Родителите на Алекс искат доживотен затвор за убийцата й

Делото срещу Атанаска Георгиева започна с разпит на 5 вещи лица
32
Родителите на Алекс искат доживотен затвор за убийцата й
Атанаска Георгиева. Снимка: БулФото

Родителите на убитата в Поморие първокласничка Александра искат най-тежкото наказание за извършителката Атанаска Георгиева - доживотен затвор без замяна. Това ще пледира пълномощникът на родителите, съобщиха от Окръжния съд в Бургас.

Още по темата
Георгиева е обвинена за умишлено умъртвяване на момиченцето.

Процесът срещу нея започна днес, като делото ще продължи до 22 януари. В четирите дни трябва бъдат разпитани 88 свидетели и вещи лица.

Родителите на детето искат и по 200 хиляди лева за всеки един от тях за неимуществени вреди - за претърпените болка и страдание.

Окръжният съд в Бургас е разпитал днес 5 вещи лица, изготвили 13 съдебни експертизи - медицински, биологични, дактилоскопни и технически.

По искане на страните комплексната съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на Георгиева ще бъде изслушана, след като тя евентуално даде обяснения. Подсъдимата е заявила днес, че желае да направи това след разпита на всички свидетели.  

Атанаска Георгиева бе задържана на 11 април миналата година, когато в таванско помещение в дома й бе открит трупът на малолетното момиче.

Експертите установиха тогава, че детето е умъртвено по особено жесток начин. 8-годишната Александра е била удушена, поставени са й били найлонови торби на главата, облепени с тиксо.

Според обвинителния акт Георгиева е обитавала под наем жилище в блока, където живее семейството на 8- годишната Александра.

На 10 април 2014 година детето се прибирало в късния следобед от училище, когато срещнало Георгиева във входа. То поискало да гостува на подсъдимата и двете се качили в таванското помещение. В продължение на час детето гледало телевизия, разхождало се из жилището, разказало за семейството си.

Подсъдимата била раздразнена от самочувствието на момичето и решила да го умъртви. Атанаска Георгиева поставила трупа на детето под матрака на леглото си и пренощувала заедно с него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
А дали преди 9 години
А дали са изследвали отпечатъците върху найлоновата торбичка?Има една лаборатория в Торонто, Канада която точно с това се занимава.
26
1
 
2
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Дори да е шизофреничка, убийството не отговаря на проявената жестокост,а да не говорим,че го пъхнала под леглото и е спала въху него. НЕВЪЗМОЖНО.
25
1
 
1
 
! Отговори
Мира преди 9 години
Няма майка която да посегне на живота на детето си. майките дават живот,а не лишават от него.тука има "нещо" не по реда си?!
24
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 9 години
До АнонименМного помия хварляте по себе си тук.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
психопатка или не да я затварят че може да има скоро ново убийство,защото аз ако съм точно това ще направя,после нека ме съди който иска и на колкото иска ,няма по-страшно от това да погребеш детето си и за какво ти е живота после,затова ....затова доживотна присъда да не излезе след време за добро поведение и отново да убие а такива случаи не са един и два
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мутрата й на тая казва всичко иначе това вещи лица го прочетох като вещица и като я гледам направо си е такава
21
0
 
6
 
! Отговори
Крив макарон преди 9 години
Емоции много. Състраданията са искрени. Да изчакаме решението. Може този път истината да е друга. Болката на близките никой не може да почувства
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е нейно дело,тя е шизофреничка.Тия психоболни в момент на умопомрачение могат да извършат всякакво престъпление.След като се успокоят съзнават че са сгрешили и съжаляват,но престъплението си е престъпление.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атанаска Георгиева поставила трупа на детето под матрака на леглото си и пренощувала заедно с него. - пълна психопатка
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая прилича на Анита Мейзер.
17
1
 
5
 
! Отговори
777 преди 9 години
До hihiПък аз, като чета коментарите срещу Атанаска, оставам с впечатлението, че са писани от един и същ човек и се чудя защо се опитва да внуши, че всичко около случая е ясно.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дошло е време богаташите да свалят гарда защото народа много изгладня, а гладния човек става звяр.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо куца в доказателствата.Имаше един Ваньо Александров през 90-те,който лежа 6 години за убийство на жена си.Пост фактум заловиха един шофьор на камион,който убил друга жена и си признал за убийството на първата жертва.Следователите и прокурора подсказали на Александров къде е трупът на жена му и в резултат на лабилния му характер ,той не изтърпял тормоза /и боя/ ,в резултат на което поел вината.Щяха да съдят разследващите но какво е станало-тишина.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7Ти каво искаш бе пич?Да събере целия целия блок и пред свидетели да го удуши ли?Какво и прави ДНК-то по дрехите и по тиксото с което е увита найлоновата торба?
13
2
 
6
 
! Отговори
hihi преди 9 години
Като чета коментарите по-долу оставам с впечатлението, че тази жена е най-малкият проблем на обществото ни. Няма такива озлобени и оглупели коментатори, които са готови да убиват без съд и присъда, без да мислят, само защото някой някъде им е написал нещо ...
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne vi li se struva narode, 4e ako Cecka Ca4eva se izrusi i vrje kosata na kok ce po nisto nema da se otli4ava ot Tanaska koiato e ubila detetrebe nai setne i hora s bogato podobie , bez da sa vinovni, samo prevantivno, da budat arestuvani i prastani v zatvor, ha ha ha
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бащата на момиченцето не беше ли убил две жени, след като ги блъска с колата си?! Защо не е в затвора?!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za sledvastoto delo da budat nastaneni frnski snaiperisti po pokrivite i da se svrsva, polu4ili Tanaska dojivotna prisuda, ot pokrivite treba da zapo4ne pusanene i da svrsi kogato svrasi jivota na Tanaska. tva e dolivotna prisuda.ste e jiva do kato umre, taia Tanaska zastoto: 8-годишната Александра е била удушена, поставени са й били найлонови торби на главата, облепени с тиксо.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това дело стана малко като делото "Белнейски" ... Намериха си удобен обвиняем и всичко е точно!А Весо Германеца е чист като сълза...
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЖИВОТНА! Да изгние на тъмно