Евакуираха 450 души във Варненско заради яз. "Цонево"

На безопасно място са отведени и домашните животни
Обновена: 2 фев 2015 21:33 | 2 фев 2015 19:29, Екип на Черно море
15
Евакуираха 450 души във Варненско заради яз. "Цонево"
Снимка: Черно море

Заради преливането на язовир „Цонево“ евакуирахме превантивно 445 души и домашните им животни от селищата Дъбравино, Гроздьово, Цонево и Величково. Това съобщиха на извънреден брифинг областният управител Стоян Пасев и кметът Иван Портних.

Още по темата
Мярката е заради преливането на яз. “Цонево” с 20 куб. метра в секунда и очакванията количеството да достигне 100 куб. метра в секунда. Хората са настанени в училища, детски градини и най-вече при близки и познати.

Техните домове се охраняват от ОД на МВР. Мародерство няма да бъде допуснато, бе съобщено на брифинга. Взривяват се диги, за да се разлее водата настрани.

Има готовност също за евакуиране и на хора от селищата Горен и Долен чифлик. При необходимост пътят Варна – Бургас ще бъде затворен.

Преливането на яз. “Цонево” е предизвикано от изпускането на яз. “Камчия”. Водата се влива в река Камчия и може да предизвика наводнения.

Тази вечер във Варна се очакват да пристигнат  министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар Светлозар Лазаров и екоминистърът Ивелина Василева. Тяхното намерение е да обходят застрашените от наводнение райони.

Поддържаме постоянна комуникация с всички институции, както и с премиера Бойко Борисов. Целта е да не допуснем хора да пострадат от наводнения, каза кметът Портних.

Автор: Ставри Стефанов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Варна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
лесничей преди 9 години
Няма страшно другари и депесари , нали изсякохте горите сега малко ще поплувате . Ако имате проблем с язовири в България си имаме хидроинженер казва се Ахмед Доган . Срещу скромен хонорар от един милион ще ви даде акъл как да плувате в къщи . Айде чао и продължавайте да сечете горите и да се хвалите ,че се отоплявате без пари и продавате в Турция .
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайй Портних ние сме на банкет
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
навремето хората ги стопанисваха и поливаха лятото да поливат а сега вместо да се възползват в цяла BG язовирите застрашават и по лошото взимат жертви
6
0
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
ама иначе ще излезе шарана бре човек
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УЖААААССССССССС идвайте бързо кой с каквото може
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе защо най после не се потърси отговорност от тия безотговорни същества за високите нива на язовирите по това време.
3
1
 
12
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
до 3И ти си за лудницата май.Що не са могли да сметна кога да изпуснат язовира?Даскалицата по математика е виновна щот им е писъла тройки и сега потопи имало......Ама това е ефекта от "Ромското включване" ,дипломи на килограм ,а после що така стана?
2
4
 
10
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
Абе тия двамата коментатори да не са напушени . То бива простотия , но все пак от кумова срама трябва да напишеш и нещо нормално .
1
3
 
14
 
! Отговори
дедо ПИЧ преди 9 години
Причината за бедствията са реформите в образованието.Делегираните бюджети и преминаването в по горен клас с двойки.Защо са назначени калинки за управници на язовирите?7 клас - задачиСборник по математика - задачи и решенияБасейн се пълни от две тръби. Ако първата тръба работи 3 часа, тя ще напълни половината от басейна. Втората тръба може сама да допълни басейна за 2 часа. За колко часа ще се напълни басейнът, ако двете тръби се отворят едновременно?