд. Какво лошо виждаш в това? И никъде не е казано, че това предложение се отнася само за ромите. Отнася се за всеки нарушител, който се оправдава с това, че няма пари.
49
4
 
12
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Едно време Тодор Живков реши проблема -айдуците в Белене на прасетата и прочисти България бре!Ако сега имащите власт не рещан проблема с кражбите-да ги изчистим първо тях и след това айдуците бре!С ЧАКАНЕ И ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРЧЕТА НЕ СТАВА! То се видя вече бре!!!!!
48
0
 
21
 
! Отговори
От най-добрият град преди 9 години
за живеене,днес седем приятели да сина ми напуснаха или ще напуснат България,дори интригата за ново правителство не ме интересува младите се ориентират бързо,страшно е
47
0
 
4
 
! Отговори
митко преди 9 години
Но вие не отговаряте на моя въпрос!А *** тони пейджъро ни се хили и заплашва да ни ликвидира!Не го е страх от полицията!Е какво ще кажете -аз ли трябва да го изпреваря или да чакам балтията!?
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече в България, българите са дискриминирани.
45
2
 
15
 
! Отговори
митко преди 9 години
Не само ромите крадат!!В с. Дивотино мой втори братовчед тони пейджъро в зва часа през нощта отряза железнити винкели които подпираха старата ни къщав края на селото с оксижен. Полицията го хвана с кола пълна с отрязаните винкели от подпорите и го даде на съд. А в центъра живеем къща до къща!Какво беше изумлението ни като разбрахме че е сключил споразумение със съда като си е признал вината и дори и условна присъза не му дадоха!И какво сега- ха вие кажети какво да правя!?Заради един ***!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СВЯТAMI HAIDUZITE KATO SA OBIRALI TURSKITE TARGOVZI,AMI TERORISTITE KOITOSA UBIVALI MIRNI GRAGDANI,AMI PARITE KOITO SA GRABILI OT BOGATITE BALGARI ZA ORGANIZIRANE NA APRILSKIAT METEG,BENKOVSKI E NAREDIL PODPALVANETO NA SELATA.5
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименZASHTO TUK NITO EDIN NE SE NAMERI DA ZASHTITI PRAVATA NA ROMITE.I BALGARI KRADAT,NO NE IM IZPRASHTAT GANDARMERIA