Обявиха грипна епидемия в Бургаска област

Учениците в община Бургас излизат във ваканция до петък
19 яну 2015 14:38, Красимир Ангелов
5
Обявиха грипна епидемия в Бургаска област
Снимка: Областна администрация Бургас

Грипна епидемия е обявена за цялата Бургаска област, стана ясно след редовното заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

На този етап грипна ваканция ще има само за училищата в община Бургас, която ще продължи до 23 януари (петък), включително.

Към настоящия момент по данни на Регионална здравна инспекция (РЗИ) от грип са заболели 260 души на 10 000.  Това дава и основание на отговорните институции да обявят грипна епидемия. Най-висок е процентът на заболелите на възраст от 0 г. до 4 г. и от 5 г. до 14 г.

В сила влизат всички противоепидемични мерки във връзка снижаване на заболеваемостта, като прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации, съобщават от Областната администрация в морския град.

Детските градини ще работят с режим на "засилен филтър", като ще бъде ограничен достъпът на родители и външни лица.

От Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания апелират към гражданите да избягват посещаване на събития от масов характер до приключването на епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Хахахахаха грип бе хора, наричасе "мързел".Ще успеем ама не.
2
0
 
6
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
"След дъжд, качулка!" Условия за грип имаше от 7 до 13 януари. Сега само са последиците от вълната. Много умнота има в тази държава брей!
1
1
 
1
 
! Отговори
kma преди 9 години
bg farmaindustria s uspeh si posadila planiranite ot dalgo vreme bacili i virusi. sega iska da lovi riba ot jivarnika.