Възрастен мъж се самоуби с 300 мл Би-58

18-годишен варненец пък получил остра интоксикация след няколко чаши алкохол
Обновена: 8 дек 2014 22:45 | 8 дек 2014 22:10, Екип на Черно море
22
Възрастен мъж се самоуби с 300 мл Би-58
Снимка: архив, Impact Press Group

76-годишен мъж се самоуби със силнодействащата селскостопанска отрова БИ-58, научи в. „Черно море“ от доц. д-р Снежа Златева, началник на клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна.

Мъжът изпил цели 300 милилитра от инсектицида за борба с вредители (стандартната опаковка е 100 мл) и изпаднал в безсъзнание.

В болницата е включен веднага към апарат за извънбъбречно очистване на организма, но въпреки 12-часовата диализа пациентът е починал. Става дума за съзнателно прекъсване на живота с голямо количество отрова, не за погрешно изпита течност, бе категорична доц. Златева.

В токсикологията е лекуван и 18-годишен варненец, получил остра интоксикация след  консумацията на алкохол. Младежът бил на купон с приятели в домашна обстановка. След няколко изпити чаши  загубил съзнание и бил откаран по спешност във Военноморската болница. Там бил стабилизиран бързо, но неговата майка отказала изследвания, като била категорична, че синът й не пие алкохол.

Тревожното е, че всички купони протичат неизменно със спиртни напитки и родителите сякаш нехаят за това, коментира шефът на варненската токсикология. 

Автор: Ставри Стефанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Варнасамоубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е за всички - 25 години демокрация/е малко криворазбрана/. Мисля че стига вече....Плюс за "Да" и минус за "Не"
9
2
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Много сте ми интересни такива индивиди , държавата не била длъжна . Ами ок , като не е длъжна за какво тогава ни е държава ? Или ти трябва държава за да могат полицаите да пазят лайняри като теб от народната любов ? Дядо ми е работил повече от 45 години тежък физически труд , да не е имал образование , но не е бил мързелив и никога не се оплакваше . Почина не в мизерия , но пенсията която получаваше беше подигравка , това защото такива *** като теб дето много са учили опоскаха пенсионните фон
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То това самоубиване се превърна в нещо като мода. Защо го правите? Те новините всеки ден дни и същи и няма смисъл да се четат много ама викам да погледна на бързо какво става в сайта.
7
1
 
10
 
! Отговори
slan преди 9 години
Аз имам за този 76-годишен мъж едно песимистично мнение, че заради ниската си пенсия се е самоубил умишлено. Българската държава не може да му осигури достатъчно средства за нормален живот като пенсионер. Звучи тъжно ...
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още един напразно затрит живот, земи една коса и коси коси коси, па Спец Отрядът бързо ще те ликвидира с един в челото , ако това е целта...Ама имаш поне 10 фрага, а не да си само спектейтър
5
3
 
0
 
! Отговори
Калдаръмов преди 9 години
До сичките бърчеди *** мени: Бог да го прости човека. Ама вий ни съ косете . Руснаците веке щели да стават учени. А туй ша рече по-добър живот. И понеже сме силно повлияни от братушкете . ПАРДОН. от учените бр-ки,то значи,ша са упраймииии. И повече таквиз золуми няма да стават.
4
7
 
5
 
! Отговори
до до дамм 5 преди 9 години
Малка ти е дозата. Дай още 8 лева за Би-58 и я глътни. На никой няма да му липсваш...
3
2
 
42
 
! Отговори
дамм преди 9 години
Прав си Овошко... Би-58 е с отватителна миризма и не е на ниска цена. Действително кофти начин. Но живота докара до там пенсионерите... Баба вчера да ми каза: Добре, че няма вечно да живеем на тази земя. Ужас!
2
19
 
16
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 9 години
БОЙКО БОРИСОВ е невинен!
1
1
 
44
 
! Отговори
Овошко Гъсенков преди 9 години
Точно БИ-58 е много кофти начин да сложиш край на живота си.Само като се сетя колко силна миризма има,при това на около два-три метра от отворено шишенце ... камо ли да го изпиеш.Какво става с тоя наш народ ..... ужас !