Осъдиха варненска съветничка за присвояване на общински имот

Благомирa Александрова завлякла общината с 19 000 лв.
2
Осъдиха варненска съветничка за присвояване на общински имот
Снимка: архив, Ройтерс

Община Варна е осъдила на две инстанции местната съветничка Благомира Александрова за неправомерно използване на общински имот. Това стана ясно от последното заседание на комисията по “Собственост и стопанство” към местния парламент.

Става въпрос за панорамната кафе-сладкарница, разположена на територията на плувен комплекс "Приморски". Помещението е с площ около 86 кв. м и бе една от гордостите на бившия кмет Кирил Йорданов. Именно там бе и банкетът при официалното откриване на съоръжението преди близо 10 години.

След това кафе-сладкарницата е предостъпена с договор за наем от община Варна на фирмата на Благомира Александрова срещу месечен наем от около 900 лева.

Въпросният договор е изтекъл през май т.г., но въпреки това Александрова продължила да ползва имота неправомерно до преди няколко дни.

Наскоро лично тя предала ключовете за помещението на управителя на общинското предприятие "Спорт Варна", но без да бъде попълнен приемо-предавателен протокол за този акт.

За целия този период местната народна избраничка успяла да натрупа задължения към градския бюджет в размер на 19 000 лева от неплащане на месечен наем и лихви. За да си вземе парите, общинската администрация е завела изпълнително дело.

Благомира Александрова е председател на комисията по “Младежки дейности и спорт” в местния парламент на Варна и член на групата на “СДС – ДА”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Варна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
супер *** статия - помислих си, че наистина е осъден някой крадец, път то - гражданско дело за консумативите на някакво кафене, дето няма да се платят никога. това се вика прах в очите.