Поскъпнаха курсовете за водно спасяване във Варна

Първият за годината е в началото на февруари
0
Поскъпнаха курсовете за водно спасяване във Варна
Водно спасяване. Архив: Булфото

Курсовете за водно спасяване във Варна поскъпнаха от 1 януари т.г., научи в. „Черно море“ от Мариана Петрова, експерт в областния съвет на БЧК във Варна.

Причината е в увеличението на минималната работна заплата, с която таксите са обвързани. В момента курсът за спасяване на басейн струва 260 лв., за море – 310 лв., а надграждащият – 135 лв. Поскъпването е средно със 7 – 10 лева и едва ли ще е проблем за хората, които държат на професията, отбеляза Петрова.

БЧК – Варна набира вече кандидати за първия за годината курс, който се очаква да стартира в началото на февруари. Той ще бъде надграждащ – за хората със сертификат за басейн, които искат да работят и по морските плажове.

През м.г. бяха организирани 10 курса и бяха обучени нови 173-ма души. Отделно бяха подготвени и 23-ма млади водни спасители.

Обучените кадри са повече в сравнение с 2013 г., което показва, че интересът към професията се възражда. Повечето от новозавършилите са придобили правоспособност за работа на басейн.

Хората със сертификати за море са 45.  През м.г. 602-ма души са заверили своите талони, за да имат право да работят по плажове и басейни, каза още Петрова.

Автор: Ставри Таргов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари