Осигуряват вода и храна на наводнените общини в Старозагорско

Валежите спряха влаковете между Гълъбово и Симеоновград
5 дек 2014 17:19, Анисия Иванова
1
Осигуряват вода и храна на наводнените общини в Старозагорско
Наводнението в Гълъбово. Снимка БТА

Спасителни екипи на Гражданска защита, военнослужещи и доброволци продължават борбата с водната стихия в източномаришките общини Раднево и Гълъбово.

Остава бедственото положение и в двете общини, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след заседание на кризисния щаб при областния управител в Стара Загора.

Още по темата
В Раднево без електрозахранване е целият град с изключение на болницата и още няколко административни сгради. Гълъбово са наводнени почти всички къщи в ниската част на града. 10 села в общината са без ток и вода. В засегнатите населени места вече е създадена организация за снабдяване с водоноски на питейна вода и храна, посочи Павлова.

Язовирите "Копринка" и "Жребчево" продължават да бъдат в критично състояние. Ако продължава да вали, язовир "Жребчево" няма да може да поеме обема, каза министър Павлова.

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в жп участъка Гълъбово - Симеоновград, съобщиха от БДЖ. От 15.35 ч. днес районът е затворен поради наводнен железен път и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, за да започнат незабавна работа по отстраняване на повредите по железния път.

По разпореждане на министъра на енергетиката Теменужка Петкова е въведен съвместен авариен план на системата за отвеждане на водите на река Овчарица между Мини "Марица Изток", ТЕЦ "Марица Изток" 2 и язовирен район "Овчарица" към "Язовири и каскади"- НЕК, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POMOSHTA IA IZPRASHTA PATRIOTKATA KRISTALINA GEORGIEVA.