До 50 000 лв. глоба в бургаските дискотеки за въоръжен клиент

Собствениците им ще съгласуват пропускателния режим с МВР
27 яну 2015 16:39, Анисия Иванова
2
До 50 000 лв. глоба в бургаските дискотеки за въоръжен клиент
Архив: Булфото

От 500 до 5 000 лева ще е глобата за клиенти на дискотеки и нощни клубове в Бургас, които бъдат заловени с ножове, боксове, пневматично оръжие, спрейове и др. Посочената санкция е за физически лица, а за юридически лица глобата е в размер от 1000 до 50 000 лева. От 1000 до 50 000 лева ще е и санкцията за собственик на нощно заведение в Бургас, ако в обекта му бъде допуснат въоръжен клиент.

Още по темата
Предложението за размерите на санкциите бе внесено в общинския съвет в Бургас от кмета на града Димитър Николов и днес бе прието от съветниците на сесия с пълно единодушие. С новите изисквания и правила за нощните заведения Николов предложи промяна на Наредбата за опазване на обществения ред.

Това стана, след като в рамките на десет дни, в три бургаски дискотеки, бяха регистрирани поредица от инциденти. Две от заведенията бяха затворени по нареждане на кмета.

Собствениците на дискотеки и нощни клубове вече са задължени да съгласуват пропускателния режим с МВР, пише в новата Наредба.

В заведенията трябва да има специални скенери, въведено е изискване записите от охранителните камери да се
пазят минимум 30 дни. В сила са и нови изисквания за издаване на разрешителни за работа на нощните заведения. Тези, които са в жилищни сгради, няма да имат правото да работят през нощта.


2
Още по темата: БургасМВРнаказания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Шматарок от Сливен преди 6 години
Евала на бургаския кмет... А ние в Сливен оцеляваме по правилото на джунглата
1
6
 
1
 
! Отговори
Xopxe преди 6 години
Явно трябва да спра да си нося ножа на дискотека :D