Варненските ученици все по-често посягат към чашката и дрогата

Четирима са починали от интоксикации от началото на 2014 г.
28 окт 2014 17:58, Анисия Иванова
6
Варненските ученици все по-често посягат към чашката и дрогата
Архив: Булфото

Хоспитализациите след комбиниран прием на дрога и алкохол при учениците във Варна са нараснали и бележат пик през тази година. В това отношение те са 2 пъти повече, отколкото при възрастните. Това съобщи началникът на клиниката по токсикология във Военноморската болница доц. д-р Снежа Златева, цитирана от "Фокус".

Данните бяха изнесени при представяне на резултати от епидемиологично изследване за Варна „Търсене на помощ по повод остри интоксикации след употреба на наркотици и други психоактивни вещества при деца и млади хора”.

От 2009 г. досега трайно висока остава честотата на средно тежките и тежките отравяния след употреба на опиати при младежите от 10 до 18 г. Тя превишава тази във възрастовата група 19-64 години.

Четирима души са починали след злоупотреба с алкохол и опиати от началото на годината във Варна, каза д-р Златева.

Мъж на 43 години, страдал от хроничен алкохолизъм, е една от жертвите. При другите починали мъже причина за смъртта е комбинация на алкохол и различни опиати.

Според проучването 331 души с остри интоксикации от наркотици и алкохол са преминали през Центъра за спешна медицинска помощ в града от началото на годината до края на септември.

Повечето от тях - близо 64%, са получили тежко отравяне от концентрирани спиртни напитки. На второ място са интоксикациите с наркотици – близо 30%, на трето са смесените интоксикации – дрога и алкохол.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
кайфолог преди 9 години
Скучаещи *** - по цял ден скучаят и се чудят каква простотия да извършат та да се "издигнат " поне в собствените си очи .Но те не са виновни - обкръжението им е такова - никакви ангажименти , отговорности и задължения . Пък и родителите им разчитат на безправните учители да ги възпитат и резултата е налице /по-скоро - наопаки/.
3
0
 
3
 
! Отговори
kk преди 9 години
Пък учениците просто пушат трева. Дали? Все пак синтетиката излиза по-евтино... Много жалко!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато подраствах мечтата ми беше да живея във Варна. Днес съм в този град и съжалявам. Съсипан до основи, няма го величието на този град. Хората са надменни, празноглави и сърдити. Град пълен с "малцинствата", а те си правят каквото поискат. Ех, българин да си в тази държава, българин да си, че да видиш какво е да си малцинство ... Пък учениците просто пушат трева.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VARNA GRADAT NA MAFIATA.TAM VCEKI DEN SE GLEDA FILMA --SEKS PARI IDROGA.